Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A Jobbik megszüntetné a cigányintegrációra szánt keretet
2014-03-11 06:12
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Jobbik egyebek mellett a korrupció visszaszorításából, a külföldi cégeknek nyújtott állami támogatás megszüntetéséből és állami tőkealap létrehozásából szerezne néhány százmilliárd forintot gazdaságfejlesztésre.

Csík Tamás fényképe.

Volner János, a párt frakcióvezető-helyettese hétfői sajtótájékoztatóján ismertette: a korrupció jelenleg évi 400 milliárd forintos kárt okoz és további közvetett kára, hogy az állam nem a versenyképes vállalkozásokat juttatja megrendeléshez, hanem "a politikusokkal jó kapcsolatban álló cégeket".

Az ellenzéki párt ezért felszámolná a korrupciót, továbbá megszüntetné az offshore cégeknek kifizetett állami támogatásokat. Utóbbival összefüggésben Volner János elmondta: ebben a kormányzati ciklusban 21 milliárd forintnyi ilyen forrást jeleztek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, intézkedés azonban tudomásuk szerint nem történt.

Az ellenzéki párt programjában szerepel az államadósság újratárgyalása, valamint az, hogy megszüntetnék a külföldi cégeknek nyújtott vissza nem térítendő támogatást. Mint a frakcióvezető-helyettes fogalmazott: véget vetnének annak, hogy a magyar adófizetők pénzéből támogassák "az itt megtelepedett német luxusipari cégeket, autógyártókat".

Volner János szólt arról is: tőkevédett hozamgaranciát jelentő állami tőkealapot hoznának létre annak érdekében, hogy a nagy tőkeigényű, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokat belföldi forrásból tudják fedezni. Hozzátette: a tőkealap magasabb hozamot kínálna a lakossági befektetőknek, mint amit most bankbetétben elérhetnek. Szavai szerint ezzel elérhetik azt, hogy az állam külső hitelfelvétel nélkül hozzon létre termelő beruházásokat, az emberek pedig tulajdonossá válhatnak ezekben.

A jobbikos politikus azt is kifejtette: megszüntetnék a cigányintegrációra szánt, évente több mint 100 milliárd forintos keretet. Úgy vélte: ennek fenntartása "láthatóan eredménytelen", s nincs másra szükség, mint mindenkinek egyenlő esélyeket, feltételeket kínálni.

A Jobbik emellett felszámolná az áfacsalásokat, amelyeket álláspontjuk szerint a magas áfakulcs ösztönöz, s véget vetnének a közpénzből finanszírozott "kormányzati sikerpropagandának". Volner János kitért arra is: véget kell vetni a közfeladatok kiszervezésének, az ügyvédi irodáknak, tanácsadóknak folyósított sok milliárdos juttatásoknak, s a feladatokat a hivatalnokoknak maguknak kell ellátni.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese bírálta azt is, hogy nincs elég pénz a gyermekgyógyászatban, ezért a Holokauszt Emlékközpontra tervezett 6 milliárd forintot inkább az ágazatra fordítanák. "Mi a halott gyermekek emlékének ápolása helyett az élő gyermekek egészségének megőrzésére fordítanánk ezeket az összegeket" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Kérjük, hogy szóljon hozzá itt!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

C- PRESS / Stop

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek