Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ellenzéki ötpárti együttműködési megállapodás a romákért
2014-03-03 07:57
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Ötpontos, a romák felzárkóztatásával foglalkozó együttműködési megállapodást kötöttek az Összefogás pártjai - jelentették be a szervezetek képviselői sajtótájékoztatójukon.

Csík Tamás fényképe.

Roma együttműködési megállapodás 24 éves roma integrációs lemaradást szeretne pótolni egy közös nyilatkozat elfogadásával és ötpárti ellenzéki együttműködéssel. Történelmi jelentőségűnek nevezte az ellenzéki öt párt, ezt a fajta közös összefogást a romák felzárkóztatásáért.

Csík Tamás fényképe.

Teleki László, az MSZP országos elnökségi tagja szerint olyan politikai nyilatkozat, amely a romák integrációjáról szól.

 

Az együttműködési megállapodásról készült videós nyilatkozatokat itt tekintheti meg: https://www.youtube.com/watch?v=uYhK4TOLEm0#t=876

 

Teleki László ( MSZP): a rendszerváltás után rengeteg munkahely szűnt meg, és ez a romákat rendkívüli mértékben sújtotta. "Nem csak romákról van szó, hiszen nagyon sokan, több millióan estek ki a munkaerőpiacról, és a kormányok egyike sem tudta kellőképpen kezelni ezt a problémát" - jegyezte meg. A legfontosabbnak Teleki László azt nevezte, hogy a romakérdés megoldását össztársadalmi problémaként kezeljék.

Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke történelmi napnak nevezte a megállapodás megkötését, mondván, "soha ilyen széles összefogásban pártok nem kötelezték el magukat a romaintegráció iránt". A rendszerváltáskor megszűnt 1,5 millió munkahelyet Magyarországon nem sikerült pótolni, ennek pedig "különleges és különös áldozatai" voltak a romák, hiszen sokkal súlyosabban érintette őket ez a probléma, mint másokat - mondta. Hozzáfűzte: emellett nőtt a romák kirekesztettsége, lenézése és megalázása. Ennek akar az Összefogás most véget vetni - hangsúlyozta.

Niedermüller Péter, a DK alelnöke azt mondta, hogy a magyarországi cigányság ügyét nemzeti ügynek tekintik, mert nemzetstratégiai jelentősége van, ez "nem egyszerűen és nemcsak a kisebbség ügye, hanem a társadalom egészének a felelőssége". Gulyás József, az Együtt elnökségi tagja arról beszélt: az a felelősségük, hogy kidolgozzák a részletes programját mindannak, ami egy kormányprogramba emelhető, és valóban megváltoztatja a romák helyzetét a magyar társadalmon belül.

Popper Gábor, a Liberálisok országgyűlési képviselőjelöltje szerint jelenleg olyan világban élünk, amelyben a kisebbségek a többségi társadalom számára terhet jelentenek, és a hátrányos helyzetűek ügye fontosabb az EU, mint a kormány számára. "Úgy érezzük, hogy a megoldás most az Összefogás pártjainak a kezében van és nem szeretnénk, hogy ez a kulcs kicsússzon a kezünkből" - jelentette ki.

 

Összefogás a romákért programjavaslat kiemelt öt prioritás pontjai címszavakban:

1, Diszkrimináció helyett, jogegyenlőséget!
2, A gyermekszegénység felszámolását!
3, Munkahelyteremtést!
4, Oktatást!
5, Az európai uniós források célzott biztosítását!

A pártszövetség öt pontban megfogalmazott elképzelései szerint megálljt kell parancsolni a diszkriminációnak, javítani kell az oktatás minőségét és meg kell szüntetni a szegregációt, növelni kell a romák foglalkoztatottságát, az EU-s forrásokat igazságosabban kell elosztani, továbbá csökkenteni kell a gyermekszegénységet.

 

 

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Kérjük, hogy szóljon hozzá itt!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

C- PRESS

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

cURL error 60: SSL certificate problem: certificate has expired

 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek