Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Lakodalom Orbánéknál: villámkátyúzás közpénzen
2013-09-06 06:02
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Zötykölődés nélkül juthat el a násznép Orbán Ráhel lakodalmának helyszínére: a héten eltüntették a kátyúkat Csabdi és Tükröspuszta útjairól. A helyiek szerint ennek a "társadalmi eseménynek" köszönhető, hogy több évtized után rendezték az utak állapotát. Mint kiderült, az alsóbbrendű utat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye átadta az önkormányzatnak, de előzőleg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az adófizetők pénzén rendbe tetette.

Galéria: így újítják fel az utat a Tiborcz-tanyához

Sürgés-forgás, épül-szépül az út, ne zötyögjön az autó a miniszterelnöki násznép alatt

Fotó: hvg.hu

 

Pár nappal Orbán Viktor legidősebb lányának, Ráhelnek az esküvője előtt útfelújításokat és kátyúzásokat végeztek el a lakodalom helyszínére vezető utakon Csabdiban, illetve a területileg hozzá tartozó Tükröspusztán, ahol a vőlegény, Tiborcz István családjának a „tanyája” található.

 

Orbán Ráhel szeptember 7-én mondja ki a boldogító igent párjának, Tiborcz Istvánnak. A sajtóhírek szerint az esküvőt Budapesten, a  Margit körúti ferences templomban tartják. Ezt követően a mulatság a Fejér megyei Csabdi–Tükröspusztán folytatódik. A tanyát másfél hete a hvg.hu munkatársai szerették volna megnézni, de onnan személyesen a vőlegény tette ki kollégáink szűrét. Mint akkor megírtuk, a "tanyára" vezető út kifejezetten rossz állapotú volt, tele kátyúkkal. Akkor Tiborcz István édesanyjától annyit sikerült megtudnunk, hogy szíve szerint inkább szűk családi körben ünnepelne Orbán Ráhel leendő anyósa, de a miniszterelnök szerint a fiatalok esküvője társadalmi esemény, rengeteg vendéget várnak a „tanyára”.

 

Meglepetéééés!

A helyieket meglepetésként érte a néhány napja felbukkant útjavító csapat, a közútkezelő embereinek munkába állására is maguk az ottlakók hívták fel a hvg.hu figyelmét. Mint lapunk munkatársának a helyszínen elmondták, a munkások néhány napja vonultak fel Csabdi és Tükröspuszta útjaira, amelyekkel egyébként több évtizedig senki nem foglalkozott. Most viszont beindult a söprögetés majd az aszfaltozás, amelyhez a darálót – a lakosok elmondása alapján – az önkormányzat kisbusza vontatta ki a javítandó útszakaszra.

 

A helyiek szerint egyértelmű, hogy a kormányfő lányának lagzija miatt indult be hirtelen az útfelújítás. Mint mondják, Tükröspusztán senki más nem lakik, csak Tiborczék. „Mi másért, ha nem a násznép zötykölődés nélküli kijutásáért álltak most neki hirtelen az út toldozásának, foldozásának?” – mondta egy helybeli. Információink szerint ráadásul nemcsak a Fejér, de a Zala megyei közútkezelő eszközei is láthatók a helyszínen.

 

Nézze meg galériánkat az útfelújításról

 

 

 

 Megkerestük a Magyar Közút Zrt. Fejér megyei igazgatóját is. Molnár István nem tagadta, hogy a héten Csabdin és Tükröspusztán dolgoztak, de azt kérte, hogy a felújításról a központból, a cég kommunikációs igazgatójától, Horváth Józseftől kérjünk részletes tájékoztatást. A Magyar Közút Zrt. részéről végül azt közölték a hvg.hu-val, hogy a jelzett útszakasz nem az országos közúthálózat része, így az nincs a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében.

 

„Mivel helyi lakosok használják a mintegy 650 méteres szakaszt, a vagyonkezelő Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) (a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye – a szerk.) a ténylegesen érintett csabdi önkormányzatnak való átadásáról döntött. Az átadás előtt bizonyos munkákat el szoktak végeztetni, például a balesetveszélyes ütőkátyúk megszüntetését, padka- és rézsűkaszálást, bokorirtást. Ezeket rendelte meg társaságunktól augusztus 30-án a KKK, amelyeket el is végeztek szakembereink, összesen nettó 1,637 millió forint értékben” – írták a tájékoztatásban.

 

Orbán Ráhel férjhezmenetele – akár akarja, akár nem – látványossággá válhat Budapesten szombaton kora délután, mivel az egyházi szertartás a város egyik legforgalmasabb helyén lesz: a Margit körúton, az Országúti Ferences Szent István Első Vértanú-templom előtt jár például a 4-es és 6-os villamos, az úton pedig az autós forgalom még hétvégén is elég nagy.  Megkérdeztük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, hogy a talán több száz fős esküvő miatt lesz-e több rendőr a környéken, illetve várható-e a forgalom elterelése, lezárás. „A rendezvény szervezői az eseménnyel kapcsolatban tájékoztatást adtak a Budapesti Rendőr-főkapitányság részére” – közölték a hvg.hu-val. Hozzátették, amennyiben indokolt, a BRFK – a jogszabályban rögzített keretek között – a szükséges intézkedéseket megteszi..

 

Pedig teendőjük akadna. Mint azt a hvg.hu-nak egy közrendvédelmi területen dolgozó egykori parancsnok elmondta, akár Orbán lányának, akár másnak a férjhezmeneteléről van szó, egy több száz fős esküvőt be kell jelenteni az önkormányzatnak. Ezt a kötelezettséget a West Balkán-tragédia után hozott kormányrendelet írja elő. A közterületet még így sem lehet elfoglalni – jegyezte meg a volt egyenruhás, ha erre a násznép nagysága miatt szükség van, akkor a közútkezelő hozzájárulását kell kérni.

 

Dugó a körúton?

Ebben az esetben nemcsak nekik, hanem a rendőrségnek is van dolga. Amellett, hogy a közlekedést segítik, vagy a TEK kérése alapján esetleg lezárják a területet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának szakvéleményt kell készítenie, hogy a tömegközlekedés miatt meg lehet-e tartani a rendezvényt vagy sem. "Dönthet úgy, hogy nem, vagy akár úgy is, hogy csak kisebb létszámmal."

 

A rendőr szerint mindenképpen jobb lett volna az esküvő helyszínének a Bazilika vagy a Mátyás-templom. A Margit körúton például nagyon nehéz megoldani a parkolást. A templomtól elindulva már könnyű kijutni a fővárosból, de a több száz vendég szállításához szükséges járművek haladásának biztosításához valószínűleg motoros rendőrökre lesz szükség.

 

A volt parancsnok szerint kérdés, hogy számoltak-e azokkal az érdeklődőkkel, akik egyszerűen csak látni szeretnék, amint a kormányfő a karján bevezeti a templomba a lányát. "Kalkuláltak-e azokkal, akik nem ünnepelni akarnak, hanem megragadják az alkalmat, hogy a kormány intézkedései elleni tiltakozásukat fejezzék ki, mint például a devizahitelesek, akik miatt a miniszterelnök XII. kerületi házának környékére területlezárást rendeltek el?" – jegyezte meg a volt rendőri vezető.

 

Az esküvővel és az utána tartandó bulival kapcsolatban a Terrorelhárítási Központ (TEK) többször is leszögezte, hogy a testület nem biztosít sem lakodalmat, sem más magánrendezvényt. A TEK azonban nem is rendezvényeket biztosít, hanem – a jogszabályokban előírtak szerint – felel a védett személyek, így a miniszterelnök és a köztársasági elnök biztonságáért. Hogy a ferences templomban tartandó esküvő milyen feladatokat ró rájuk, szerettük volna megtudni, de a TEK válasza, amely cikkünk megjelenése után érkezett, csupán korábbi közleményeik szövegét tartalmazza, miszerint magánrendezvényt nem biztosítanak.

 

Javasoljon ön is felújítandó útszakaszokat!

Amennyiben olvasóink közül bárki úgy érzi, hogy településének alsóbbrendű útjai is megérdemelnék a kátyúk eltüntetését, jelezzék – akár fotó küldésével is –, hogy a KKK mely útszakaszokat adhatná át felújítva az önkormányzatoknak. Üzeneteiket a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre várjuk!

 

 

 

 Milyen kátyúzás? "Folytatódik a miniszterelnök és családja elleni politikai lejárató kampány" - reagált a hvg.hu cikkére Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. Szerinte valójában "a násznép az ország egyik legkátyúsabb útján fogja megközelíteni a lakodalom helyszínét", illetve "a közvetlenül az érintett tanyához vezető úton semmiféle kátyúzás, állagjavítás nem történt".

A hvg.hu azonban egy szóval sem említette a Tiborcz-tanyához vezető rövid bekötőutat (ami valószínűleg magánterület), csak az oda vezető közutakon végzett kátyúzásról számoltunk be. Ennek tényét - szemben a miniszterelnök sajtőfőnökével - a Magyar Közút Zrt. is elismerte, igaz, az okát nem Orbán Ráchel esküvőjében jelölték meg.

 

 

Kérjük, hogy olvassa, és szóljon hozzá a C-press.hu híreihez és videóihoz a Facebbok oldalon is!  http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS / HVG

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-08-11
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-08-10
  Ma már nyoma sem lesz bennünk a türelmetlenségnek, - alaposak és megfontoltak vagyunk. Nem bánjuk a nagyobb munkamennyiséget, lépésről, lépésre birkózunk meg a plusz feladatokkal is. Ráadásul igényesen dolgozunk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, - különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk