Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Roma pártkampány lett a kilakoltatásból
2014-09-05 06:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Órákon át vártuk a végrehajtót, de a kőbányai önkormányzat mégsem tett az utcára egy hétgyerekes családot. Ennek talán van valami köze az élőlánchoz is, mindenesetre a cigány politikusok is megmutatták magukat, biztos, ami biztos.

Azt hinné az ember, csak véletlenül hagytak lebontatlan házat a Noszlopy utcai romos, limlomos telken. Van, ahol már csak a falak állnak, van épület, amely arra vár, hogy magától összedőljön és van, amelyik csak simán életveszélyesnek tűnik. Az egyik ilyet kéttucatnyi aktivista – köztük hajléktalanok, szociális munkások és Erdős Virág költő – állja körül kéz a kézben. Várják a végrehajtót.

 

Bent a penészes, vizenyős falak között Melinda áll, sír, a sajtónak nyilatkozgat. Hét gyermeke van, a ház az önkormányzaté, határozott idejű szerződésüket nem hosszabbították meg. Tartoztak ugyan, azonnal ki is fizették, de semmi. Még kilencven napot kértek, de ezt válaszra sem méltatták őket.

A kőbányai önkormányzat dózerolná az egész telket, azt beszélik, kell a hely valami luxusprojektnek. Felmászunk a romokra, átnézünk a falon, lehet benne valami.

Itt korábban 42 család élt, mára 6 maradt. Többségüknek felajánlottak cserelakást – el is fogadták -, ám Melindáék és még két család „problémásnak” találtattak: nekik ez a lehetőség nem jár, mehetnek, amerre látnak. Melindáékon kívül egy bántalmazó kapcsolatból elmenekült, gyerekeit egyedül nevelő nő és egy elvált asszony él itt gyerekekkel, unokákkal. Az utóbbit áramlopással vádolják (az Elmű vizsgálata ezt nem igazolta), az előbbi nem jelentette be korábbi albérletét – ezért nem jár nekik cserelakás.

 

„Szegények vagyunk, persze, de ahhoz képest jó ez. Legalább valami” – mutat körbe Melinda, aki fél, hogy ő az utcára, gyerekei állami gondozásba kerülhetnek. Az eljárás egyrészt embertelen, másrészt értelmetlen, hiszen ez sokkal többe kerül az államnak, mintha simán adnának nekik egy önkormányzati lakást, amelyből csak Kőbányán 320 áll üresen – magyarázzák A Város Mindenkié csoport tagjai.

 

Aztán kiterelnek mindenkit: mozgás van a kapu előtt, erősíteni kell az élőláncot. Kiderül, vaklárma: egy rendőrautó már másodszor áll meg és hajt is tovább. Végrehajtó sehol, senki nem tud semmit, eltelt egy óra. Az aktivistáknak nincsenek illúzióik: „ahogy elmegy a sajtó, jönnek majd, szinte biztos, hogy még ma”, mondják, „mindig ez van, olyan még nem volt, hogy egy önkormányzat csak úgy visszatáncolt volna”. Úgyhogy ők maradnak, ki tudja, meddig.

 

Megint mozgolódás: most sem a sintér jön, csak Fehér István, a Roma Összefogás Párt kőbányai jelöltje. Rutinosan besétál a kamerák közé, spontán sajtótájékoztató kezdődik: az állam módszeresen cincálja szét a cigányságot, „csak Budapesten hatszáz család van előirányozva” kitelepítésre vagy szétszakításra.

 

Fehér szerint így akarják kiemelni a gyerekeket, hogy állami nevelőintézetekben agymosásnak vessék alá őket és kiirtsák cigány identitásukat.

 

 Aztán lendületes telefonálgatásba kezd, az alpolgármester persze nem veszi fel, „ismerik a számát, elterjedt, miről van szó, persze, hogy nem”, panaszkodik egy vele érkezett hölgy. Végül megérkezik a párt főpolgármester-jelöltje is, mond pár szót arról, hogy tárgyalóasztalhoz kell ülni, mert ez így nem megoldás, aztán siet tovább, megértjük, a füléből kiálló bluetooth headset alapján sűrű napja van.

 

Lassan dél, két órája semmi, végül valaki elér valakit, aki mond valamit. Gyors tájékoztató: a végrehajtó ma nem jön, „már postán van a döntés, hogy most ez lefújva”, de nem tudni, hogy akkor mikor. Mindenesetre sok felajánlás jött a családnak, szóval ez és a ki tudja, hány napos haladék mégiscsak győzelem.

 

Melinda sír, köszöni mindenkinek, „vannak még jó emberek”. Az aktivisták ígérik, ha sikerül bejutni az önkormányzat bármely szobájába, elkísérik.

 

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, hogy kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a C-PRESS Hírügynökség facebook oldalát, a következő címen: http://www.facebook.com/hirugynokseg

- Kérjük, hogy a cikkhez itt szóljon hozzá!

 

- Nekünk minden "lájk számít, mert az is segíti a szerkesztőségünk működését és munkáját!

 

Köszönettel és barátsággal!

 

C-PRESS / hir24

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek