Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gulyás: már holnap dönthet a Ház a reklámadóról
2014-06-10 07:59
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke szerint a zömében a két nagy kereskedelmi adót sújtó teher akár "egészségügyi termékadónak" is tekinthető, hiszen ezek a tévék műsoraikkal elég társadalmi kárt okoznak ahhoz, hogy fizessenek.

 

Az Országgyűlés a Fidesz javaslatára mai ülésén szavazhat az önkormányzati választási rendszer átalakításáról, amelynek révén a kerületi polgármesterek adnák a Fővárosi Közgyűlés többségét. A képviselők emellett ma kérdezhetik először a harmadik Orbán-kormány tagjait. A Ház ülése 13 órakor kezdődik, a napirend előtti felszólalásokat megelőzően Szelényi Zsuzsanna, az Együtt-PM politikusa veheti át a Bajnai Gordon volt kormányfő által visszaadott független parlamenti mandátumot. A napirend előtti felszólalásokat követően az új kabinetnek szóló első azonnali kérdések és kérdések hangozhatnak el, az interpellációkra azonban még várni kell a házelnök előzetes napirendi javaslata alapján.

 

Reklámadó = "egészségügyi termékadó"

 

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnöke a keddi 180 percben megerősítette, azt kezdeményezik, hogy a Ház kivételes eljárásban tárgyaljon a reklámadóról szóló törvényjavaslatról, így akár már holnap szavazhatnak is róla. Gulyás Gergely, aki azt mondta, felkészültek a szokásos támadásokra, nemzetközi kritikákra, hangsúlyozta: miután az adó a nagy részét a két nagy kereskedelmi televízió fizetheti, az akár "egészségügyi termékadónak" is felfogható, hiszen ezek a tévék műsoraikkal elég társadalmi kárt okoznak ahhoz, hogy ezért fizessenek.

 

Kompenzált kerületek

 

Az Országgyűlés határozathozatalai között elfogadhatja azt a kormánypárti javaslatot is, amely értelmében a Fővárosi Közgyűlésnek a főpolgármester mellett a 23 kerületi polgármester és a kompenzációs listáról bekerült kilenc képviselő lesz a tagja. Itt egyébként a töredékszavatok számításánál figyelembe veszik a kerületek közti különbségeket is, azaz a lista nemcsak a veszteseket, hanem a nagyobb kerületeket is kompenzálja - hangsúlyozta Gulyás, aki emlékeztetett arra is: javaslataik közt szerepel a kettős többség intézménye is, amely szerint ahhoz, hogy a Fővárosi Közgyűlés elfogadjon egy javaslatot, hogy nem elég a közgyűlési többség, az is kell, hogy a többség mellett szavazó polgármesterek Budapest lakosságának több mint felét is reprezentálják.

 

Nyugodtabb törvényalkotás

 

A megváltozott törvényalkotási munka kapcsán Gulyás azt hangsúlyozta, a kiszámíthatóságot, átláthatóságot segíti majd, hogy a házszabály a korábbi 12 alkalom helyett csak négyszer engedi meg a rendes eljárástól való eltérést (kivételes eljárás), és sürgős eljárás is összesen csak hatszor lehetséges. Gulyás abban bízik, hogy egy nyugodtabb, kevésbé hektikus kormányzati időszak jön majd, mert a 2010-ben tapasztalt nehézségekkel az ország már szembesült, és remélhetőleg ezt az időszakot már végleg magunk mögött tudhatjuk. Az természetes, hogy a már elfogadott jogszabályok módosítására továbbra is szükség lehet, hiszen a gyakorlati tapasztalatok, még, ha jó irányú is a döntés, követelhetnek változtatást, alapvető kérdésekben azonban remélhetőleg nem lesz szükség ilyesmire – tette hozzá az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke a keddi 180 percben.

 

Nincs még döntés a tárcák költözéséről

 

Gulyás Gergely az M1 Ma reggel című műsorában arról beszélt, hogy július 4-én véget érhet a parlament nyári rendkívüli törvényhozási időszaka. Szólt az egyes tárcák vidékre költözésének ötletéről is, amely abból fakad, hogy Budapest szerepe az ország életében és a központi közigazgatásban nemcsak döntő, hanem szinte kizárólagos. Hogy ez jó vagy rossz, azon lehet vitatkozni, általában azt mondják, "ez talán eltúlzott" - jegyezte meg, rámutatva: Budapesten 1,8 millió, Pest megyével együtt 3 millió ember él és dolgozik ebben a térségben, rajtuk kívül még 7 millióan élnek az országban. Hogy a költözés megvalósítható-e miniszteri szinten, az majd kiderül, jelenleg várják a vizsgálatok eredményét, végleges döntés még nincs - mondta Gulyás Gergely.

 

 

Szerkesztőség kérdése - szavazás a C-PRESS főoldalán:
Ön szerint kivel sikerülhet az MSZP talpra állása?

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem feltétlenül mindig a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

 

 

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Kérjük, hogy ott szóljon hozzá!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

 

C- PRESS / hirado

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-06-25
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, örülünk, ha alkalmunk nyílik a sportra. Legalább kocogjunk egy jót, vagy sétáljunk egy kicsit. Már ettől is sokkal jobban érezzük magunkat, - vezessük le a stresszt! Ma a szemeink lehetnek érzékenyek, könnyen begyulladhatnak, - különösen huzat hatására. Ha por jut a szemünkbe, irritáló hatást válthat ki. Ez ellen védekezhetünk egy jó minőségű napszemüveggel, ami kiváltképp szeles időben tesz jó szolgálatot.
 • Heti általános horoszkóp 2019.június 25-től július 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-06-24
  Ma nincs túl sok kedvünk a nyomasztó feladatokhoz.Inkább beszélgetéssel töltjük a napot, mint bármi mással. Ma szétszórtabbak leszünk. Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat. Ha sportolunk, akkor is legyünk óvatosabbak!
 • Heti munkahoroszkóp 2019.június 24-től 30-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot: a szemléletváltás hete következik
  A Tarot kártya az egyik legősibb önismereti és sorselemző módszer. Pontosan és precízen bemutatja az ember fejlődésének útvonalát. Kiválóan alkalmas nem csak személyek, hanem csoportok sorsának elemzésére is. KaLily cikkéből megtudhatod, mi várható a következő héten.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek