Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Karácsonyi ORÖ jutalmak vagy éhező gyerekek, munkanélküli cigányok?
2014-01-07 17:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Lungo Drom a cigányok nélkül háromszor jobban teljesít!
A Lungo Dromon kívüli cigányoknak mit hozott a Jézuska? Bizony, a magyar cigány családok többségének vagy nem sok jót tudott hozni, vagy éppenséggel semmit sem – ezrével, tízezrével akadnak családok, akiknek nem hogy fára, gyertyára, csillagszóróra, ajándékra, de még kenyérre sem jutott. Ez volt az utóbbi évtizedek legszegényebb karácsonya a hazai cigányság számára.
 Csík Tamás fényképe.
Azonban nem mindenki járt rosszul: akadt, aki több mint egymillió forintot is kapott, azért, mert egész évben semmit sem csinált, legfeljebb malmozott időnként az ujjaival, azt is csak azért, hogy össze ne nőjenek a nagy semmittevésben. Igen: az ORÖ és a Lungo Drom vezetőiről van szó.

Híre jött ugyanis, hogy míg családok tömege éhezik, az ORÖ ötvenhárom képviselő ( Tisztelet annak az egy-két kivételnek, akik nem vették fel és át a Júdáspénzt) Szent Karácsony alkalmából érdekes javadalmazásban részesült: megkapták decemberi illetményüket, megkapták annak háromszorosát, „karácsonyi (Júdás) jutalompénz” címen, és megkapták előre a januárit is, feltehetőleg azért, hogy jó darabig ne is kelljen kinyitni az ORÖ székházát.

Azt a székházat, amit annyira kevesen láttak eddig is belülről, hogy nem ártana meghinteni egy kevés szenteltvízzel, mert amilyen kihalt, még beléköltöznek a kísértetek.

Hát, ha valakinek – mint például a Farkas család Flórián, Félix tagjainak – havonta kétszáznyolcvanezer és ez feletti forint a javadalmazása, az ily módon egymillió-négyszázezer forintot vitt haza december hónapban cigány kisebbségi képviselőként.

Éspedig a semmiért: amennyit az ORÖ tesz a cigányságért, azért nem hogy milliókat, de még tízezreket sem lenne érdemes kifizetni. A meleg vizet sem szolgálják meg, amiben borotválkoznak.

Márpedig erről az intézkedésről határozatban kellett dönteni, azt a határozatot az ORÖ Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának jóvá kellett hagynia.
Kikből áll ez a testület?
Elnöke: Gáspár Szilvia,
Tagjai: Kalányos János és Kovács Józsefné.
Hol van ez a határozat?

Ez a határozat nem látható sehol sem, de főleg nem szerepel az ORÖ honlapján – nem szerepel ott április óta egyetlen határozat sem, pedig ez vagy azt jelenti, hogy azóta nem dolgoztak semmit a világon, vagy azt, hogy titkolják a különben kötelezően nyilvános gazdálkodásukat!

Külön szép az esetben, hogy az ORÖ honlapján maga Farkas Flórián fogalmaz így: „Célunk, hogy a mai politikai helyzetnek és az elvárásoknak megfelelően hiteles és szilárd alapokon álló képviseletet ellátó önkormányzatot építsünk, működtessünk. Fontos számunkra a törvényesség, a szakmaiság és erkölcsiség.”

No, ha fontos, akkor lássuk! De főleg az erkölcsiséget.

Néhány Lungo Dromos cigány családnak gondtalan Karácsonya volt, másoknak, sokaknak, a többségnek nyomorúságos. Ebből a szétosztott pénzből, ha egyéb nem is, de kenyér jutott volna minden asztalra. Ismét nagyon soknak, szegény cigánynak nem jutott!

Éhező, tágra nyílt szemű gyerekek, nyomorgó családok, korán elaggott öregek, munkanélküli férfiak és asszonyok kérdik: hová lett a pénz, és mivel érdemelték ki ezek az emberek ezt a jutalmat? Mert a munkájukkal biztos nem.
Ezt a fajta „fenti” igazságtalanságot szeretnénk azonnal, de legkésőbb áprilisban meg és beszüntetni! Ezért mondjuk azt a hazai cigányoknak, hogy Ne regisztrálj! Ne vettesd fel magad a nemzetiségi névjegyzékbe, mert  "Aki regisztrál, azt megszámolják, aki nem regisztrál, azzal számolni kell!" A magyarországi cigányság nevében az MCP azonnali elszámolást követel! Most!
Ezért a Magyarországi Cigány Párt nyíltlevélben követeli az ORÖ-től:
1. A karácsonyi jutalmak kifizetését elrendelő határozat azonnali közzétételét, huszonnégy órán belül.
2. Az ORÖ és a Lungo Drom költségvetésének és gazdálkodásának teljességgel átláthatóvá tételét.
3. Az ORÖ és a Lungo Drom képviselőinek és alkalmazottainak bérezési listáját, részletes bontásban, a különböző költségtérítések feltüntetésével.
Kérünk minden tisztességes cigány és nem cigány embert, szervezetet, hogy támogassák követelésünket, és követeljük együtt a változást és az átlátható igazságot!

Hiszünk egymásban, bízunk a jövőnkben!

A Magyarországi Cigány Párt nevében,

Horváth József, elnök Kelt: Miskolc, 2014. január 07.
 

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a C- PRESS Facebook-oldalra, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.
Kérjük, hogy szóljon hozzá itt!

http://www.facebook.com/hirugynokseg

C- PRESS

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.október 1-től 7-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-10-01
  Ma teli leszünk energiával, így akár a nehezebb házimunkákkal is megbirkózhatunk. Képesek vagyunk rá, hogy sokat dolgozzunk, de munkánk minősége hagy maga után némi kívánnivalót. Az alaposság ma nem lesz sajátunk. Szemproblémáink fokozottabban jelentkezhetnek. A leggyakoribb ilyen jellegű panasz a kötőhártya gyulladás. Ez a kellemetlen betegség idegen, zavaró anyag, pl. por, szennyeződés hatására lép fel.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.szeptember 30-tól október 6-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-09-30
  Ma kitör rajtunk az álmodozó kedv. Romantikus hangulatunk arra ösztönöz, hogy kimutassuk az érzelmeinket kedvesünk felé. Ma van az érzelmes szerelmi vallomások ideje. Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők is, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Heti általános horoszkóp 2020.szeptember 29-től október 5-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk