Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tucatnyian csatlakoztak már a tüntetéshez
2014-06-24 13:50
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Demonstráció, aláírásgyűjtés, nyílt levél a miniszterelnöknek. Hogy halad a telepfelszámolás?

 

Miskolc. Budapest, Kecskemét, Gyomaendrőd és tucatnyi borsodi település cigány önkormányzata már jelezte, részt vesz azon a szerdai tüntetésen, amelyet a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság szervez. Azzal a céllal, hogy tiltakozzanak Miskolc lakásbérleti rendeletének azon pontja ellen, miszerint a törvényben előírt lelépési díjat csak akkor kaphatják meg a szociális bérlakásokban élők, ha Miskolcon kívül vásárolnak ingatlant. Az önkormányzat erről a rendeletmódosításról, mint telepfelszámolási programról beszél, a cigány önkormányzat viszont kitelepítésről.

 

A tiltakozások ellenére a városvezetés igyekszik hangsúlyozni: eltökéltek a telepfelszámolásban. Lapunk az üggyel kapcsolatban a MIK Zrt.-t is megkereste, kérdezve: mi az üteme a telepfelszámolásnak, amit eddig felszámoltak, ott a lakók lelépési pénzt kaptak vagy cserelakást, mi a terve a városnak ezekkel az ingatlanokkal? Kíváncsiak voltunk arra is, mi van akkor, ha a bérlők a lelépési díj helyett cserelakást kérnek, hol kaphatnak ilyet Miskolcon? Választ későbbre ígértek.


Segítségkérés

 

A demonstráció megszervezése mellett a kitelepítés elleni bizottság nyílt levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnök segítségét. „A folyamatok irányítása láthatólag kicsúszott a város vezetőinek kezéből, egyre inkább a szélsőjobb diktál, és folyamatosan emeli a tétet… Számunkra úgy tűnik, ezt az egyre veszélyesebb folyamatot csak az Ön személyes beavatkozása képes megfékezni. Arra kérjük, vesse latba befolyását, és érje el a miskolci vezetésnél, hogy a problémákat velünk együtt oldja meg…” – írták.

 

A miniszterelnökségi hivatalban érdeklődtünk, hogy megkapták-e a levelet, illetve számíthatnak-e segítségre a tiltakozók. Havasi Bertalantól, a miniszterelnöki sajtóiroda szóvivőjétől azt a választ kaptuk: „A levél megérkezett a miniszterelnök hivatalába, és természetesen a válasz is meg fog születni rá.”

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságán is érdeklődtünk. A következő választ kaptuk: „Az elmúlt négy évben megteremtettük a telep-programokhoz szükséges eszközrendszert, rugalmassá tettük azt. A problémák különbözőek még kistérségeken belül is, ezért a megoldások is sokfélék, éppen ezért a helyi sajátosságokat figyelembe kell venni. Az elmúlt négy évben számos tapasztalat gyűlt össze, ezekből megtalálhatják a megfelelő megoldásokat a települések. A kormány a társadalmi felzárkózási stratégiával összhangban a komplex, átfogó megoldásokat támogatja a felzárkózás területén. Olyan megoldásokban gondolkodunk, amely valódi esélyeket teremt az oktatásban, a munkához jutásban vagy éppen az egészségügyi szolgáltatások elérésében.” ÉM-NSZR


Pártreakció

 

Jobbik. Rendkívüli közgyűlést kezdeményez a Jobbik az ingyenes gettófelszámolásért – mindezt hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője. Elmondta: pártja minden törvényes eszközt megragad azért, hogy megvalósítsa Miskolcon az ingyenes gettófelszámolást. Ahhoz, hogy a Jobbik rendkívüli közgyűlést hívathasson össze, legalább nyolc képviselő támogatására van szükség, a jobbikosok azonban csak ketten vannak. Jakab Péter kiemelte: párthovatartozástól függetlenül várják legalább hat képviselő jelentkezését, hogy a testület még az első kétmilliók kifizetése előtt megtárgyalhassa és elfogadhassa a Jobbik ingyenes gettófelszámolásról szóló javaslatát.

 

Fidesz-KDNP. „Kriza Ákos és a frakció által elindított telepfelszámolási program első látványos sikerei – Álmos utca és környéke –, valamint a nyomortelepek felszámolásáért indított aláírásgyűjtési akció hatalmas városi visszhangja összezavarta és a lázas semmittevés állapotába juttatta a miskolci MSZP-t” – kezdte hétfői sajtótájékoztatóját Soós Attila, a frakció szóvivője. Beszélt arról: „A héten az MSZP-sek a Corvin utcai pártházukba szerveztek egy eseményt arra, hogy kideríthessék: vajon miért nem tett semmit az MSZP hosszú-hosszú esztendőkön keresztül a város szegénytelepei ellen.”

 

A Jobbikról elmondta: „Látszik, hogy a Jobbik minden elképzelése a valós városvezetéstől és problémamegoldástól igen távol áll. Ötletük sincs, mit lehet és kell tenni Miskolcért és nehezen viselik el, hogy Kriza Ákos polgármester és csapata jogszerűen jár el – fejtette ki a szóvivő.

 

MSZP. „Kriza Ákosnak – hiába próbálja ezt híresztelni a Fidesz – nincs nyomortelep-felszámolási programja” – írta közleményében Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője. „Amije van, az egy hecckampány, s még arról is messziről lerí, hogy csupán az októberi választásokig tart” – fogalmazott. „...most, négy év országlás és városvezetés után röhejes aláírásgyűjtési akciót indít annak érdekében, hogy valamit megtehessen. Olyat, amit eddig bármikor megtehetett volna, ha akarta volna!...Aláírásgyűjtés és uszítás helyett világos koncepciót kellene megfogalmazni, s meg kell teremteni a nyomortelepek felszámolásának feltételeit..., ezért kellene más pártokhoz hasonlóan részt vennie az MSZP által meghirdetett tanácskozáson. Nem ezt teszik, inkább gyalázkodnak és uszítanak tovább” – áll a közleményben.

 

 

Szavazás a www.c-press.hu főoldalon.

A szerkesztőség heti kérdése:

Ön szerint a miskolci városvezetés rasszista és cigányellenes a döntése a cigányokkal szemben?

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

 

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Kérjük, hogy itt szóljon hozzá!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C- PRESS /eszak.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-06-25
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, örülünk, ha alkalmunk nyílik a sportra. Legalább kocogjunk egy jót, vagy sétáljunk egy kicsit. Már ettől is sokkal jobban érezzük magunkat, - vezessük le a stresszt! Ma a szemeink lehetnek érzékenyek, könnyen begyulladhatnak, - különösen huzat hatására. Ha por jut a szemünkbe, irritáló hatást válthat ki. Ez ellen védekezhetünk egy jó minőségű napszemüveggel, ami kiváltképp szeles időben tesz jó szolgálatot.
 • Heti általános horoszkóp 2019.június 25-től július 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-06-24
  Ma nincs túl sok kedvünk a nyomasztó feladatokhoz.Inkább beszélgetéssel töltjük a napot, mint bármi mással. Ma szétszórtabbak leszünk. Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat. Ha sportolunk, akkor is legyünk óvatosabbak!
 • Heti munkahoroszkóp 2019.június 24-től 30-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot: a szemléletváltás hete következik
  A Tarot kártya az egyik legősibb önismereti és sorselemző módszer. Pontosan és precízen bemutatja az ember fejlődésének útvonalát. Kiválóan alkalmas nem csak személyek, hanem csoportok sorsának elemzésére is. KaLily cikkéből megtudhatod, mi várható a következő héten.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek