Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lendvai Ildikó: Már megint a zsidók?
2014-03-02 16:53
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A kormány szerint megint a zsidók balhéznak. A vádat Orbán államtitkárának szájába adták: a Mazsihisz tiltakozásai "megosztják a magyar társadalmat", amelyet pedig a Nemzeti Együttműködés Rendszere soha nem látott egységbe forrasztott. Rossz irányba befolyásolják "a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében."

Lendvai Ildikó országgyűlési képviselő (MSZP)

 

 Azt több, mint kínos volna magyarázni, hogyan lapozta át hanyagul a kormány e sikertörténetet néhány fekete oldalát. A töretlenül sikeres "együttélést" szerintük nem a zsidótörvények, nem Auschwitz zavarta meg, hanem az okvetetlenkedő Mazsihisz. Már megint a zsidók.

Zsidó tehát mindenki, akinek nem tetszett a Szabadság-téri szoborterv vagy Szakály Sándor "idegenrendészeti" szerecsenmosdatása. Hogy szép, régi szót használjak: "lezsidózták" a történészeket, keresztény vallási közösségeket, fiatal művészek műhelyeit, miután visszaadták a Holokauszt-év megbecstelenítőitől kapott pénzt. Nem beszélve a Facebook-on összegyűlt több ezer tiltakozóról. "Azt én mondom meg, ki a zsidó!" - mondta az elhíresült náci politikus.

És most juszt sem futom le a kötelező köröket, hogy biztosítsak mindenkit: nem gondolom, hogy a kormány és tagjai náci eszméket melengetnek. Amúgy tényleg nem gondolom, azt viszont igen, hogy meglengetik a zsidóság gyanúját mindennel kapcsolatban, amit nem szeretnek. A bankok, a multik, az elátkozott liberalizmus nevéhez könnyű odaképzelni a "zsidó" melléknevet. Most is a zsidók ugrabugrálnak (másképpen: aki ugrabugrál, az legalábbis virtuális zsidó), ahelyett, hogy megköszönnék, milyen pompázatos Holokauszt-évet rendezünk nekik. Itt jön a lényeg: nekik. Mi.

"Magyarok és zsidók együttéléséről" beszél az államtitkár is. Vannak a magyarok és vannak a zsidók. Ezt nem lehet úgy érteni, hogy a zsidók is magyarok. Jártak már hasonlóan mások is, az egykori kunoktól a kitelepített svábokon át a cigányokig. Az ember azt hitte, legalább kormányszinten már túl vagyunk ezen, és becsüljük sokszínű, sokgyökerű magyarságunkat. De nem.

Egy percig sem gondolom éppen Lázár államtitkárról, hogy a kormányon belül ő az elhajló. Hódmezővásárhely polgármestereként példát mutatott a cigány gyerekek integrált oktatására. Ő csak alkalmazza főnöke szóhasználatát. Tavaly a parlamentben Orbán "a magyarországi zsidók és a magunkfajta magyarországi kereszténydemokraták" együttműködéséről beszélt. Már a "magunkfajta" szó is rossz szájízt keltett, ahogy a Zsidó Világkongresszuson mondott beszéde is: "a mi alkotmányunk valódi védelmet ad a velünk élő zsidóságnak". Az alkotmány a miénk, nem az övék, de mi méltányosak vagyunk hozzájuk, ha már velünk élnek.

A jobb sorsra érdemes államtitkár nem tett mást, csak Orbántól vett nyelvleckéket: a Holokauszt-év a zsidók ügye, ha problémák akadnak vele, akkor csakis az un. zsidó kerekasztalt kell összehívni. Ott pedig a jelenlévőket azzal lehet megnyugtatni, hogy a miniszterelnök "minden magyar honfitársunknak és zsidó polgártársunknak" fog válaszolni. A zsidókat még egy körrel kijjebb lökdösték, már nem honfitársak, csak polgártársak, a "polgár" pedig újabban gyanús asszociációkat hordoz. A Polgári Körök ideje leáldozott, most "Magyar Csapat" lesz, azt meg már tudjuk, ki a nem magyar.

Jobb volna precízen meghatározni, ki a zsidó. Azt értjük, hogy újabban zsidónak számít, aki rúgkapál a kormány nemzet- és történelemfelfogása ellen. De akkor mégis, most melyik zsidótörvény definícióját kell alapul venni? Megjegyzem, már a Kamenyec-Podoszkij-i deportálások idején is problémát okozott, kiket kell és lehet átzsuppolni a határon, egyenest a halálba. Hivatalosan azt mondták, hogy csak azokat, akiknek nincs rendben az állampolgársági papírjuk, de a helyi végrehajtók meglehetősen nagyvonalúak voltak a "mi" és az "ők" megkülönböztetésében. A baloldalisággal nem vádolható Schlachta Margit fordult kétségbeesetten Horthy Miklósnéhoz: "Láttunk állampolgársági okiratukat kezükben tartó embereket, félkarú hadirokkantat, kanyarós kisgyermeket kétnapi utaztatás után órákon keresztül a tömeggel esőben a továbbszállításra várni. Láttuk ezen szerencsétlenek gúnyolására felállított akasztófát az állomáson a rajta lógó varjúval."

Mások is kizáratnak olykor a nemzetből. A baloldal "rátör a nemzetre", amelyhez ezek szerint nem tartozik. A liberálisokról nem is beszélve, őket minden lacafacázás nélkül zsidónak, "szakállas bácsinak" lehet titulálni. Vannak aztán az "idegenszívűek", lehet, hogy a vérvonaluk tiszta, de a szívük …..hát az olyan zsidós. Aki az ország riadt csendjét megzavarja, az mind zsidó, a Mazsihisz titkos pártoló tagja. Ebben az értelemben zsidók a cigányok is, zsidó minden hajléktalan, minden jogáért kiálló civil, sőt zsidó minden pedagógus, aki nem hajlandó kitölteni az előléptetésért a százoldalas "portfóliót".

Csak akkor lesz baj, ha elfogynak a valóságos és a virtuális zsidók. Olvassuk tovább Schlachta Margitot: "mi lesz velünk, ha az ország lecsúszik a jogelvek alapjáról. Milyen rombolásban fog kitörni, főleg ínség idejében, ha már nem lesz zsidó, aki megszokta, hogy az ököl és erőszak a törvény."


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.

Kérjük, hogy szóljon hozzá itt!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

C- PRESS / népszava

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti szexhoroszkóp 2020.május 29-től június 4-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-05-29
  Ma már komolyabb hangulatban leszünk, és visszafogottabb a viselkedésünk. Ha szeretünk piszkálódni, kritizálni, akkor ez a tulajdonságunk még inkább előtérbe kerül. Ez ok lehet egy jó kis veszekedésre, családtagjainkkal! Ma szégyenlősebbek leszünk, visszafogott a viselkedésünk, nem vágyunk a szenvedélyre. Nem szívesen beszélünk az érzelmeinkről, s nem ma van a napja annak, hogy új elemeket vigyünk a szexualitásunkba.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.május 28-tól június 3-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-05-28
  Vidám hangulatban telik a nap, tele leszünk energiával és lendülettel. Talán még az sem bosszant, ha több munkával kell megküzdenünk, mint máskor. Főnökünk utasítgatásait viszont nehezen viseljük. Ma sikerrel foglalkozhatunk magas vérnyomásunk kezelésével. Vérnyomáscsökkentő gyógynövények segítségével komoly eredményeket érhetünk el. Ilyen a fokhagyma, vöröshagyma, medvehagyma. Tartózkodjunk a kávé, csokoládé fogyasztásáról, nem is beszélve a cigarettázásról.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.május 27-től június 2-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek