Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Mert ezt már a második osztályos gyerekek is tudják
2013-07-26 17:40
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Huszonnégy évvel a rendszerváltás után készen kell állnunk arra, hogy elkészítsük a politikai tevékenységünk leltárát, mert az a gyermek, aki akkor 7 éves volt, ma már 31 éves, nagycsaládos, vélhetően munkanélküli, csalódott, kiszolgáltatott, megalázott.

 Fénykép: Mert ezt már a második osztályos gyerekek is tudják
Huszonnégy évvel a rendszerváltás után készen kell állnunk arra, hogy elkészítsük a politikai tevékenységünk leltárát, mert az a gyermek, aki akkor 7 éves volt, ma már 31 éves, nagycsaládos, vélhetően munkanélküli, csalódott, kiszolgáltatott, megalázott. Beszéltünk már rendszerváltásról, rendszerváltozásról, hatalomváltásról, emberközpontú társadalomról, kultúráról, oktatásról, lakhatásról, egészségügyről, alkotmányról, Európai Unióról, emberi jogokról, kisebbségi és állampolgári jogokról, gyermekek jogairól és esélyegyenlőségről.
http://c-press.hu/2013072610417/belfold/mert-ezt-mar-a-masodik-osztalyos-gyerekek-is-tudjak.html

 

Beszéltünk már rendszerváltásról, rendszerváltozásról, hatalomváltásról, emberközpontú társadalomról, kultúráról, oktatásról, lakhatásról, egészségügyről, alkotmányról, Európai Unióról, emberi jogokról, kisebbségi és állampolgári jogokról, gyermekek jogairól és esélyegyenlőségről.

 

Magyarországon élő büszke roma és magyar emberként egyaránt fontos, hogy vállaljuk és ne szégyelljük önmagunkat, ne szégyelljük őseink hagyományait, kultúráját, ne tagadjuk meg szüleink nevét és azt a sok jó szót, melyet eligazításként kaphattunk tőlük.

 

Képesnek kell lennünk arra, hogy nyíltan, őszintén, határozottan vállaljuk roma közösségeink érdekvédelmét, érdekképviseletét a legnagyobb nyilvánosság előtt, a legbátrabb kiállással, a legszélesebb összefogással.

Néhány hónappal a parlamenti választások előtt megkezdődik a politikai fejvadászat, zsarolás és hitegetés, mézesmadzagok húzgálása, ijesztgetés, hisztériakeltés és a ” csirkefarhátkonvojok” feltűnése.

 

S aztán jön a csalódás, a kijózanító másnap, máshét, máshónap és másév. A kedves politikusok eltűnnek a messzeségbe,a korábbi szép szavak elszállnak, „barátaink” ellenséggé vagy ismeretlenné lesznek.

Mi marad?

 

A nyomor, a nincstelenség, a kitaszítottság, a csalódottság és kiábrándultság.

Meggyőződésem, hogy a legszélesebb roma társadalmi összefogással képesek vagyunk büszke cigány és magyar emberként kezünkbe venni saját sorsunkat és önállóan képviselni saját közösségünk, szüleink és gyermekeink életét.

Csak magunkra számíthatunk!

A napokban lapozgattam kisfiam második osztályos olvasókönyvét, melyben két mesét találtam, csak úgy okulásul.

A csökönyös kiselefán.

 

Élt messze Afrikában egy kiselefánt. Olyan csökönyös volt, hogy az óta is emlegetik. El is határozta, hogy nem lesz többé elefánt, lesz inkább gazella. Azonnal neki állt és elkezdett gazella módjára ugrálni. Addig szökellt, míg vastag lábai össze nem akadtak és föl nem bukott.

 

Nem jó gazellának lenni, inkább majom leszek. Aztán elkezdett majomkodni, majom módjára ugrálni. A majmok kigúnyolták, kinevették. Megsértődött s elhatározta, hogy inkább szép, színes tollú papagáj lesz.  A papagáj mosolygott gúnyosan az orra alatt és megígérte neki, hogy megtanítja a nagydarab állatot repülni.

 

Megállt a magas parton és elrugaszkodott.

Gyere utánam- kiáltotta a kiselefántnak.

A kiselefánt is elrugaszkodott, majd a súlya a földre rántotta és hatalmasat esett a sárba.

Szomorúan nézte a sáros testét és a sajgó tagjait.

Rájött, hogy Ő bizony elefánt, ha akarja, ha nem.

 

Osztozkodik a róka

Egy nagy kerek sajtra lelt két medvebocs.

Mivel testvérek voltak, eldöntötték, hogy testvériesen megosztják a finom falatot. Irigyen civakodtak, huzakodtak.

 

Arra járt a ravasz róka, aki magára vállalta ezt a feladatot.

Ne is idegeskedjetek, majd magamra vállalom én ezt a nehéz feladatot- mondta az orra alatt mosolyogva.

Azzal fogta a róka és eltörte a sajtot kétfelé. Úgy intézte, hogy az egyik kisebb legyen a másiknál.

Kiabáltak is a bocsok, hogy ez nem jó így, mert egyik nagyobb, mint a másik.

Semmi baj- mondta a róka és jókorát harapott a nagyobbik sajtdarabba.

 

Újra kiabáltak a bocsok, hogy nem látja a róka, mennyivel nagyobb az egyik, mint a másik sajtdarab?

Semmi baj, mondta a róka, majd a nagyobbik sajtdarabba harapott egy jókorát.

Így ment ez az osztozkodás, mag a róka jóllakott.

A két medvebocsnak alig maradt a sajtból, mire egyforma lett a két darab.

 

No jó étvágyat, medvebocsok! mosolygott a róka és faképnél hagyta őket.

 

Azt szerettem volna ezzel mondani, hogy ne akarjunk másnak mutatkozni, mint amik vagyunk és bíznunk kell egymásban. 

Ezt bizony már a második osztályosok is tudják.

                                                                                                            

ifj. Bogdán János

 

Olvassa, kommentelje az c-press.hu híreit és videóit a facebbok oldalon is!

http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek