Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Farkas Flórián: a romák ügye Európa legnagyobb kihívása lesz
2013-09-16 08:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Létrejött a cigányság felzárkóztatását segítő Roma kutatóközpont, amely a jövőben felméréseket készít az etnikai kisebbség helyzetéről és javaslatokat fogalmaz meg annak javítása érdekében. 'Egyedülálló kezdeményezésről van szó' - mondta Farkas Flórián az intézmény megnyitóján. Az Országos Roma Önkormányzat elnöke úgy fogalmazott, Európa legnagyobb kihívása lesz a cigányság ügye, melyet most kell megoldani, véleménye szerint ugyanis később már lehetetlen.

 300:300

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Egészen eddig nem volt olyan szerv, aki figyelte volna, hogy hogyan jutnak el a romákhoz a pályázati pénzek” – ismertette Bene Dániel, az uniós pályázatokat kezelő és felügyelő ESZA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. Elmondta, a program célja, hogy segítsék a romák társadalmi hátrányainak leküzdését.

A Roma kutatóközpontban az ORÖ által kiválasztott személyeket foglalkoztatják majd. A tájékoztatás szerint a munkacsoport teljes létszáma és a szakmai koncepció teljes kidolgozása szeptember második felére véglegesedik majd. Az eddigi közös egyeztetések alapján a munkacsoport meghatározó kutatási iránya, hogy átfogó vizsgálatot készítsenek arról, hogy 2007 és 2013 között hogyan alakult a hazai roma kisebbség helyzete többek között az oktatás, az egészségügy, a foglalkoztatás, valamint a kultúra területén. Ezen kívül feladatuk lesz a roma etnikai kisebbség általános körülményeit javítani szándékozó közpolitikai célok megfogalmazása, figyelembe véve a 2014-2020-as uniós programozási időszakot.

„A romák ügyének rendezéséhez és felzárkózásához a politikai elhatározás és a romák partnersége mellett tudományos alapok is szükségesek” – hangsúlyozta Farkas Flórián. Mint mondta, ezt a tudományos alapot biztosítja majd a most létrehozott kutatóközpont. Ez az intézmény hivatott arra is, hogy elemezze és publikálja a kutatások eredményeit.

„A központnak régiós szinten is meg kell vetnie a lábát. Mind a 19 megyében képviseletnek kell létesülnie és az sem árt, ha Brüsszelben is jelen van. Egyedülálló kezdeményezésről van szó, melyet exportálni kellene” – mondta az Országos Roma Önkormányzat elnöke. Farkas Flórián hamisnak nevezte a cigányügyben Brüsszel által hazánkról alkotott képet. Azt mondta, a Roma kutatóközpontnak az is feladata lesz, hogy az Európai parlamenti képviselőket szakmai háttéranyaggal lássa el. Farkas Flórián szerint a kutatóközpont várhatóan év végére már hiteles képet tud adni a Kelet-Közép Európában élő 10- 12 milliós cigányság helyzetéről.

Csepreghy Nándor, fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár az Új Széchenyi terv keretében uniós forrásból megvalósuló, romákat érintő programokról számolt be, megemlítve a munkaerőpiaci integrációt, a cigánytelepek felszámolását vagy a romák és más leszakadó rétegek számára indított szakképzési programokat. A Miniszterelnökség államtitkára elmondta, a leghátrányosabb térségekben a településeken belüli szegregáció érdekében 151 projektet indítottak 15 milliárd forint értékben. Emellett gyermek és ifjúsági programokra 25 milliárd forintos támogatást nyújtottak.

OrientPress Hírügynökség

 

Kérjük, hogy olvassa, és szóljon hozzá a C-press.hu híreihez és videóihoz a Facebbok oldalon is!  http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk