Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bojkottálhatja az ellenzék a fővárosi választásokat
2014-06-02 12:18
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Döntés még nincs, de a téma az „asztalon van”.

Az atv.hu értesülései szerint ellenzéki körökben felmerült, hogy a Fidesz átalakítási tervei miatt meggondolandó, bojkottálják-e a fővárosi önkormányzati választásokat. Egy ilyen döntéssel Tarlós István lelkiismeretére szeretnének hatást gyakorolni, mert ő az egyetlen rendszerváltó polgármester (Tarlós 1990 az SZDSZ színeiben indult Óbudán), akitől azt várnák, hogy nem adja a nevét egy ilyen zavaros, egyértelműen hatalomtechnikai trükközés mentén meghozott, szerintük antidemokratikus választási reformhoz.

 

Karácsony Gergely, a PM társelnöke a lapunknak elismerte, hogy a párt szövetségi holdudvarában a bojkott opciója is felmerült a Fidesz választási törvényt barkácsoló lépésére való reakcióként, de nincs még testületi döntés a kérdésről. Karácsony személyes véleménye, hogy jelenleg nehéz lenne elmagyarázni a választóknak a bojkottot. „Én az országgyűlési választásokon is a bojkott lehetősége mellett voltam az inkorrekt és sunyi választási szabályok miatt. A jelen esetben akkor támogatnék egy ilyen lépést, ha még rosszabb lenne a Fidesz által elfoganandó szabály, mint amit szóban ismertettek” – emelte ki a politikus, aki hozzátette, hogy a kerületi választások esetében nem merült fel a bojkott lehetősége.

 

Az Együtt-PM-ben, miként az MSZP-ben is, ma tárgyalnak a lehetséges fővárosi választási stratégiáról.

A DK-ban még nem egyeztettek a kérdésről. A párt egyik országos vezetője azt mondta lapunknak, hogy ők általában bojkott-ellenesek, de azzal egyetért, hogy a Fidesz javaslata merénylet a tisztességes választással szemben, ezért előfordulhat, hogy adott körülmények között, ha komolyan felmerül a kérdés, támogatnának egy ilyen lépést. Ennek azonban csak akkor lenne értelme, ha mindenki, azaz az összes ellenzéki párt is hasonlóan döntene – fogalmazott forrásunk, aki hangsúlyozta: erről a dilemmáról sem formálisan, sem informálisan nem beszéltek még a DK-ban.

 

Egy fővárosi DK-s vezető azt mondta az atv.hu-nak, hogy meggyőződése: egy nagyon okos koordinált stratégiával még az új szabályok között is többséget szerezhet az ellenzék a fővárosi közgyűlésben. „Hónapok vannak még az önkormányzati választásokig, lehet, hogy a Fidesz nagy hibát vétett, mert ez idő alatt megváltozhat a közhangulat, és akár nekünk kedvezhetnek az új szabályok”, mondta forrásunk, és úgy vélte, a Fidesznek nem az ellenzék teljes kiszorítása a célja, hanem olyan helyzet teremtése, hogy a kormánypárt még véletlenül se kényszerüljön nagykoalícióra a fővárosban. „A régi választási szabályok szerint a Fidesz kénytelen lett volna valamelyik általuk szélsőségesnek nevezett párttal, akár az MSZP-vel, vagy az LMP-vel közösködni, ami miatt a centrális erőtér elmélete alapjaiban bukott volna meg” – tette hozzá a budapesti DK-s politikus, aki a bojkottot csak a legvégső esetben tartaná célravezető eszköznek.

 

Szerző: Hazafi Zsolt / ATV

 

Szerkesztőség kérdése - szavazás a C-PRESS főoldalán:
Ön szerint kivel sikerülhet az MSZP talpra állása?

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem feltétlenül mindig a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

 

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Kérjük, hogy ott szóljon hozzá!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C- PRESS

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-06-25
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, örülünk, ha alkalmunk nyílik a sportra. Legalább kocogjunk egy jót, vagy sétáljunk egy kicsit. Már ettől is sokkal jobban érezzük magunkat, - vezessük le a stresszt! Ma a szemeink lehetnek érzékenyek, könnyen begyulladhatnak, - különösen huzat hatására. Ha por jut a szemünkbe, irritáló hatást válthat ki. Ez ellen védekezhetünk egy jó minőségű napszemüveggel, ami kiváltképp szeles időben tesz jó szolgálatot.
 • Heti általános horoszkóp 2019.június 25-től július 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-06-24
  Ma nincs túl sok kedvünk a nyomasztó feladatokhoz.Inkább beszélgetéssel töltjük a napot, mint bármi mással. Ma szétszórtabbak leszünk. Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat. Ha sportolunk, akkor is legyünk óvatosabbak!
 • Heti munkahoroszkóp 2019.június 24-től 30-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot: a szemléletváltás hete következik
  A Tarot kártya az egyik legősibb önismereti és sorselemző módszer. Pontosan és precízen bemutatja az ember fejlődésének útvonalát. Kiválóan alkalmas nem csak személyek, hanem csoportok sorsának elemzésére is. KaLily cikkéből megtudhatod, mi várható a következő héten.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek