Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lendvai Ildikó: Már megint a zsidók?
2014-03-02 16:53
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A kormány szerint megint a zsidók balhéznak. A vádat Orbán államtitkárának szájába adták: a Mazsihisz tiltakozásai "megosztják a magyar társadalmat", amelyet pedig a Nemzeti Együttműködés Rendszere soha nem látott egységbe forrasztott. Rossz irányba befolyásolják "a zsidók és a magyarok együttélését, ami több száz éven át sikeres volt a Kárpát-medencében."

Lendvai Ildikó országgyűlési képviselő (MSZP)

 

 Azt több, mint kínos volna magyarázni, hogyan lapozta át hanyagul a kormány e sikertörténetet néhány fekete oldalát. A töretlenül sikeres "együttélést" szerintük nem a zsidótörvények, nem Auschwitz zavarta meg, hanem az okvetetlenkedő Mazsihisz. Már megint a zsidók.

Zsidó tehát mindenki, akinek nem tetszett a Szabadság-téri szoborterv vagy Szakály Sándor "idegenrendészeti" szerecsenmosdatása. Hogy szép, régi szót használjak: "lezsidózták" a történészeket, keresztény vallási közösségeket, fiatal művészek műhelyeit, miután visszaadták a Holokauszt-év megbecstelenítőitől kapott pénzt. Nem beszélve a Facebook-on összegyűlt több ezer tiltakozóról. "Azt én mondom meg, ki a zsidó!" - mondta az elhíresült náci politikus.

És most juszt sem futom le a kötelező köröket, hogy biztosítsak mindenkit: nem gondolom, hogy a kormány és tagjai náci eszméket melengetnek. Amúgy tényleg nem gondolom, azt viszont igen, hogy meglengetik a zsidóság gyanúját mindennel kapcsolatban, amit nem szeretnek. A bankok, a multik, az elátkozott liberalizmus nevéhez könnyű odaképzelni a "zsidó" melléknevet. Most is a zsidók ugrabugrálnak (másképpen: aki ugrabugrál, az legalábbis virtuális zsidó), ahelyett, hogy megköszönnék, milyen pompázatos Holokauszt-évet rendezünk nekik. Itt jön a lényeg: nekik. Mi.

"Magyarok és zsidók együttéléséről" beszél az államtitkár is. Vannak a magyarok és vannak a zsidók. Ezt nem lehet úgy érteni, hogy a zsidók is magyarok. Jártak már hasonlóan mások is, az egykori kunoktól a kitelepített svábokon át a cigányokig. Az ember azt hitte, legalább kormányszinten már túl vagyunk ezen, és becsüljük sokszínű, sokgyökerű magyarságunkat. De nem.

Egy percig sem gondolom éppen Lázár államtitkárról, hogy a kormányon belül ő az elhajló. Hódmezővásárhely polgármestereként példát mutatott a cigány gyerekek integrált oktatására. Ő csak alkalmazza főnöke szóhasználatát. Tavaly a parlamentben Orbán "a magyarországi zsidók és a magunkfajta magyarországi kereszténydemokraták" együttműködéséről beszélt. Már a "magunkfajta" szó is rossz szájízt keltett, ahogy a Zsidó Világkongresszuson mondott beszéde is: "a mi alkotmányunk valódi védelmet ad a velünk élő zsidóságnak". Az alkotmány a miénk, nem az övék, de mi méltányosak vagyunk hozzájuk, ha már velünk élnek.

A jobb sorsra érdemes államtitkár nem tett mást, csak Orbántól vett nyelvleckéket: a Holokauszt-év a zsidók ügye, ha problémák akadnak vele, akkor csakis az un. zsidó kerekasztalt kell összehívni. Ott pedig a jelenlévőket azzal lehet megnyugtatni, hogy a miniszterelnök "minden magyar honfitársunknak és zsidó polgártársunknak" fog válaszolni. A zsidókat még egy körrel kijjebb lökdösték, már nem honfitársak, csak polgártársak, a "polgár" pedig újabban gyanús asszociációkat hordoz. A Polgári Körök ideje leáldozott, most "Magyar Csapat" lesz, azt meg már tudjuk, ki a nem magyar.

Jobb volna precízen meghatározni, ki a zsidó. Azt értjük, hogy újabban zsidónak számít, aki rúgkapál a kormány nemzet- és történelemfelfogása ellen. De akkor mégis, most melyik zsidótörvény definícióját kell alapul venni? Megjegyzem, már a Kamenyec-Podoszkij-i deportálások idején is problémát okozott, kiket kell és lehet átzsuppolni a határon, egyenest a halálba. Hivatalosan azt mondták, hogy csak azokat, akiknek nincs rendben az állampolgársági papírjuk, de a helyi végrehajtók meglehetősen nagyvonalúak voltak a "mi" és az "ők" megkülönböztetésében. A baloldalisággal nem vádolható Schlachta Margit fordult kétségbeesetten Horthy Miklósnéhoz: "Láttunk állampolgársági okiratukat kezükben tartó embereket, félkarú hadirokkantat, kanyarós kisgyermeket kétnapi utaztatás után órákon keresztül a tömeggel esőben a továbbszállításra várni. Láttuk ezen szerencsétlenek gúnyolására felállított akasztófát az állomáson a rajta lógó varjúval."

Mások is kizáratnak olykor a nemzetből. A baloldal "rátör a nemzetre", amelyhez ezek szerint nem tartozik. A liberálisokról nem is beszélve, őket minden lacafacázás nélkül zsidónak, "szakállas bácsinak" lehet titulálni. Vannak aztán az "idegenszívűek", lehet, hogy a vérvonaluk tiszta, de a szívük …..hát az olyan zsidós. Aki az ország riadt csendjét megzavarja, az mind zsidó, a Mazsihisz titkos pártoló tagja. Ebben az értelemben zsidók a cigányok is, zsidó minden hajléktalan, minden jogáért kiálló civil, sőt zsidó minden pedagógus, aki nem hajlandó kitölteni az előléptetésért a százoldalas "portfóliót".

Csak akkor lesz baj, ha elfogynak a valóságos és a virtuális zsidók. Olvassuk tovább Schlachta Margitot: "mi lesz velünk, ha az ország lecsúszik a jogelvek alapjáról. Milyen rombolásban fog kitörni, főleg ínség idejében, ha már nem lesz zsidó, aki megszokta, hogy az ököl és erőszak a törvény."


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.

Kérjük, hogy szóljon hozzá itt!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

C- PRESS / népszava

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek