Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Terepgyakorlat" - így vonultak a jobbikosok a cigánytelepen
2014-06-16 07:37
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Jobbik miskolci szervezete azt állítja, ők lakossági fórumot tartottak Miskolc számozott utcáiban. Az ott lakók viszont azt mondják, hogy több lakásba is bementek és ott, ellenőrzéseket tartottak. A Jobbik szerint nem pénzt kéne adni az itt lakóknak, hogy elköltözzenek, hanem fel kellene bontani a bérleti szerződéseket. Szerintük ehhez elég ok, hogy sokan lopják az áramot.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, jobbikosok vonultak szombat délelőtt Miskolc egyik romák lakta városrészén. Az 50-60 fős jobbikos csoport egy állítólagos drogdílert keresett.

 

A videó itt nézhető meg:

"Terepgyakorlat" - így vonultak a jobbikosok a cigánytelepen

 http://www.atv.hu/videok/video-20140616-terepgyakorlat-igy-vonultak-a-jobbikosok-a-ciganytelepen

 

Jakab Péter helyi jobbikos képviselő azt mondta, "területbejárásra" érkezett társaival. Ezt a kifejezést a miskolci önkormányzati rendészet szokta használni - mondta a Roma Sajtóközpontnak Csendes József, a Miskolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság tagja. Az önkormányzati területbejárások során a helyi hatóságok és szolgáltatók összehangolt akcióban ellenőrzik a szegénynegyedek lakóit: az átlag kéthetente ismétlődő akciók résztvevői azonban rendszerint nem bűnözőket kapnak el, hanem legtöbbször a lakcímkártyára kíváncsiak.

 

Most nem erről volt szó, a jobbikosok önálló akciója az önkormányzatiakénál is váratlanabbul érte a hetek óta bizonytalanságban élő városlakókat. A helyiek szerint a jobbikosok arról tájékoztatták őket, hogy egy állítólagos drogdílert keresnek, és segítségül a rendőröket is kihívták. A megyei rendőrkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy egy bűneset gyanúja miatt hívták ki a rendőröket. Hogy megalapozott volt-e a rendőrség riasztása, az a következő napokban derül majd ki – tette hozzá.

 

Csendes József elmondta, hogy a Kitelepítés Elleni Bizottságot az ott élők hívták a helyszínre, és mire odaértek, nagyjából 30 főre csökkent a jobbikos társaság létszáma. Köztük volt Zagyva György Gyula, a párt korábbi parlamenti képviselője is, aki március végén hasonló akciót szervezett Ózdon.

 

Bár a rendőrség sem a jobbikos társaságot, sem a Bizottság tagjait nem szólította fel távozásra, a tömeg fél kettő körül teljesen feloszlott. A Bizottság néhány tagját igazoltatták a rendőrök.

 

A helyi roma aktivisták szerint a Jobbik mai akciója akár kapóra is jöhet a miskolci gettók megszüntetése érdekében a napokban aláírásgyűjtésbe kezdő Fidesznek, hiszen a nyomornegyedek lakóival szembeni ellenérzéseket erősítheti, ha a belvárosi szavazóbázisuk folyamatosan balhékról kap híreket.

 

Roma Sajtóközpont / atv.hu

 

Heti szavazás a www.c-press.hu főoldalon.


A szerkesztőség heti kérdése:
Ön szerint a miskolci városvezetés rasszista és cigányellenes a döntése a cigányokkal szemben?

Kérjük, hogy az oldalon szavazzon és itt szóljon hozzá!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

Szavazatát köszönjük! C- PRESS szerkesztőség

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem feltétlenül mindig a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Kérjük, hogy ott szóljon hozzá!
http://www.facebook.com/hirugynoksegC- PRESS /

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-06-25
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, örülünk, ha alkalmunk nyílik a sportra. Legalább kocogjunk egy jót, vagy sétáljunk egy kicsit. Már ettől is sokkal jobban érezzük magunkat, - vezessük le a stresszt! Ma a szemeink lehetnek érzékenyek, könnyen begyulladhatnak, - különösen huzat hatására. Ha por jut a szemünkbe, irritáló hatást válthat ki. Ez ellen védekezhetünk egy jó minőségű napszemüveggel, ami kiváltképp szeles időben tesz jó szolgálatot.
 • Heti általános horoszkóp 2019.június 25-től július 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-06-24
  Ma nincs túl sok kedvünk a nyomasztó feladatokhoz.Inkább beszélgetéssel töltjük a napot, mint bármi mással. Ma szétszórtabbak leszünk. Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat. Ha sportolunk, akkor is legyünk óvatosabbak!
 • Heti munkahoroszkóp 2019.június 24-től 30-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot: a szemléletváltás hete következik
  A Tarot kártya az egyik legősibb önismereti és sorselemző módszer. Pontosan és precízen bemutatja az ember fejlődésének útvonalát. Kiválóan alkalmas nem csak személyek, hanem csoportok sorsának elemzésére is. KaLily cikkéből megtudhatod, mi várható a következő héten.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek