Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bokros: Vagyunk mi olyan súlyosak, mint Fodorék
2014-01-16 12:01
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Csak az ő pártja maradt ki a kínkeserves ellenzéki összeborulásból. Miért? Villáminterjú a Modern Magyarországért Mozgalom elnökével.

Bokros Lajos 

 

Kimaradtak a nagy ellenzéki összefogásból, pedig oda még Fodor Gábor is befért. Végleg elment a MoMa hajója.

Egyrészt nem az ellenzék pártjai fogtak össze, hanem csupán a baloldali ellenzék pártjai. Másrészt nem föltétlenül ment el a hajó, hiszen az összefogás nem arról szól, melyik veréb a fa melyik ágára üljön, hanem arról, mi a program.

Miből gondolja, hogy akar még bárki is egyezkedni önökkel?

Tőlük kérdezze, akarnak-e egyezkedni velünk.

Nem. Ha akarnának, kedden ön is ott állt volna hatodikként a molinók előtt szomorkodó Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, Fodor és Jávor Benedek mellett.

Mégis kaptunk megkereséseket.

Egyedül Gyurcsány szerette volna, ha Fodor és Kuncze mellett ön is a közös listára kerül, de a többiek torpedózták az ötletet.

Kétségtelen: ha minden így marad, valószínűleg nem leszünk az együttműködés részesei. Hogy ez miért így történt, arról csak találgatni tudnék.

Beszélt ez ügyben Mesterházyval vagy Bajnaival?

Nem. Hiszen egyikünk sem válaszolt a decemberben a Modern Magyarországért Mozgalom nevében küldött levelünkre és videóüzenetünkre.

Ez bizony illetlenség.

Igen.

Minek tudja be?

Fogalmam sincs, miért viselkedtek így.

Tán nem ítélték kellően fajsúlyosnak a MoMá-t. Vagy túl nagy pakk lett volna Gyurcsány mellé a Bokros-csomagos imidzst is a vállukra venni.

Vagyunk mi olyan súlyosak, mint Fodorék.

Egyéniben próbálnak jelölteket indítani?

Hűen az október huszonharmadikai színpadon tett ígéretemhez, nem indulunk a parlamenti választásokon. Ahogy akkor is mondtam: óriási felelősséget vesz magára, aki külön indul, épp úgy, mint aki kizár másokat az együttműködésből. Úgy tetszik, a második verzió lett a befutó.

Marad önnek utolsó szalmaszálként az EP-választás.

Ott biztosan starthoz állunk. Eldöntöttük.

Kimaradtak az ellenzéki összefogásból, azért ez szégyen, mégis lát rá esélyt, hogy az országgyűlési után pár héttel, az EP-választásokon összedolgozzanak?

A legkevésbé sem szégyen, hogy kimaradtunk. Ha ők szigorúan baloldali összefogásban gondolkodtak, abban nincs helye a mi józan konzervatív pártunknak. És azzal sem tudunk mit kezdeni, ha úgy ítélik meg, hogy nem hozunk a konyhára, hanem viszünk. A politikában egyébként sincs se sértődés, se szerelem. Itt érdekek vannak. Meggyőződésem, hogy a MoMa erősítené az összefogást. Pozíciókat eddig sem kértünk, az viszont világos számunkra, hogy az országra óriási pusztítást hozó Fidesz-kormányzást megelégelő, nem baloldali, normális opnzervatív szavazókat mi be tudnánk vonzani.

A MoMára aligha a „normális konzervatívok” szavaznának, sokkal inkább a Bokros-fanok és a már emlegetett csomag istenítői. MoMa egyenlő Bokros.

Tévedés. Pusztai Erzsébet széles körben ismert, és egyre inkább Kajdi József is.

Mit javasol, kire szavazzanak a bokrosisták az országgyűlési választáson?

Akkor tudjuk támogatni az összefogást, ha kiszélesül demokratikus ellenzéki összefogássá.

Na de esze ágában nincs tovább szélesülni.

Fontos lenne, hogy a szövetség határozottan kifejezze abbéli szándékát, hogy helyreálljon az alkotmányos jogállam.

Kifejezi.

Ezt még nem hallottuk igazából. És az is fontos lenne, hogy a kormányzás központi elemévé emeljék a tisztességes versenyt lehetővé tevő új választási rendszer megalkotását. Hiszen ez a mostani kínlódás, az egymástól teljesen eltérő világnézetet valló pártok egy akolba szorítása a fideszes választási törvény következménye.

Nem tűnik teljesíthetetlennek. Ha ezt a kettőt kimondják, ön balra szavazásra buzdít?


Persze.

Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány, Fodor, Szabó Tímea - a lista első öt szereplője. Mindannyiuk esetében átvitte volna az ön "normális konzervatív" lelke, hogy közös plakáton mutatkozzanak?

A Modern Magyarországért Mozgalom nem támasztott személyi követelményeket.

Szóval? Átvitte volna?

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.

Kérjük, hogy szóljon hozzá itt!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

C- PRESS / Hír24

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek