Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szétesőben az elnémult cigánypárt
2014-07-16 06:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Feloszlatta magát a Magyarországi Cigánypárt (MCP) budapesti szervezete, amelynek Horváth Aladár volt a vezetője. Szerintük a miskolci vezetés nem nézett szembe a választási kudarc okaival, a párt megszűnt létezni. Horváth Aladár azonban folytatja a polgárjogi mozgalmat.

cigánypárt

 

Az MCP nagy reményekkel vágott neki az országgyűlési választásnak. A pártvezetők több százezer szavazattal és parlamenti bejutással kalkuláltak. Horváth Aladár, az MCP szóvivője, listavezetője és budapesti elnöke egyik nyilatkozatában úgy vélte, jelöltjük Ózdon – esetleg Sátoraljaújhelyen – akár egyéni győzelmet is arathat.

 

 

Aztán más kispártokhoz hasonlóan az MCP-t is meggyanúsították, hogy jogsértő módon, az ajánlások manipulálásával állított országos listát.

MCP Kampányvideó 3 - 2014 Április 6 - YouTube

 

 

A cigánypárt azzal utasította vissza a vádat, hogy a választási eredmény igazolni fogja: nem volt szükségük csalásra. Egyszerűen felfoghatatlan – ezt már az eredmény ismeretében mondta Horváth Aladár. Az MCP katasztrofálisan szerepelt. Nem egészen kilencezren szavaztak rá: kevesebben, mint ahány regisztrált tagja van a pártnak. Horváth Aladár a Józsefvárosban mindössze fél százalékot kapott, az ózdi és a sátoraljaújhelyi jelölt sem sokkal többet.

 

Horváth Aladár megvált tisztségeitől, az európai parlamenti választáson az MCP nem indult. A közelmúltban pedig a budapesti szervezet egyhangú szavazással önmaga feloszlatása mellett döntött. Az erről szóló közlemény szerint a budapesti tagok – a roma közösségek politikai kirekesztése miatt – továbbra is kikerülhetetlen, ezért helyes lépésnek tartják, hogy az MCP elindult a parlamenti választáson.

 

A fővárosi pártszervezet feloszlatását azzal magyarázzák, hogy az MCP miskolci vezetése nem nézett szembe a választási kudarc okaival, nem történt meg ennek elvi és stratégiai elemzése, a következtetések levonása. Az elnök és a pártigazgató az áprilisi elnökségi döntés ellenére sem hívta össze a párt kongresszusát, amelynek feladata az MCP politikai és pénzügyi beszámolóinak, elszámolásának meghallgatása és véleményezése lett volna. Az előzőekből következik: a párt megszűnt létezni.

 

A parlamenti választások óta nem volt mondanivalója egyetlen fontos közpolitikai kérdésben sem, így megerősítette azt a negatív vélekedést, hogy az MCP működése a kampánytámogatás felhasználásáig tartott. „A budapesti pártszervezet nem kíván felelősséget vállalni a pártvezetés mulasztásaiért, ami nem hagy más lehetőséget, mint azonnali döntésünket” – áll a közleményben.

 

Horváth József miskolci pártelnököt nem sikerült elérnünk.

 

A szintén miskolci Dancs Mihály pártigazgató (a választás után ő is felajánlotta lemondását) kérdésünkre közölte, hogy a pénzügyi beszámoló elkészült, a közeljövőben megtartják a kongresszust. Ekkor döntenek arról is, mi legyen az MCP sorsa. Ennél bővebbet egyelőre nem tudott mondani. Miközben az MCP a szétesés jeleit mutatja, Horváth Aladár – mint mondta – ezen a héten asztalhoz ül a volt budapesti szervezet tagjaival és másokkal. Megbeszélik, hogy civil szervezetként vagy párt formájában folytassák-e a polgárjogi mozgalmat.

 

 Forrás: Népszabadság - Czene Gábor

 

Szavazás a www.c-press.hu főoldalon.

A szerkesztőség heti kérdése:

Ön szerint a miskolci városvezetés rasszista és cigányellenes a döntése a cigányokkal szemben?

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

 

 

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

 

Kérjük, hogy itt szóljon hozzá!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

 

C- PRESS
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.február 28-tól március 5-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-02-28
  Ma már energikusabbak leszünk, örülünk a kihívásoknak a munkahelyünkön. Talán még az sem zavar túlságosan, ha vitába keveredünk a munkatársakkal. Nem rejtjük véka alá a véleményünket, ami bizony konfliktusforrás lehet. Ma a szex elemi igényünkké válhat, meg akarjuk kapni kedvesünket. Ha nem akar kötélnek állni, akkor addig üldözzük szerelmünkkel, amíg be nem adja a derekát.
 • A hét érdem gyakorlata
  A lelki átalakulás, ami a belső béke felé vezet, majd az egyéni, családi, nemzeti és világbéke alapja lehet, napi meditációnkkal kezdődik.
  image
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.február 27-től március 4-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-02-27
  Ma tetterősnek, határozottnak érezzük magunkat, - úgy gondoljuk, hogy ki kell állnunk a saját érdekeinkért. A beleérző képességünk azonban nem nagyon működik, így talán nem is vesszük észre, hogy beletaposunk mások lelkébe. Ma több bennünk a szenvedély, örülünk az új szerelmi kalandnak. Nagyobb igényünk lehet a szexre is, s ha kedvesünk nem osztozik a vágyainkban, akkor belebonyolódhatunk egy új flörtbe.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek