Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szele Tamás: Farkasszemek
2014-01-19 09:44
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Farkasszemet fog nézni február nyolcadikán a magyar szélsőjobboldal és a magyar antifasiszta mozgalom: míg a masírozó egyenruhások „becsületnapi” menettel emlékeznek meg a Várból az 1945-ös ostrom idején egyenesen a halálba rohanó negyvennégyezer német és magyar katonáról, erről az öngyilkos és értelmetlen kísérletről, addig az antifasiszták tiltakoznak az ilyen és efféle megmozdulások ellen. Ugyanis nem a kegyelet, hanem a hamis nosztalgia és a neonácizmus jegyében zajlanak. Tiltakozni is kell ellenük.

 A szélsőjobb szerezetek felhívását sem nem kívánjuk, sem nem fogjuk közzétenni, lévén, hogy tartózkodunk a szellemi környezetszennyezéstől, arról már nem is szólva, hogy eljutnak azok a címzetteikhez nélkülünk is. De az antifasisztákét ismertetjük:

2013. febr. 08-án a neonácik megemlékeztek a Waffen SS katonáiról, az 1945-ös budavári kitörésről ! Az idén is kaptak engedélyt, újra vonulhatnak, emlékezhetnek. Márciusban pedig a német megszállás évfordulójára a kormány szobrot kíván avatni. Nos, a Magyar Holokauszt Emlékév keretéből ilyenekre futja?!

Az Antifasiszta Hálózat a MADA Akciócsoporttal, a Szövetségben Együtt Magyarországért Párttal , Anarchistákkal az Anonymous Operation Hungary -val a MEASZ-szal a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetével, a MAL-lal és az Éljünk békében No Racism közösségi oldallal együtt Ellentüntetést szervez az idei neonáci „Becsület” Napja ellen! A pontos időpontot és helyszínt később fogjuk megadni, addig is várjuk a további szervezetek jelentkezését!

No, de miért nem tudni már most a pontos helyszínt, időpontot? Csak azért, mert az ellenoldal demonstrációjának – melyet a Betyársereg, a Pax Hungarica Mozgalom és a Magyar Nemzeti Arcvonal szervez – hasonló adatait szintén nem árulták el. Ha nem tudni, mikor, hol zajlik, ami ellen tiltakozni kell, nehéz megmondani a csillagok állásából… A hős szélsőjobboldaliak, akik saját állításuk szerint fittyet hánynak minden antifasisztának, sőt kinevetik az ellenük tiltakozókat – konspiratív okokból titkolóznak. Ha olyan erősek, fölényesek, miért teszik? Ha szerintük annyira jelentéktelen az antifasiszta mozgalom, mitől tartanak? No, de nem mellesleg, az ő vonulásuk egy csomó törvénybe is ütközik, amint azt Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke nyílt levelében tudatta is Pintér Sándor belügyminiszterrel:
Pintér Sándor belügyminiszter úr részére Budapest

Tisztelt Belügyminiszter Úr!

Szervezetünk tagjait aggodalommal tölti el, hogy fasisztoid, paramilitáns alakulatok Magyarországon napjainkban egyre erőteljesebben szabadon szervezkedhetnek.

Az antifasiszta koalíció a II. világháborúban legyőzte szellemi elődeiket. Ez a tény az elmúlt négy évben, a fővárosban és környékén ezeket az erőket aktívabb tevékenységekre ösztönözte.

Érdeklődünk, hogy milyen információi vannak a 2014-es februári tervezett újfasiszta eseményekről? Ön mit kíván tenni ellenük?

Kérjük, hogy szíveskedjék nyilvánosságra hozni az újfasiszta mozgalmak tagjainak nevét, adatait, az e mozgalmakat támogató, finanszírozó személyeket, szervezeteket, bankadataikat.

Több helyen fölmerült, ezért megkérdezzük: a CBA valóban kapcsolatban áll-e a hazai újfasiszta mozgalmakkal, ha igen milyen módon, támogatja-e azokat valamilyen formában?

Válaszát mielőbb várva, üdvözlettel

Budapest, 2014. január 8.
Hanti Vilmos
a MEASZ elnöke

Súlyos kérdések, melyekre vajmi kevés válasz fog érkezni: pont annyi, amennyi a hasonló szelíd érdeklődésekre szokott az elmúlt majd’ négy évben. Különben is, Pintér urat pillanatnyilag lekötik az általa irányított ágazat folyamatos sikerei, melyeknek köszönhetően oly mértékben nincs már bűnözés Magyarországon, hogy lassan nem is számít hírnek, ha levegőbe repül egy-egy bankfiók vagy naponta kirabolnak egy dohányboltot. Ezek jelentéktelen események, a magyar rendőrség dilettáns vezetésének köszönhetően pillanatnyilag a hajléktalanokkal és a szegényekkel hadakozik. Viszont, meg kell hagyni, átütő sikerrel.

Közben a neonácik szervezkednek, masíroznak, és ez nem rendőri ügy minálunk – tehát a civileknek kell fellépniük ellene. Hej, kiesett a világ feneke… Mellbevágóan meggyőző, sokkoló videófelhívás is társul az antifasiszták felhívásához:

A videó itt tekinthető meg: http://www.youtube.com/watch?v=W7Pjb6b4qZM

 

Nos, a szélsőjobboldal azt állítja, csupán hősökre kíván emlékezni, akik szembeszegültek volt a Vörös Hadsereggel. Túl azon, hogy katonai szempontból a kitörési kísérlet őrültség volt, nem hősiesség, sikerült ám valódi hőst is találni az elesett német katonák között. Az igaz, még véletlenül sem a Waffen-SS soraiból: Wehrmacht-vezérőrnyagy volt Gerhard Schmidhuber. A pesti oldal német vezénylő tábornoka volt.

Schmidhuber vezérőrnagy katona volt, ízig vérig, de ember is: ha tehette, (Ungváry Krisztián adatai szerint) magyar katonaszökevényeket mentett, zsidókkal szembeni kegyetlenségeket akadályozott meg. Ugyanis, mint fegyelmezett katona, mérhetetlenül gyűlölte a szedett-vedett nyilas csőcseléket. A legnagyobb hőstette a gettó mintegy hatvanezer lakójának megmentése volt. A Népszabadság 2007. január 18.-i számának tanúsága szerint ugyanis tudomást szerzett arról az ostrom folyamán, hogy a Royal szállóban gyülekező nyilasok nem pusztán tervezik a gettó lakosságának kiirtását, de már meg is kezdték a fegyverek szétosztását a pártszolgálatosok között. Azonnal cselekedett: az akciót leállította, a nyilasok vezetőinek értésére adta, hogy ha kell, katonai erővel védi meg a gettót, az őket támogató SS-őrmestert lefegyverezte és őrizetbe vétette. Ugyanis undorodott a civilek lemészárlásának még a gondolatától is. Ráadásul – mutatott rá – egy ilyen értelmetlen vérengzés után a győztes szovjet hadsereg már nem hadifogolyként kezelné a német katonákat, hanem gyilkosként, bűnözőként.

Schmidhuber vezérőrnagy az ostrom alatt elesett. Budapesten nincs róla utca elnevezve, Franciaországban még NATO-laktanyának is adták az ő nevét. Rossz oldalon kellett harcolnia, de ez nem akadályozta meg abban, hogy talpig ember maradjon.

A világ, mint már többször megállapíthattuk, bonyolult hely.
Ha pedig a magyar szélsőjobboldali radikálisok mindenáron német katonára akarnak emlékezni, jusson eszükbe Gerhard Schmidhuber példája.

Rá tessenek emlékezni. Ne a nyilasokra, SS-katonákra.
Ne a gyilkosokra.


Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.

Kérjük, hogy szóljon hozzá itt!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

C- PRESS / gépnarancs

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-09-29
  Ma nem tudunk figyelni a munkánkra, sokszor elkalandoznak a gondolataink. Ábrándozunk, szerelmes hangulatban lehetünk. Hívjuk fel kedvesünket napközben, vagy barátainkkal is felvehetjük a kapcsolatot. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is fogyaszthatjuk. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén nagyon gazdagok ásványi anyagokban.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.szeptember 28-tól október 4-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-09-28
  Függetlenedési vágyunk nagyon erőteljesen nyilvánul meg. Szinte teljesen képtelenek vagyunk a kompromisszumokra. Nem akarunk engedni a saját elképzeléseinkből. Önálló döntésekre vágyunk. Remek választás, ha a mai menünkben szerepel a brokkoli, amely rendkívül jótékony növény. Ha fogyókúrázunk, akkor együk egyszerűen párolva, de sokféleképpen elkészíthetjük. Lehet belőle rakott, sajtos változat, de akár rétest is megtölthetünk vele.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.szeptember 27-től október 3-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk