Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Bajnai marad a lista második helyén
2014-01-14 08:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ezekben a percekben kezdődött az MSZP székházában az ellenzéki összefogást a felek reményei szerint végleg lezáró tárgyalás. A felek fél tízkor kezdődött megbeszélésén értesüléseink szerint a fő téma az, hogy nem "vonul le" a közös listáról Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője.

A volt kormányfő a lista második helyén marad - erősítették meg a Népszava forrásai, emlékeztetve, hogy hétfőn még valóban volt egy olyan lehetséges forgatókönyv, miszerint miután Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke az ellenzéki együttműködés kiszélesítése után megkapta a lista harmadik helyén, Bajnai inkább nem is kíván szerepelni azon. Forrásaink szerint azonban végül "meggyőzték" Bajnait arról, maradjon a listán.

Úgy tudjuk, az MSZP Jókai utcai székházában tárgyaló felek néhány óra alatt lezárnák az egyeztetést és várhatóan délben a nyilvánosság elé állnak a végleges megállapodással. A közös lista első három helye ezek után így alakulna: a listavezető és a miniszterelnök-jelölt Mesterházy Attila MSZP-elnök, a második Bajnai, Gyurcsány pedig a harmadik.

Értesüléseink szerint a megállapodást ebben a formában még ma aláírhatják, azután sorra jóváhagyják a megfelelő fórumok: a szocialisták választmányi bizottságai pénteken, az MSZP-választmány szombaton, jövő hét végén pedig a szocialisták kongresszusa fogadja el a megállapodást - jövő hét végén tartják egyébként nagygyűlésüket is a szocialisták.

Szanyi Tibor is arról beszélt egyébként ma reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, hogy az MSZP január végén rendkívüli kongresszuson Mesterházy Attilát nevezi meg miniszterelnök-jelöltjének. A szocialisták elnökségi tagja szerint a közös listát állító szervezetek eleve így mentek bele a megállapodásba, erről tehát köztük nincsen vita. Értesüléseinkkel egybehangzóan Szanyi is úgy tudja, hogy az eddigi tárgyalások alapján Bajnai Gordonnak a második hely jut a közös listán. Mint fogalmazott, az biztos, hogy a szövetségben résztvevő szervezetek vezetői a lista első 10 helyén szerepelnek majd.

Az egyéni képviselői helyekről szólva Szanyi Tibor úgy tudja, hogy a tárgyalások jelenlegi állása szerint a Demokratikus Koalíció részvételével sem változik a helyzet; vagyis körülbelül 70 helyen az MSZP állít közös jelöltet, a maradék 30-35 helyen pedig a közös listához csatlakozó többi mozgalom. Egy kérdésre válaszolva a szocialista politikus úgy vélekedett, hogy nincsenek bizonytalan szavazók. Szerinte csak az a kérdés, hogy az emberek elmennek-e a voksolásra, ha pedig már ott vannak, akkor tudják jól, hogy kire fognak szavazni. Szanyi Tibor szerint egyébként érezhető a kormányváltó hangulat az országban.

Mint arról a Népszava beszámolt, a szocialista párt és az Együtt-PM is ad át körzeteket a DK-nak, így Gyurcsány pártja várhatóan 15 egyéni jelöltet indíthat a tavaszi választáson, amiből 8 nyerhető. A DK elfogadta, hogy Bajnai Gordon pártszövetsége több egyéni, valamint listás helyet kapjon, mint ők. Megírtuk azt is, hogy korábban mindhárom pártvezető elfogadta: a listát Mesterházy vezeti, ő lesz a közös kormányfő-jelölt, őt Bajnai Gordon követi, a harmadik pedig a DK jelöltje lesz. A negyedik helyen a Párbeszéd Magyarországért jelöltje szerepelhet, minden bizonnyal Szabó Tímea társelnök, aki a PM korábban elfogadott listáját is vezeti.

Úgy tudjuk, Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője szeretné, ha tárgyalások helyett inkább már kampányolna a kormányváltó szövetség, hiszen közeledik április 6-a, amely a legvalószínűbb forgatókönyv szerint az immár egyfordulós parlamenti választás időpontja lesz.

Lengyel Tibor

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.

Kérjük, hogy szóljon hozzá itt!

http://www.facebook.com/hirugynokseg

C- PRESS / nepszava.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-09
  Ma fontosak lesznek az érzelmek, szívesen törődünk idős családtagjainkkal. Ha nem tudjuk őket meglátogatni, akkor legalább hívjuk fel őket! A nap kiválóan alkalmas a fotózásra, vagy festegetésre. Ma figyeljünk jobban, ha éppen fogyókúrázunk! A szénhidrátok sokkal jobban beépülnek szervezetünkbe, így könnyen kaphatjuk magunkat azon, hogy híztunk egy-két kilót. A legjobb, ha ma egyáltalán nem eszünk kenyeret, vagy péksüteményt.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-08
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek