Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gaudi-Nagy akcióban: kukába dobott, felgyújtott uniós zászló
2014-03-22 07:15
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

A „gyarmatosítók” több mint százmillió forinttal támogatták a tápióbicskei óvoda felújítását.

 

Sajátosan ünnepelte március 15-ét a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője. A parlamenti képviselő a Pest megyei Tápióbicskén levette a polgármesteri hivatalról az uniós lobogót: a földre dobta, majd a kukába rakta. Helyette árpádsávos zászlót tett ki az épület falára.

 

A Gaudi-Nagy honlapján közzétett beszámolóból tudjuk, hogy a jobbikos eseményen beszédet mondott Budaházy György is, aki „hosszú évek politikai üldöztetése után” először szólalt fel nemzeti ünnepen. A főtéren tartott úgynevezett hazafias (értsd: szélsőjobboldali) rendezvényen Gaudi-Nagy kifejtette, hogy a „gyarmatosítás csúcsra járatott üzemmódban veszélyezteti nemzetünket”. A végcél szerinte az „őshonos magyar közösség rabszolgasorsba taszítása”.

 

A jobbikos képviselő arra kért mindenkit, hogy juttassa „méltó helyére a köztereinket, középületeinket csúfító és megaláztatottságunkat, kifosztottságunkat jelképező európai uniós jelképet”. Kanyó Sándor, Tápióbicske független polgármestere lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy az önkormányzati testület hozzájárulását adta a jobbikos rendezvény megtartásához. A korábbi években ebből „nem származott semmi probléma”.

 

A polgármester nem volt jelen az ünnepségen, utólag értesült róla, mi történt. A megrongált uniós zászló egy utcai szemeteskosárból került elő.

 

Az egyik helybéli férfi – név és cím a szerkesztőségben – a közeli buszmegállóban várakozva látta, ahogyan próbálják meggyújtani a zászlót. A polgármester ezzel kapcsolatban nem tudott biztosat mondani, de szerinte elképzelhető, hogy valóban égésnyomok láthatók a zászlón. Az uniós lobogót amúgy nemrég vásárolta az önkormányzat, jelen állapotában nem lehet visszatenni a polgármesteri hivatal épületére. (Az árpádsávos zászlót néhány óra múltán a rendőrség eltávolította.)

 

A jobbikos akciót Kanyó Sándor nem kívánta minősíteni, ugyanakkor ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen. A polgármester közölte, hogy mindenki nagy örömére felújították és bővítették a település óvodáját: a 118 millió forintos beruházás öt százaléka volt az önrész, az összeg 95 százalékát az Európai Unió adta.

 

A rendőrség telefonon már kereste Gaudi-Nagy Tamást. A képviselő honlapján erről az olvasható, hogy „a telefonos érdeklődés keretében” pillanatnyilag nem áll módjában részletesen nyilatkozni, de amennyiben a hatályos jogszabályoknak megfelelő módon idézik, akkor áll a hatóságok rendelkezésére és vállalja tettének következményeit.

 

Gaudi-Nagy kérdésünkre kijelentette: „nem szolgált szomorúságomra, de nem vettem részt a zászló meggyújtásában”. A jobbikos képviselő korábban a Parlamentből hajította ki a „gyarmatosítás jelképét”. Elmondása szerint ennek nem volt sem anyagi, sem jogi következménye. A rendőrségtől szűkszavú tájékoztatást kaptunk: a tápióbicskei ügyben a Nagykátai Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást folytat, amelyről bővebb információ – a vonatkozó jogszabályok alapján – nem adható.

 

 

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Kérjük, hogy szóljon hozzá itt!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

C- PRESS / NOL

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek