Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szele Tamás:Egy krónika krónikája
2014-01-09 08:23
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Azt mindig tudtuk, hogy Orbán Viktor kivételes képességekkel rendelkezik, de azt legelvakultabb hívei sem gondolták volna, hogy képes lesz újból egységbe forrasztani a nemzetet – a Magyar Krónika címmel tervezett lap mérhetetlen stupiditásában és bornírtságában gyakorlatilag mindenki egyetért. Azt hittük, a magyar kulturális élet reménytelenül kettészakadt, az országgal együtt, de nem – elkötelezett jobboldaliak állnak fel a dúsan megrakott asztal mellől, és mondanak nemet a további közös lakomára. Mindehhez csak annyi kellett, hogy Kerényi Imre és Bencsik Gábor a miniszterelnök jóváhagyásával új folyóiratot indítsanak, május elseji megjelenéssel, Magyar Krónika címmel. Na bumm, még egy haldokló lap a jobboldal által uralt nyomtatott sajtópiacon, mondanánk, de nem erről van szó. A száz jeles és jeltelen munkatársat meghívó levél tanúsága szerint az induló orgánum szerkesztése, stílusa, hangvétele olyan lesz, amihez képest Rákosi Mátyás korának Szabad Népe egy bátor, rendszerkritikus szamizdat, éjfélkor nyomtatva, a Putyilov-gyár katakombáiban. A levél modora egyébként egyértelműen Kerényi Imrét idézi, aki azzal védekezett, hogy „a sajtóhoz csak egy rövidített változat jutott el”, bezzeg a teljes, az igazi, az más. Dehogy más: a Cink közölte azt is. Annyiban tényleg eltér, hogy még sokkal borzalmasabb. Egyáltalában véve, azt már kezdjük megszokni, hogy úgy életszínvonalunk, mint a hatalomgyakorlás módszerei a napfényes Azerbajdzsánt és a sztyeppés Türkmenisztánt idézik, de hogy a sajtónkat egyenesen Észak-Koreából importáljuk, ráadásul pocsék módon fordítva és adaptálva – ez új, és a magyar gyomor számára mindezidáig bevehetetlen. Hanem más gondok is akadtak a Nemzeti Ülepfényező Orgánum háza táján.

Kezdjük ott, hogy a felkért személyekkel senki sem egyeztetett arról: ők munkatársai lesznek ennek a rémálomnak. Sorra-rendre utasítják vissza a felkéréseket a méltatlanul hírbe hozott értelmiségiek: Ráday Mihálytól Sándor Györgyön, Vízy E. Szilveszteren keresztül akár Stumpf Andrásig (a lista távolról sem teljes), pedig aki Stumpf mestert rendszerkritikára bírja, az már nem lehet akárki. Sőt, az ATV felvételei szerint maguk a kormány tagjai sem tudtak a méltán közfelháborodást kiváltó tervről:
A videó itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=EpTD3lYuvQg

Hát, ha nem tudott róla senki, akkor Kerényi mester kalózakciójáról van szó? Kész nyelvek elé akarta állítani az alfeleket? Fájdalom: ez nem elképzelhető. Képtelenség lenne, hogy ebben az országban bármi is történhessen Orbán Viktor részvételével, anélkül, hogy ő tudjon róla. Ha így lett volna, Kerényi Imre már rég jól megérdemelt gumiszobájának falaival viaskodna, és nem a sajtó különböző orgánumaival. Ugyanis ez a borzalmas, autokrata és minden szabályt felrúgó terv valóságos egységbe kovácsolta az egyébként egymással marakodó, mozaikkockáira szakadt magyar médiát. Egyszerre harsant fel a kiáltás balról, jobbról, középről: „Ezt azért ne!” És beindult az országos közröhej. Az Index például leforgatta a Magyar Videokrónika első részét, melyben a jót keresi a Hegyvidéken, egy tüntetés alkalmából, ahol is „csillogó szemű keresztény fiatalok” (Index) demonstrálnak mintegy harmincan a fehérorosz követség előtt, halált megvető bátorsággal, Rétvári Bence vezetésével. Kellhetett is a halált megvető bátorság ha ő megjelent, veszélyesebb, mint egy klingon ragadozó madár.

http://index.indavideo.hu/video/Itt_a_Magyar_Videokronika_elso_szama

Az írott és elektronikus sajtó megnyilvánulásainak szó szerint se szeri, se száma – sőt, a mémgyár is beindult, már követhetetlenül, a legkedvesebb számomra az, amelyen Schmitt Pál mereng: „Láttam egy jó doktorit. Megírom”. És a Vattafakka zenekar spontán kezdeményezése már népdallá is avatta a levelet – csak erős idegzetűeknek!
https://www.youtube.com/watch?v=MSF81Iq2VeA

Még az egyébként markánsan jobboldali Jobbegyenes is azt írta:

„Engem már évek óta izgat, de most már egyenest álmatlan éjszakákat fog okozni a kérdés: mit tudhat ez az ember, hogy több mint egy évtizede töretlenül csinálhat hülyét a „polgári” jobboldalból? Lázár János titkos vanuatui bankszámlájának kivonata, Szájer József társkereső hirdetésének print screenje, vagy netán Orbán Viktor 1991-es betépett fotója garantálja a büntetlen ámokfutást?
Mert olyan nincs, hogy értelmes, 60-as IQ feletti, pszichiátriai kezelés alatt nem álló, tudatmódosítókat csak módjával használó embereknek ne tűnjön fel, hogy ez mennyire rettenetesen égő. Hogy a Kerényi&Co. kreatív munkaközösség az elmúlt három évben milyen rendkívüli teljesítményt el: bár az elmúlt két évtizedben messze nem ez a legszarabb kormány, mégis most a legégőbb kormánypártinak lenni.”

Teljes a nemzeti egység. Mármint, esetünkben a nemzeti kétség, Kerényi Imre épelméjűségében. Épp csak egyfajta vélemény nem kerülközött, nagyítóval sem, mélységi felderítéssel és radarral sem: az, amelyik dicsérte volna az induló lap ötletét. Olyan, kérem, nincs, vagy, ha van, az internetnek azon árpádsávos szegleteiben búvik meg, ahová becsületes ember csak expedíciós hadtest kíséretében merészkedik. (De ők is haragszanak, különben. Csak ők nem tudják, miért – ők mindenért haragszanak). Egyáltalán: hogyan merülhetett fel maga az ötlet?

Azt már kizártuk, hogy Kerényi Imre és Bencsik Gábor önálló kezdeményezéséből származhat. Nem lehetett ez másként: az elbizakodott hatalom egyik titkos, szigorúan titkos kultúrpolitikai terve véletlenül túl hamar kisült, a pillanat még nem volt alkalmas rá – ha mindezt az első megjelenés napján, május elsején nyomják le a torkunkon, mármint a győztes Fidesz-KDNP, akkor a vereségébe belekábult nemzet le is nyelte volna a békát. Kerényi ott hibázott, hogy korán kezdett bősz levelezésbe, bár az is igaz, hogy a munkatársakat mégiscsak értesíteni kellett valahogyan arról, hogy ők tagjai lettek egy szerkesztőségnek. Javaslom neki a jövőben az e-mail és a Magyar Posta helyett erre a célra a Nemzeti Galambfutár Szolgálatot, mely ugyan még nem létezik, de mibe kerülne neki azt is megalapítani? Neki semmibe, csak nekünk sokba. A cinikus, tömjénezésre vágyó, diktatórikus Hatalom egy pillanatra levette álarcát, és kilátszott alóla a meztelen, vigyorgó halálfej. Ettől borzadt el a fél – ha nem az egész – ország. És a maszkabál folytatódik: ma este tartják a szerkesztőség alakuló gyűlését a Demokrata Andrássy úti szerkesztőségében.

Hivatalos oda Kerényi is, Bencsik is.

De még Orbán Viktor is.

Nem hivatalos pedig rengeteg tüntető, a Magyra Szolidaritás Mozgalom színeiben, akik a Hír24 tanúsága szerint „Te is megírnád?” mottóval tartanak majd flashmobot a magas látogatás tiszteletére. Nem hivatalosak, de ott lesznek, az eseményen szívesen látnak mindenkit, akinek van véleménye és esetleg mondanivalója az ügyben. Amúgy is látványos gesztusaikról híresek, szedték már ők szét Orbán Viktor műanyag szobrát is, de nagyon kis darabokra.

Nos, mi várható?

Ha Orbán Viktor elmegy erre az értekezletre, az azt jelenti: nem tudott a lap indításáról, és most ki akarja fejezni felháborodását, ámde – politikushoz illően – négy fal között, a hűséges pártemberek nyilvános megalázását elkerülve. Ha azonban nem megy el – és fájdalom, ez a valószínűbb – az annyit jelent: tudott a dologról, legfeljebb a kipattanó botrány ellen van kifogása és erősen tart a tüntetőktől. Ő különben mindig is kerülte a személyes találkozót az ellene demonstrálókkal: emlékezetes volt az Opera előtti tüntetés esete, amikor is mérhetetlen szerénységében, hirtelen támadt lányos zavarában egy tűzvédelmi célokat szolgáló alagúton hagyta el a helyszínt…

Egy dolog bizonyos: aki ezt a lapot a történtek után mégis elindítja, nincs magánál és nem újságíró.

Egy dolog megfejthetetlen: a kitörő botrány kinek volt jó és mire?

És mit takargatnak vele?

Rejtélyek sora.

Előbb fejtjük meg Stonehenge rejtélyét, mint Orbán Viktor összes titkát.

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.

Kérjük, hogy szóljon hozzá itt!

http://www.facebook.com/hirugynokseg

C- PRESS / kuriros.blogbox.
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek