Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szele Tamás: A bukaresti baranta
2013-09-07 08:38
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Nehéz lenne röviden megmagyarázni, mi is történt tegnap a román fővárosban, de azért megpróbálom: sikeres bemutatót tartottak a magyar ultrák a honi nemzeti focializmusból. A békés gyújtogatás és verekedés közben kitört egy futballmeccs is, ami azonban gyalázatosan elveszítettünk, ezek után a vert sereget a román csendőrség díszsorfala között, gazembereknek kijáró tisztelettel kísérték Bukarest Északi Pályaudvarára. A helyreállítási munkálatok megkezdődtek.

 

De természetesen nem erről és nem ennyiről van szó. A vandál dúlásnak egészen bizonyosan lesznek politikai következményei is, amelyek nem merülnek majd ki egy diplomáciai jegyzékváltásban, hiszen itt szervezett támadásról volt szó. Már, amennyire szervezettnek nevezhető: az átgondoltsága nem éri el a szentgalleni kaland komplexitását sem. Ott ugyanis a kalandozó magyarok – igen bölcsen – még időben visszavonultak, a szerzett javakkal. De lássuk csak, hogyan is esett a bukaresti kaland? Megindultak tegnapelőtt este, részben a Keletiből, különvonattal, részben buszokkal. A MÁV egyenesen az Aranycsapat-mozdonyt adta az ultravonatnak, de az utazó közönség már az induláskor tűzijátékkal és füstgyertyákkal szórakozott, aminek eredményeképpen Bukarestbe lángoló szerelvény érkezett – el is oltották, nem égett ki teljesen. Mi az a pár tízmillió forint kár, ami a MÁV vagyonában esett, ahhoz a folthoz képest, ami a nemzetközi presztízsünkön éktelenkedik? 

A buszokkal utazó szurkolók egy eltévedt divíziója időközben megállt Konyáron, magyar területen, ahol megtámadták – az általános iskolát. Igen, az elsős kisgyerekeket támadták a nemzeti oldal hős harcosai, a gyerekeket, akik alig hagyták el az óvodát. Mindössze annyi volt a nebulók bűne, hogy cigányok voltak. Nem először mondom, sajnos nem is utoljára: aki asszonyra, gyermekre emeli a kezét, annak el kell törni, kíméletlenül. No, de a nacionalista, teuton lovagok nem így gondolkodnak, szerencsére a tanítónőnek volt annyi esze, hogy elzárja az ajtót és a gyerekeket – még egyszer mondom, elsős elemistákat! – elbújtassa a WC-ben és a padok alatt. Hogy aztán milyen kedvvel fog iskolába járni az, akinek az első-második tanítási napja így alakult, azt már a fantáziájukra bízom.

Videó itt látható:  http://www.youtube.com/watch?v=Tm0KKKcVvDk

De menjünk tovább.

 

Az ultravonat Bukarest felé parázslott, a fedélzeten magasra hágott a véralkoholszint, a román főváros határában meg is húzták a észféket, egyelőre rejtélyes okból, de valahogy csak sikerült bevánszorognia a súlyosan sérült szerelvénynek az Északi Pályaudvarra. Itt szinte azonnal kitört a tömegverekedés – a román csendőrség számított némi atrocitásokra, de direkt támadásra nem. Megsérült egy román házaspár és öt magyar szurkolót is kórházba szállítottak: magyar források szerint négyük zúzódásokat szenvedett, román források szerint mindannyian a detoxikálóba kerültek, a túl szoros barátság miatt, melyet Alkohol komával kötöttek. Időközben a magyar ultrák lezárták a szerelvényt, melyben hátrahagyták a csomagjaikat és több, erősen ittas társukat – majd rendőri felvezetéssel megindultak a stadion felé. Tessék csak megtekinteni a hátrahagyott szerelvényt, mi szép, mely európai:

http://webtv.realitatea.net//trenul-care-a-adus-suporterii-maghiari-in-romania-distrus_911751.html?p#video

 

No, de nem addig van a’! Ezzel egy időben Bukarest történelmi óvárosában négyszáz magyar szélsőséges csapott össze egy másik csendőralakulattal, irredenta jelszavakat skandálva, nacionalista transzparenseket lobogtatva. Állítólag azért, mert akartak volna inni még egy sört, a stadionba indulás előtt. Nem kaptak, kaptak viszont a fejükre, ahogy annak rendje. No, de ezt a gyalázatot nem tűrhették a román ultrák sem – ők a Pantelimon negyedben támadták emg a csendőröket és részesültek magyar társaikhoz hasonló elbánásban, érdemeik szerint. Szóval, akadt dolga a gumibotnak tegnap. A román Realitatea.net hírtelevízió „sosem látott atrocitásoknak” nevezte a történteket, és az egyéb jelzőkkel sem fukarkodtak – csak éppen gondosan óvakodtak a „magyar”, „magyarok” szó pejoratív használatától. Beszéltek „magyar ultrákról”, „skinhead kemény magról” de nem akarták a dúlást az egész magyar nemzet nyakába varrni. Legalábbis ők nem: majd eljön annak is az ideje, csak térjenek magukhoz a román politikusok, azok majd megteszik.

 

A meccsen játék kevés zajlott részünkről, némi atrocitás annál inkább – a magyar ultrák át akartak törni a román kollégákhoz, tulajdonképpen sikerült is nekik, csak azok sem csutorával, sült kolbásszal, korsó sörrel várták őket – aztán a csendőrség rendet rakott. A mérkőzés után pedig már nem bíztak semmit a véletlenre: egy csoportban indították a magyar szurkolókat a pályaudvarra, hadd menjenek, minél előbb, minél messzebb!

Sajnos, mindössze öt főt tartóztattak le, és nekik sincs sok esélyük arra, hogy belülről csodálhassák meg Doftana vagy Szamosújvár falait.

 

Hát így alakult a nevezetes bukaresti kaland. A román főváros ugyan látott már hasonlót, de nem sokat – tán csak a nevezetes bányászjárást lehetne ehhez a dúláshoz mérni. Mármost, ha valaki védeni akarja a magyar ultrák bukaresti viselkedését, azt felkérem, képzelje el, milyen lenne, ha megjelenne a Váci utcában négyszáz Zsil-völgyi bányász, lámpával, sisakban, és követelné Budapestet, azon az alapon, hogy az első világháború után a román hadsereg egyszer már megszállta? (El is vitt mindent, ami nem volt lebetonozva vagy odahegesztve). Nos, nem hiszem, hogy a szomszéd ország nemzeti érzelmű patriótáinak kijáró empátiával közelítenék meg Budapesten a kérdést. Valószínűbb, hogy inkább a TEK-kel és a Rendőri Ezreddel. Pont, mint a román hatóságok. Egyáltalán, milyen beteg elmében fordulhatott meg, hogy háromezer emberrel megpróbálja feldúlni a milliós Bukarestet? És minek?

Mert ez itt a kérdés: cui prodest, kinek az érdeke?

 

A várható diplomáciai következményekre gondolva: senkinek a világon. A magyar-román kapcsolatok több, mint valószínű, hogy befagynak, sőt, ellenségessé válik a légkör, az RMDSZ pozíciói tovább gyengülnek a bukaresti parlamentben, aminek természetesen az erdélyi magyarság látja kárát. Egyszóval, ez látszólag mindenkinek rossz.

 

De csak látszólag.

Ugyanis tulajdonképpen ez a rossz nagyon is jól jön Bukarestnek is, Budapestnek is. Bukarest most már befejezheti a regionális átalakítás-átszervezés tervét, amely megszünteti a tömbmagyar szavazókörzeteket – a magyar félnek a tegnapi nap után már nem sok beleszólása lehet a dolgok folyásába.

Budapest pedig cifrábban jár jól.

 

Mert most nem lesz jó magyarnak lenni Erdélyben egy darabig. Jóllehet, a mostani magyar kormány népszerűsége arrafelé pillanatnyilag a bányabéka alfelét verdesi, mármint dagály idején, mert apálykor nem éri el, ha az erdélyi magyarok élete pokollá válik, fordulhat a kocka. Ha Budapest segítséget ígér a voksokért cserébe… ha elhitetik, hogy csak egy erélyes jobboldali magyar kormány enyhíthet a helyzeten, hiszen a baloldaliak „nemzetietlenek”, akkor még megszerezhetnek egy csomó szavazatot. Ez a kropotkini, bakunyini, macchiavellista „minél rosszabb, annál jobb” logika áll a látszólag értelmetlen bukaresti huligánkodás mögött.

 

Ezért menetelt a magyar szélsőjobb Bukarest utcáin.

Most Bukarest jól jár majd, Budapest jól jár majd, a két ország polgárai pedig rosszul járnak majd.

Így megy ez.

 

Szele Tamás / kuriros.blogbox

 

C-PRESS szerkesztői megjegyzés:  

 

 

 

Kedves nemzeti hazafiak - ez lelki Tirianon lehet a számotokra - Egy nap két verést kapni a Románoktól?

Nahát...

Azért mert, az egyik része neveletlen, nagyszájú náci csürhe, a másik fele jól fizetett, tehetségtelen botlábú társaság.

 

„A mai mérkőzést sajnáljuk, de a három év eredményeit tekintve nem szabad megkérdőjelezni az előrelépésünket...”  Egervári Sándor, 2013. szeptember 06.

 

 

Fénykép: „A mai mérkőzést sajnáljuk, de a három év eredményeit tekintve nem szabad megkérdőjelezni az előrelépésünket...”
Egervári Sándor, 2013. szeptember 06.
"A gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív..."
Dancsó József, Fidesz, 2013. március 04.

 

  

"A gazdasági növekedés akkor is növekedés, ha történetesen negatív..."

Dancsó József, Fidesz, 2013. március 04.

   

Magyarország veletek sokkal jobban teljesít!

 

Ezért is biztos az Európai tanács, Rui Tavares vagy a magyarellenes labda tehet?

2014-ben erről is szavazunk!

 

Sebaj, sírva vigad a Magyar!

http://444.hu/2013/09/06/itt-vannak-az-exkluziv-belepok-az-orban-eskuvore/

 

„Orbán Viktor miniszterelnök környezetéhez nem is mérhető államférfi, de a futball közegében visszavedlik csillogó szemű rajongóvá”.
http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20130906_Szoljanak_ha_ennel_is_nagyobb_Orbannyalas


A gyerekek szemét is nézd meg Te torzszülött, - mikor rettegve sírnak és nácik terrorizálják a cigány gyerekeket az iskolában vagy otthon mert éhesek!

A szárnyalás és a szarnyalás között egy apró, de jelentős írásjelbeli különbség van, ami kihat az ember személyiségére és az életminőségre!  Ezt tessék végre megérteni!

 

 

Kérjük, hogy olvassa, és szóljon hozzá a C-press.hu híreihez és videóihoz a Facebbok oldalon is!  http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk