Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Czene Gábor: Maradjon így!
2014-06-01 08:48
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ha csúszunk a számla befizetésével, akkor késedelmi kamatot kell fizetnünk. Ha valaki tiltakozó feliratot ír ki egy vacak építési ponyvára, akkor bűncselekményt követ el, és rendőri eljárás indul ellene.

Ha viszont a kormány túllépi azt a határidőt, amelyet saját maga szabott saját rendeletében, akkor – nem történik semmi. A kormány eredetileg a német megszállás évfordulóján, március 19-én akarta felavatni az elhíresült Szabadság téri sasos-arkangyalos emlékművet, amely Párkányi Raab Péter szobrász koncepciója szerint a szelíd, ártatlan Magyarországra lecsapó gonosz hatalmat szimbolizálja.

 

Az elképzelés fideszes berkekben sem aratott osztatlan sikert, ráadásul a parlamenti választás is közeledett. A kormány úgy döntött, hogy a szoboravatás időpontját május 31-re halasztja. A határidő ma jár le.

 

A megszállási emlékmű még nincs kész. Pásztor Tibor MSZP-s önkormányzati képviselő szerint június közepéig meghosszabbították az építkezésre kiadott területfoglalási engedélyt. Akár heteket is késhet az avatás. Ami persze egyáltalán nem baj: amíg a sassal kombinált arkangyalt nem telepítik ki a Szabadság térre, addig él a remény, hogy Orbán Viktor mégis hajlik valamilyen kompromisszumra. Jó lenne, ha így lenne.

 

Jó lenne, ha a kormány megpróbálná elkerülni az eddiginél is durvább emlékezetpolitikai botrányt. Sok illúziónk nincs, de mintha változást érzékelnénk a kormányzati széljárásban.

 

Gyaníthatón nem független a nagypolitikai mozgásoktól, hogy a gyömrői önkormányzat felülbírálta két évvel ezelőtti határozatát: a Pest megyei városban már nem viseli közterület Horthy Miklós nevét.

 

L. Simon László, a Fidesz kultúrpolitikusa pedig közölte: az 1944-es német megszállást követően játszott szerepe miatt Horthy Miklósnak nem lehet szobra Magyarországon. Még akkor sem, ha a kormányzónak voltak érdemei a deportálások leállításában.

 

A magyar holokauszt hetvenedik évfordulójára meghirdetett emlékév célja „elsősorban a múltunkkal való szembenézés, megértés és a megbékélés”. Az idézet Orbán Viktor januárban kiadott közleményéből való.

 

Később, a Mazsihisz vezetőinek írt levelében a miniszterelnök együttérzésről, jó szándékról és párbeszédről értekezett. Tavasszal mozgalom alakult Eleven Emlékmű néven. A szervezők azt kérték minden magyartól, vigyen magával a Szabadság térre egy-egy emlékkövet, mécsest, családi fotót, személyes tárgyat.

 

A több mint ötven napja tartó tiltakozó demonstrációk mellett a Szabadság téren nap mint nap beszélgetéseket is tartanak. Ha a kormányban tényleg motoszkál az együttérzés, és valóban az volt a szándék, hogy méltó emlékhely jöjjön létre, akkor örömmel jelentjük: a terv megvalósult.

 

Az oszlopok a helyükön állnak, szoborra semmi szükség. Sem sasos-arkangyalosra, sem másmilyenre. Nem tudunk jobbat kitalálni: maradjon így, ahogy van. Már csak a kordont kell elbontani.

 

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem feltétlenül mindig a c-press.hu nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

 

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Kérjük, hogy ott szóljon hozzá!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C- PRESS / Nol

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-06-25
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, örülünk, ha alkalmunk nyílik a sportra. Legalább kocogjunk egy jót, vagy sétáljunk egy kicsit. Már ettől is sokkal jobban érezzük magunkat, - vezessük le a stresszt! Ma a szemeink lehetnek érzékenyek, könnyen begyulladhatnak, - különösen huzat hatására. Ha por jut a szemünkbe, irritáló hatást válthat ki. Ez ellen védekezhetünk egy jó minőségű napszemüveggel, ami kiváltképp szeles időben tesz jó szolgálatot.
 • Heti általános horoszkóp 2019.június 25-től július 1-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-06-24
  Ma nincs túl sok kedvünk a nyomasztó feladatokhoz.Inkább beszélgetéssel töltjük a napot, mint bármi mással. Ma szétszórtabbak leszünk. Ha kapkodunk, vagy túlságosan rohanunk, akkor könnyen idézünk elő baleseteket. Különösen érzékeny a bokánk, megránthatjuk, meghúzhatjuk, vagy kificamodhat. Ha sportolunk, akkor is legyünk óvatosabbak!
 • Heti munkahoroszkóp 2019.június 24-től 30-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Heti Tarot: a szemléletváltás hete következik
  A Tarot kártya az egyik legősibb önismereti és sorselemző módszer. Pontosan és precízen bemutatja az ember fejlődésének útvonalát. Kiválóan alkalmas nem csak személyek, hanem csoportok sorsának elemzésére is. KaLily cikkéből megtudhatod, mi várható a következő héten.
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek