Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szele Tamás: A lánglovag balladája
2013-09-14 08:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szomorú történet lesz ez, feleim, emberi aljasságról, kegyetlenségről, kíméletlenségről, előítéletről. Megkülönböztetésről és agresszivitásról. Meg arról, miképpen üldözzük el az országból pont azokat, akikre szó szerint égető szükség volna: hogyan kerülnek reménytelen, kilátástalan helyzetbe. Mondjuk azért, mert cigányok. Vagy azért, mert véleményük van, amit nem titkolnak el, esetleg segíteni akarnak a polgártársaikon. Nem jó ajánlólevél ez mostanság.

Ma már történelem: tűzoltás az MTV székházánál

Ma már történelem: tűzoltás az MTV székházánál

 

Bari József hivatásos tűzoltó volt, mégpedig kiváló. Nem is rövid ideig: több, mint tíz éven keresztül viselte az uniformist, élt a szigorú rend szerint, mentette az embereket, javakat a lángok közül. Akiket az égő házakból kihozott, sosem panaszkodtak arra, hogy cigány mentette ki őket – valahogy senki sem kérezkedett vissza a tűzviharba. Bari József olyan jól tette a dolgát, hogy egy időben a Roma Rendőrök Országos Egyesületének szóvivője is volt – márpedig az választott tisztség, ha nem lett volna a legjobbak között, hivatalt sem kap.

 

2006 szeptemberében vívta a legnagyobb csatáját, de nem a tűzzel, hanem az emberekkel. Mindenki emlékszik a tévészékház ostromára 17.-éről 18.-ára virradó éjjel, hiszen még a nemzetközi hírcsatornák is közvetítették – József épp szolgálatban volt. Aki csak tévét nézett akkoriban, tanúsíthatja: égett ott minden, amit hamarjában fel lehetett gyújtani, még a vízágyú is. A tomboló csőcselék nem nézte a tűzveszélyt, gyújtogatott, tört, zúzott. Nem a csodának köszönhető, hogy nem égett le a fél város, hanem a tűzoltóknak, József is közöttük mentette a menthetőt, míg le nem esett a sisakja. Akkor meglátszott, hogy – cigány. A tömeg egy része rátámadt, és, mint elmondta, a kollégái sem védték meg. Hiába, bajban ismerszik meg a jó barát… Szerencsére megúszta könnyebb sérülésekkel, akár lincselés is lehetett volna a dologból. Akkoriban olyan világ járta, hogy egymást érték az ennél súlyosabb ügyek, nem is jelentette hivatalosan – nem akart kázust csinálni a cserbenhagyásból. Volt már elég baja amúgy is, hiszen 2006. október 9-én a magyarországi Egyenlő Bánásmód Hatósághoz is fordult, mert bár főiskolai végzettséget szerzett, nem léptették elő, sőt, parancsnokai alacsonyabb végzettséggel rendelkeztek, mint ő. A hatósági panasz egyezséggel végződött ugyan, bár előléptetését nem kapta meg soha – de a kollégái elfordultak tőle.

 

Itt lehet hát a titok: kiállt magáért, nem is került a munkahelyi népszerűségi lista élére.

Annyit elértek, hogy kiábrándult – no, nem a munkájából, de a munkatársakból.

 

De a kálvária folytatódik, hiszen polgárjogi aktivistaként is tevékeny embernek ismerték – hanem a sokadik életveszélyes fenyegetés után úgy döntött, tekintettel lesz a családjára, őket menti, és elhagyta Magyarországot.

 

Mennyire voltak komolyak ezek a fenyegetések? Nagyon komolyak voltak, mint a felesége, Bari Józsefné, született Villás Ilona esete mutatja. A XIII. kerületi önkormányzat gyermekjóléti szolgálatánál dolgozott, naponta látta a szegénységet, a nyomort: az ő útja is egyenesen vezetett a jogvédelembe.

 

Többször megszólalt a televíziók műsoraiban is, ahol a hátrányos megkülönböztetésről, az iskolai szegregációról tartott vitákban védte a roma gyerekek érdekeit. Míg meg nem támadták valamiféle gárdaruhás „nemzeti radikálisok” és el nem tört a lába a támadás során. Neki, a kétgyermekes anyának. Ennyit a szélsőjobboldal lovagiasságáról. A munkahelyén sem örültek a tevékenységének, el is lehetetlenült. És jöttek a fenyegetések, egyik a másik után, a kis család folyamatos félelemben élt – az asszonyka édesapja, Villás Lajos rendőr főtiszt tartotta bennük a lelket, védte, óvta őket – hanem egyszer csak az őrnagy úr számára is eljött a nyugdíjazás napja, és azóta semmivel sem tehet értük többet, mint akárki más.

Márpedig az akárkik közül igen sokan akarnak ártani, kevesen segíteni. Ahhoz, hogy segítsünk, valakinek kell lenni.

És sok manapság, aki nem is akárki, hanem már senki.

 

Elutaztak az országból, messze földre, Kanadába – és most be kell bizonyítaniuk, hogy Magyarországon nem voltak biztonságban, különben sanyarú sorsra jutnak. Tán ki is toloncolják őket.

Kérem, ítélje meg mindenki magának.

 

Ha ez a biztos, békés, polgári nyugalom, amit egy kétkeresős, kétgyermekes család nálunk élvezhet – milyen lehet a bizonytalanság? Milyen lehet a dolga a munkanélkülinek a vidéki zsákfaluban, a telepen élőnek, az éhezőnek?

 

Mondtam, hogy szomorú lesz ez a történet.

Csak a vége legyen jó.

Szele Tamás

 

C-PRESS médiaigazolás-  megjegyzés: 

 

MR-Program - Budapest, Hungary

 

  Magyar Roma Program Nonprofit Kft.
1102. Budapest, ...utca...sz.
Tel/ fax: (36-1) 631-413..   Mobil: 0630-3-6464-2...
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges Web: www.c-press.hu
 ________________________________________________________________________
 

A Kanadai Bevándorlási Hivatal részére

Tárgy: Médiaigazolás - A Kanadai Bevándorlási Hivatal részére.

C-PRESS Hírügynökség - Főszerkesztőség
Felelős kiadó - tulajdonos: Magyar Roma Program Nonprofit Kft.

Tisztelt Canadai Bevándorlási Hivatal!

 

Magyarország első roma hírügynökség nevében médiaigazolást adunk ki a következő személyek, család részére, melyben média hírekkel is igazoljuk, hogy a családfő veszélynek volt és van kitéve Magyarországon.

Személyi adatok:
Bari József (Születési helye és ideje: Magyarország, Budapest, 1971...... anyja neve: Oláh....) és Bari Józsefné (leánykori neve: Villás ...., Születési helye és ideje: Magyarország, Budapest 1969....... anyja neve: Járóka .....)

 

Rövid helyzetleírás:

Kanadában tartózkodó roma származású honfitársaink kérelmére az alábbiakat igazolom:
Bari József hivatásos tűzoltó volt. Hosszú időn keresztül (legalább 10 évig) katonai fegyelmi rendben élte az életét.

A roma Rendőrök Országos Egyesületének szóvivői tisztségét is betöltötte 2005. októberétől Kanadába történő távozásáig.Roma polgárjogi aktivistaként több ügyben vállalt felelős szerepet, ami miatt, egy idő után a munkahelyén is előítéletekkel szembesült. 2006. október 9-én a magyarországi Egyenlő Bánásmód Hatósághoz is fordult, mert bár főiskolai végzettséget szerzett nem léptették elő, parancsnokai alacsonyabb végzettséggel rendelkeztek, mint ő.

 

A hatósághoz fordulás után, - ami egyezséggel végződött ugyan, de előléptetését nem kapta meg soha – kollégái elfordultak tőle. 2006. szeptember 17.-ről 18-ra virradó éjszaka az elhíresült magyarországi MTV székház előtt zajló súlyos zavargások idején is tűzrendészeti feladatot kellett ellátnia. Elmondása alapján, a tűzoltó sisakja munka közben leesett, látták, hogy cigány, a tömeg egy része rátámadt, de kollégái nem védték meg.
 

Könnyebb sérüléseket szenvedett csak. Az ezzel kapcsolatos ügyet nem vizsgálták, voltak sokkal súlyosabb ügyek is, ezért az esetet hivatalosan nem is jelentette. Munkája ellehetetlenült, kiábrándulttá vált. Őt is és családját is többször megfenyegették, hogy álljon le polgári jogi aktivista életmódjával, mert a munkahelyén is atrocitások fogják érni és a családja sem lesz biztonságban. Ezért döntött úgy, hogy gyermekeivel elhagyja Magyarországot.


Bari Józsefné, végzettségei alapján a Budapesti XIII. kerületi Önkormányzat gyermekjóléti szolgálatánál tudott elhelyezkedni. Ő is aktív jogvédő tevékenységet folytatott, többször szerepelt a televízióban, ahol a hátrányos megkülönböztetésről, az iskolai szegregációról tartott vitákban védte a roma gyerekek érdekeit.

 

2011. év januárjában, a lakóhelyének közelében, gárdaruhát is viselő radikális fiatalok, megtámadták őt az utcán, elesett, a lába eltörött. Feljelentést tenni nem mert, két fiatalkorú gyermeke volt. A munkája rövidesen ellehetetlenült, nem vették jó néven, hogy egy cigány származású nő munkája mellett jogvédelemmel is foglalkozik. Elmondása szerint folyamatos félelemben élt, és végül családi döntést követően inkább elhagyta idős szüleit és ő is Kanadába menekült.


Újságíróként és roma társadalmi ügyekkel foglalkozó médiaszemélyként is igazolom, a fenti két személy, roma aktivista szerepet játszott a közéletben. Villás Lajossal történő beszélgetésünk és riport során világossá vált számomra, hogy a lánya (Bari Józsefné leánykori nevén Villás....) és a veje, Bari József valós veszélyben éltek itt Magyarországon.

Amíg Villás Lajos aktív rendőr főtiszt volt (rendőr őrnagy) addig hatáskörénél és kapcsolatai folytán védelemben tudta részesíteni a Kanadába menekülteket. Amikor nyugdíjassá vált, a rasszista ellenérzés mind ővele mind pedig lányával, vejével szemben felerősödtek. Ma már az idős ember semmit nem tehetne a szélsőséges eszméket valló esetleges támadókkal szemben.


Összegezve a fentieket:

Véleményünk és média - információk alapján határozottan megállapítható, hogy, a két személy, Bari József és Bari Józsefné, valamint gyermekeik biztonsága ma, Magyarországon nem biztosítható!

 

A jelenkori hiteles társadalmi, gazdasági, politikai és szélsőséges  – a cigányok ellenirányuló bántalmazások és rasszista támadások -  aktuális napi híreket és további magyarnyelvű tájékoztatást itt tudunk biztosítani az Önök számára,  Magyarország első roma hírügynökségének weboldala.   www.c-press.hu

 

Kérjük, hogy jelen kiadott hivatalos társadalmi és médiaigazolásunkat fogadják el, és pozitívan bírálják,  használják fel a döntésüknél, roma honfitársunk, a Bari család javára.

 

Üdvözlettel:Csík Tamás
C-PRESS Hírügynökség és a Magyar Roma Program vezetője

 

Kelt: Budapest, 2013. szeptember. 12.

 

Kérjük, hogy olvassa, és szóljon hozzá a C-press.hu híreihez és videóihoz a Facebbok oldalon is!  http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk