Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

"Amikor eladó a dicsőség"
2013-09-11 20:39
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nyílt kizárólagos támogatási vásárlás-felajánlása – MRP kezdeményezés.

Emberi Erőforrások Minisztérium, a Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság
Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár úr részére

Arról, hogy mennyit ér a múlt, a jelen és a jövő a sport és a társadalom szempontjából.

 

Tisztelt Államtitkár úr!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy megszívleltük Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, korábban társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szavait, miszerint „a hátrányos helyzetű csoportok maguk is tegyenek a boldogulásukért”. Ennek okán roma magánvagyontárgyak apport-támogatással 2012. szeptemberében megalakítottuk a Magyar Roma Program Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot és a Fővárosi Bíróság részéről bejegyzésre került.

Kiemelendő gesztusnak tartjuk, hogy az MRP – Nonprofit Kft létrehozásának kizárólagos kezdeményezői első körben a roma közélet és művészvilág tagjai voltak, tették ezt annak érdekében, hogy javulást érjünk el a magyarországi roma foglalkoztatás területén.

A kezdeményezést és megalakulást saját vagyontárgyaik apportként való beadásával is támogatták.
Megható élmény volt átvenni tőlük az önzetlenül felajánlott különböző értékű és típusú vagyontárgyakat, párt- és szervezeti hovatartozásra való tekintet nélkül.

„A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.”

(Edmund Burke)

 

Meg kell jegyeznünk, és ki kell emelnünk, hogy ezt a gazdasági önszerveződést Magyarországon még egyetlen kisebbség sem tette meg a saját sorsa, élethelyzete javítása érdekében a saját közössége boldogulásáért, annak javára.

A közel nyolcvanmillió forintra tehető értékű vagyontárgyakból szeretnénk megalapozni az MRP biztos működését és gazdasági-foglakoztatási alapprogramja

Tisztelt Államtitkár úr!

Azért fordulok Önhöz, mert a fennemlített, apportként összegyűjtött vagyontárgyak között szerepel egy valódi sport-ritkaság, melyet egyedinek és pótolhatatlannak tartunk.

Kovács „Kokó” István ökölvívó 1991-es világbajnoki sportmeze, ebben nyerte meg a sidney-i amatőr világbajnokságot.

A mintegy másfél millió forintra becsült értékű egyedi sportrelikviát Kovács „Kokó” István mellett több neves sportoló, 13 fő aláírása is szerepel, ezek a budai edzőtáborban kerültek rá, például Szántó Öcsi bácsié is, akit a legnagyobb kortárs-mesteredzők között tartunk számon máig.

Aláírta maga Papp Laci is, a háromszoros olimpiai bajnokunk, aki a magyar sport aranykorának legragyogóbb alakjai között emlegetünk és tartunk számon – jelent ő annyit a magyar ökölvívásnak, mint Puskás Öcsi jelentett a futballnak. Volt idő, mikor ez a két név hozta a legtöbb sportdicsőséget hazánknak.

 

Papp Laci bácsi aláírása azonban nem az edzőtáborban, hanem Óra utcai saját lakásában került rá 1991-ben, ahová személyesen mentem hozzá – mint a póló mellé adott külön tanúsítványban ő maga is írásban bizonyítja ezt.

 

A sportrelikvia értéke tehát vitathatatlan, és nekem, mint a Magyar Roma Program vezetőjének meggyőződésem, hogy mi sem lenne hasznosabb a közszámára, mintha nyilvánosan kiállítanák a Magyar Sportmúzeumban, épp ezért másfél millió forintos áron felajánljuk azt az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért és Ifjúságért felelős államtitkársága részére, mint olyan szervnek, mely sport és társadalmi ügyekben a legilletékesebb Magyarországon.

A támogatási vásárlásuk a Magyar Roma Program gazdasági és munkahelyteremtő programját támogatja – tehát az Emberi Erőforrások Minisztériumának céljaival megegyezik az MRP programja és feladata.

Tisztelt Államtitkár úr!

Én, Csík Tamás, ma vagyok negyvennyolc éves, és ilyen alkalmakkor leül az ember, számvetést készít: miben volt a hasznára, a hazának, a családjának, a közösségének. Bizony, az utóbbi huszonhárom évben, eszközök híján, nem sokkal járulhattam hozzá a magyarországi romák felemelkedéséhez.

Remélem, hogy most az elkezdett munkát és feladatott közösen meg tudjuk valósítani, egymás tiszteletben tartásával, támogatásával.

Nyílt kizárólagos támogatási vásárlásukat szeptember 20.-áig feltétlenül az EMMI részére fenntartjuk.

 

Tiszteljük és védjük meg együtt a közös múltunkat és jövőnket!

Kedvező vásárlási támogatói válaszában bízva, őszinte tisztelettel:

Csík Tamás
A Magyar Roma Program vezetője.


Levelünket e-mailben is megküldjük a minisztérium részére.


Kelt: Budapest, 2013. szeptember 11.

 

Íme, itt látható több fotó az egyedi sportrelikviáról:

 

 

 

 

 

 

 

Kérjük, hogy olvassa, és szóljon hozzá a C-press.hu híreihez és videóihoz a Facebbok oldalon is!  http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS

 

 

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk