Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Megkezdődött a roma önkormányzat demonstrációja Miskolcon
2014-06-25 18:25
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Miskolc, 2014. június 25., szerda – Megkezdődött a roma önkormányzat által szervezett demonstráció Miskolcon szerda délután. A résztvevők azért tüntetnek, mert a cigány kisebbség szerint a városi közgyűlés májusi ülésén elfogadott, az úgynevezett nyomortelepek felszámolásáról szóló határozat diszkriminatív, hátrányosan érinti a telepeken élőket.

 

 

A menet Miskolc három pontjáról, a DVTK stadionjától, az avasi szabadidőparktól és egy belvárosi áruháztól indult el a városházáig, ahol petíciót kívánnak átadni a város vezetőinek.

 

 

 

 A stadion közelében vannak az úgynevezett számozott utcák, amelyek házait az önkormányzat szintén felszámolná, mert a komfort nélküli házak, lakások elhanyagoltak, a miskolci közgyűlésben többségben lévő Fidesz-KDNP-frakció szerint “normális életre, gyermeknevelésre alkalmatlanok”.

 

 A három, összesen több mint kétszáz fős menet – amelyben romák és nem romák együtt haladnak – erős rendőri jelenlét mellett vonul. A demonstrációra többen táblákkal érkeztek, amelyeken a következő feliratok olvashatók: “Miskolc a mi városunk”, “Szegény vagyok, nem bűnöuző”, “Élhető életet!”, “Jogot és tiszteletet!”.

 

Roma tüntetés Miskolcon - Roma rap a felvonuláson

A videó itt tekinthető meg:

http://www.youtube.com/watch?v=_-0e2ziILzA&feature=youtu.be

 

 

 

Váradi Gábor, a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke korábbi sajtótájékoztatóján azt mondta: szerintük Borsodban romának lenni évek óta egyre nagyobb megpróbáltatást jelent, “nem elég a szegénység, de a szélsőjobb politikai szervezetei egyre fenyegetőbben lépnek föl velünk, cigányokkal szemben”.

 

Váradi Gábor akkor azt is elmondta: nyílt levelet fogalmaztak meg Orbán Viktornak, kérve a miniszterelnököt, hogy segítsen megoldani az “egyre kritikusabb válsághelyzetet”.

 

 

 

 


A miskolci közgyűlés májusban a Fidesz-KDNP-frakció javaslatára többségi szavazással úgy döntött, hogy “felgyorsítja a miskolci nyomortelepek felszámolását”, szándékaik szerint megszüntetnék ezeket a telepeket. Az előterjesztés szerint mindazoknak, akik elhagynák az ottani lakásokat, és más településeken vásárolnának magasabb komfortfokozatú lakásokat, 1,5-2 millió forint támogatást adnának, azzal a feltétellel, hogy az ingatlanokat öt évig nem adhatják el.

 

 

 

A Fidesz-KDNP-frakció a miskolciak felhatalmazását kérve aláírásgyűjtést indított. Tájékoztatásuk szerint az íveket már több ezren írták alá.

 

Ugyancsak aláírásgyűjtésbe kezdett a Jobbik helyi frakciója is, szerintük ugyanis nem szabad fizetni azoknak, akik tönkretették önkormányzati lakásukat. A törvény erejével kell távozásra bírni a renitenseket, a nyomortelepeket pedig “ingyen ki lehetne üríteni”, és ez a jogszabályok alapján a városnak kötelessége is lenne.

 

 

 

Az MSZP városi szervezete szerint “undorító hecckampányt” folytat a Fidesz és a Jobbik, “hazug aláírás-gyűjtési akciókkal, megfélemlítő vonulgatásokkal azt a látszatot igyekeznek kelteni”, hogy az ilyen telepeken élők egytől egyig csalók és bűnözők.

 

 

 

A Magyar Szolidaritás Mozgalom szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy roma tagozatuk is részt vesz a demonstráción. Mint írták: elfogadhatatlannak tartják, hogy egy városi önkormányzat a “megvásárolt kiköltözést” elfogadható válasznak tartja a szegénység, a munkanélküliség, az esélytelenség és a hátrányos helyzet megoldására. “Ez kitelepítés, nem pedig a nyomornegyedek felszámolásának elfogadható módja, ezzel a város lemond saját polgárairól, olyan helyzetbe hozva őket, ahonnan már nem nagyon van visszaút” – fogalmazott a mozgalom közleménye.

 

 

 

A Demokratikus Koalíció (DK) ugyancsak közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben egyebek mellett azt írták, hogy Miskolcnak 2008-tól van antiszegregációs terve, amely “tisztán és világosan feltárja a városban kialakult problémás részeket és meg is határozza, mit és hogyan kell tenni a telepek felszámolása érdekében, az itt élőknek hogyan és milyen módon kell biztosítani a lakhatását”.

 

 

 

“Mindössze annyi lett volna a polgármester feladata, hogy ezt végrehajtassa, de nem tette meg – szögezi le a DK közleménye, amely arra is kitér, hogy az úgynevezett számozott utcákban mintegy kétszáz család él, a költségvetésben pedig nincsen nyoma annak, hogy a városnak lenne négyszázmillió forintja a “lelépési pénzre”, a DVTK új stadionjának építése miatt kell elbontani kettőt a számozott utcákból.

 

 

Szavazás a www.c-press.hu főoldalon.

 

A szerkesztőség heti kérdése:

Ön szerint a miskolci városvezetés rasszista és cigányellenes a döntése a cigányokkal szemben?

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

 

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

 

Kérjük, hogy itt szóljon hozzá!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C- PRESS / Boon

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-06-25
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, örülünk, ha alkalmunk nyílik a sportra. Legalább kocogjunk egy jót, vagy sétáljunk egy kicsit. Már ettől is sokkal jobban érezzük magunkat, - vezessük le a stresszt! Ma a szemeink lehetnek érzékenyek, könnyen begyulladhatnak, - különösen huzat hatására. Ha por jut a szemünkbe, irritáló hatást válthat ki. Ez ellen védekezhetünk egy jó minőségű napszemüveggel, ami kiváltképp szeles időben tesz jó szolgálatot.
 • Heti általános horoszkóp 2019.június 25-től július 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-06-24
  Ma nincs túl sok kedvünk a nyomasztó feladatokhoz.Inkább beszélgetéssel töltjük a napot, mint bármi mással. Ma szétszórtabbak leszünk. Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat. Ha sportolunk, akkor is legyünk óvatosabbak!
 • Heti munkahoroszkóp 2019.június 24-től 30-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot: a szemléletváltás hete következik
  A Tarot kártya az egyik legősibb önismereti és sorselemző módszer. Pontosan és precízen bemutatja az ember fejlődésének útvonalát. Kiválóan alkalmas nem csak személyek, hanem csoportok sorsának elemzésére is. KaLily cikkéből megtudhatod, mi várható a következő héten.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek