Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

218 fideszes nyomott nemet a Pető Intézet megmentésére
2013-09-19 08:03
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szabó Tímea független képviselő 500 millió forint átcsoportosítását kérte hétfőn este a parlamenttől. Leszavazták, de azóta Facebook-csoportot indított a Pető Intézet megmentésére. Hoffmann Rózsa közben azt üzente, hogy méltányossági elvek alapján, külön döntéssel a Pető Intézet kiegészítő támogatást is kap köznevelési feladatainak ellátására az Emmitől.

 

A Pető-intézet csődjéről és bezárásáról szóló hírek eddig is politikai mederben zajlottak, de hétfő óta újabb löketett kapott az ügy. Hétfő este ugyanis Danó Béla, László Tamás és Pogácsás Tibor fideszes képviselők szavaztak csak igennel a Fidesz-frakcióból az Együtt–PM-ben politizáló független Szabó Tímea indítványára, amely 500 millió forint átcsoportosítását javasolta a Pető Intézet megmentésére az Országvédelmi Alapból.

 

Ahogy arról a 444. hu is megemlékezett, a javaslatra 218 fideszes képviselő nyomott nemet, köztük Orbán Viktor és Lázár János is. A KDNP 33 nem szavazata között volt Soltész Miklósé is, aki 2004-ben még a Pető Intézet ellehetetlenítését kifogásolta egy felszólalásában. A Jobbik tartózkodott a szavazáson, az MSZP és az LMP igennel szavazott, a függetlenek közül hárman szavaztak nemmel.

 

Szabó Tímea nem adja fel

A szavazás eredménye felháborodást keltett, a gyorssegély leszavazására rengeteg mém született, sőt az Együtt–PM még "civilnek álcázott" Facebook-oldalt indított. Valamint a parlamenti pártok frakcióvezetőihez és a karitatív szervezetekhez fordul a Nemzetközi Pető Intézet megmentésének érdekében. Mint Szabó Tímea mondta, továbbra sem adják fel azt a céljukat, hogy megmentsék a Pető Intézetet, és ezért minden eszközzel harcolni fognak – mondta.

 

A képviselő kijelentette: politikusként és anyaként sem tudja elfogadni, hogy amikor lennének források egy ilyen világhírű intézmény megmentésére, akkor a "stadionépítések kormánya" lemond a beteg gyermekekről.

Szabó Tímea bejelentette, hogy kedden Facebook-oldalt indítottak "Ne szűnjön meg a Pető Intézet" néven. 

 

A társelnök emellett levelet ír a parlamenti pártok frakcióvezetőinek, akiktől azt kéri, hogy közösen támogassák ezt az ügyet. Harmadik lépésként megkeresik a karitatív szervezeteket is, hogy rendezzenek olyan gyűjtést, amelyet a nagy természeti katasztrófák idején is szoktak – közölte.

 

Nem marad támogatás nélkül a Pető Intézet

Méltányossági elvek alapján, külön döntéssel a Pető Intézet kiegészítő támogatást is kap köznevelési feladatainak ellátására a tárcától, így egyetlen napra sem marad támogatások nélkül – közölte kedden az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

 

A Pető Intézet a köznevelési területet érintő tevékenysége kapcsán az általa ellátott gyermekek után járó központi költségvetési normatíváit az Emberi Erőforrások Minisztériumától rendszeresen megkapta, és a támogatást ezután is le tudja hívni. Az Emmi a kifizetésekről az elszámolások alapján – miként eddig –, a jövőben is gondoskodik – részletezte Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár.

Az Emminek a Pető Intézet megmentésére vonatkozó elképzeléseiről itt olvashat bővebben.

 

KDNP: mindent megtesznek a Pető Intézetért

 A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) kedden közölte, a kormány minden lehetséges eszközzel segíti a nemzetközileg elismert Pető Intézet zavartalan működését. Mint írták, egyes ellenzéki pártok folyamatosan igyekeznek megfélemlíteni a fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családokat. Bajnai, Gyurcsány és politikai szövetségeseik szerintük azzal akarnak híveket szerezni, hogy látszólag megmentenek egy olyan intézményt, amelynek létét semmi sem fenyegeti. 

 

A KDNP szerint az Együtt 2014, a DK és az MSZP nyugodtan tegye fel önmagának a kérdést, a PM pedig önként választott szövetségeseitől érdeklődjön, hogy 2005-től kezdődően miért lehetetlenítették el a fogyatékkal élő gyermekeket fejlesztő intézetet, miért sodorták intézkedéseikkel a szakadék szélére az intézményt? Kiemelték: az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyértelművé tette, hogy elismerve és méltányolva a Pető Intézet tevékenységének kiemelkedő jelentőségét, összességében több mint 400 millió forintos támogatással segíti a magánintézményben a köznevelést és felsőoktatást érintő feladatok ellátását. 

 

"Az Orbán-kormány, mint ahogyan eddig is, a jövőben is biztosítja a Pető Intézet működéséhez szükséges feltételeket. A gyermekeik betegsége miatt naponta kihívások sokasága elé állított családoknak nem kell az intézmény megszűnésétől tartaniuk" - szögezték le. A KDNPazt kéri, hogy ne dőljenek be a baloldal gátlástalan hazugságainak, amelyekkel ismét tanúbizonyságát adták, hogy a tisztesség és az emberség hiányzik politikai szótárukból.

 

Kérjük, hogy olvassa, és szóljon hozzá a C-PRESS.hu híreihez és videóihoz a Facebbok oldalon is!  http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS / HVG

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk