Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Meghalt Kiss Péter, az MSZP volt alelnöke
2014-07-29 18:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Elhunyt Kiss Péter szocialista parlamenti képviselő, korábbi kancelláriaminiszter. Az 55 éves politikus 1992 óta volt parlamenti képviselő, és több miniszteri posztot is betöltött. Súlyos betegségben szenvedett.

Kiss Péter 1959 - 2014

 

Kedden meghalt Kiss Péter politikus, az MSZP volt alelnöke. A szocialista párt hivatalosan, Facebook-oldalán is megerősítette a hírt. "Mély fájdalommal és megrendüléssel búcsúzunk Kiss Pétertől, volt kancelláriaminisztertől, az MSZP alapítójától, volt alelnökétől, aki hosszan tartó súlyos betegség után, 55 éves korában elhunyt" - írták.

 

Három kormányban is volt miniszter

Kiss Péter 1959. június 11-én született Celldömölkön. 1983-ban a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán Termelési rendszer szakon diplomázott. Az MSZP egyik alapító tagja, 1998-2000 között ügyvezető alelnök, 2001 januárjától az MSZP Baloldali Tömörülés Platform elnöke.

1992 októberétől országgyűlési képviselő. 1994-től a budapesti 6. számú (Újpest-Rákospalota) választókerületben szerzett egyéni képviselői mandátumot, majd 1998-ban, 2002-ben és 2006-ban ismét ebben a választókerületben választották országgyűlési képviselővé. 2010-ben az MSZP országos listájáról kapott mandátumot.

 

1998-2000 között az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese, 2002-ben a Medgyessy - kormány foglalkoztatáspolitikai- és munkaügyi minisztere, majd  2003 tavaszától a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter.

 

2004 őszétől Gyurcsány Ferenc kormányában ismét kancelláriaminiszter. 2006 júniusától a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetője, 2007 júliusától a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter. 2009-2010 kötzött Bajnai Gordon kormányában társadalompolitikai miniszter, az ezt követő négy évben pedig az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja, az Európai Ügyek albizottságának alelnöke.

 

2014-ben a budapesti 11. számú (Újpest-Angyalföld északi része) választókerületben szerzett egyéni képviselői mandátumot.

Sorra búcsúznak a politikustársak, ismerősök

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő a Facebookon így búcsúzott egykori miniszterétől: "Derekasan küzdött. Derekasan politikusként hazájáért és az utóbbi években önmaga egészségéért is. Ez utóbbi küzdelmet most elveszítette. A békét kereste, a kompromisszumokat. Ebben volt a legjobb. Menj békével Péter. Jó ember, tisztességes politikus voltál."

 

"A békét kereste, a kompromisszumokat. Ebben volt a legjobb"

 

Szintén a Facebookon fejezte ki részvétét Ujhelyi István is. Az MSZP európai parlamenti képviselője azt írta: "Nem tudom elhinni, hogy itthagyott minket. Sokunk politikai nevelőapja volt, nekem is mentorom, vezetőm, alelnöktársam. Mindig emlékezni fogunk Rád, Péter!"

 

Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke ugyancsak a közösségi oldalon írt: "Óriási tragédia és hatalmas veszteség mindannyiunknak! Részvétünk a családnak!"

 

Közleményben fejezte ki részvétét a Demokratikus Koalíció. Azt írták, szomorúan értesültek a tragikus hírről. A szocialista politikusban nem csak a korábbi minisztert, a szociális és munkaügy kiváló szakértőjét, hanem nagyszerű kollégát, és demokrata politikust is búcsúztatunk - tudatta a DK, hozzátéve, hogy osztozik a család, a hozzátartozók és az MSZP gyászában.

 

Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke, az MSZP volt kampányfőnöke a Twitteren azt írta, hogy egy jó barátot veszített el.

 

„Kiss Péter egy olyan képviselő volt, akit nem szédített meg a hatalom. Ugyanolyan szerény maradt, mint pályafutása elején. Olyan politikus volt, aki miniszterként sem szakadt el az emberektől és betöltött pozíciói alapján sosem érezte magát különbnek másoktól” – így jellemezte az Origónak az elhunyt szocialista képviselőt Magyar György ügyvéd, aki megdöbbenéssel értesült a politikus halálhíréről.

 

"Sajnos, ma már az olyan politikusokból van a legkevesebb, mint amilyen ő volt”. Az ügyvéd nagyon közeli kapcsolatban állt Kiss Péterrel, több mint harminc éve ismerték már egymást. „Valamikor a nyolcvanas években egy rendezvényen találkoztunk először”. Magyar György elmondta azt is, hogy elsősorban jogi tanácsokat kért tőle Kiss Péter, de magánéleti és közéleti témákat is megvitattak egymással szabadidejükben. Magyar György együttérzését fejezte ki az elhunyt családjának.

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

 

 

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

 

Kérjük, hogy itt szóljon hozzá!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

 

C- PRESS / origo

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 28-tól március 5-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-28
  Ma már energikusabbak leszünk, örülünk a kihívásoknak a munkahelyünkön. Talán még az sem zavar túlságosan, ha vitába keveredünk a munkatársakkal. Nem rejtjük véka alá a véleményünket, ami bizony konfliktusforrás lehet. Ma a szex elemi igényünkké válhat, meg akarjuk kapni kedvesünket. Ha nem akar kötélnek állni, akkor addig üldözzük szerelmünkkel, amíg be nem adja a derekát.
 • A hét érdem gyakorlata
  A lelki átalakulás, ami a belső béke felé vezet, majd az egyéni, családi, nemzeti és világbéke alapja lehet, napi meditációnkkal kezdődik.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 27-től március 4-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-02-27
  Ma tetterősnek, határozottnak érezzük magunkat, - úgy gondoljuk, hogy ki kell állnunk a saját érdekeinkért. A beleérző képességünk azonban nem nagyon működik, így talán nem is vesszük észre, hogy beletaposunk mások lelkébe. Ma több bennünk a szenvedély, örülünk az új szerelmi kalandnak. Nagyobb igényünk lehet a szexre is, s ha kedvesünk nem osztozik a vágyainkban, akkor belebonyolódhatunk egy új flörtbe.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek