Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szele Tamás: Magyar-Turáni Akadémia
2013-07-18 09:14
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kérem, a Jobbik nem képes elhagyni Közép-Ázsia végtelen, zöldellő sztyeppéit, ott vágtáznak, vezérük a rettenthetetlen Novák bogdo, elöl jár a csatában, elöl ül a lakomán, az asszonyoknál is első, úgy villog a szemüvege, mint egy másik vitéznek sem. Most éppen új barantára indulnak, a Magyar Tudományos Akadémia ellen, a turanizmus védelmében, ahogy azt kell. Mármint, szerintük. A cél: a Történettudományi Intézet megszüntetése.

novak_elod

 Forrás: stop.hu

 

Sebaj, mondják, történelemre nincs is szükség, elég lesz nekünk az őstörténet is, annak tanulmányozására kell intézetet alapítani. A Történettudományi Intézet pénzéből, természetesen. Ami a honfoglalás után esett meg, arról meg mindenki mondja majd azt, ami a Jobbiknak tetszik, és kész. Hogy az nem felel meg a tényeknek? Annál rosszabb a tényekre nézvést. És végül is: kik is ezek a tények egyáltalán, hogy tiszteljük őket? Nem volt köztük sem kán, sem mirza, nem személyek, nem is tárgyak, csak fogalmak. Le a tényekkel, vesszen az igazság, éljen a Magyar Igazság!

 

Mind a három.

Meg a negyedik is, ráadásul.

Az egész bolondgomba végső soron vasárnap termett, abból az alkalomból, hogy az Országgyűlés tényleg nem szavazta meg, miszerint legyen napja a turáni rokon népeknek. Bezzeg a finnugoroknak van, minden év októberének első szombatja, ami önmagában is bizonyítéka a világösszeesküvés létének, bár a Jobbik daliái annyit elértek, hogy ne „rokon népeket” említsenek a megnevezésben, hanem „nyelvrokon népeket”. A turániak bezzeg rokonok, nem csak nyelvben. Igaz, nem ártana, ha az átlag jobbikos akár csak egy turáni népet is meg tudna nevezni, mármint az ujgurokat kivéve, de így még szebb. Hát mi közük nekik édes, egyszem, lelkünkből lelkedzett kipcsák testvéreinkhez? Ha szembejönne valamelyik az utcán, tán még belé is kötnének.

 

No, de menjünk tovább. Idézzük szó szerint Előd vezért: „A Jobbik az MTA Történettudományi Intézetének állami támogatásnak megvonását javasolja, ugyanis hosszú évek óta képtelenek őstörténetünk paradigmaváltására”. Hát, minek váltani azt a paradigmát, ha jó az eddigi is? Ja, mert ők azt mondták, annak. Az más, rohanunk is azonnal a boltba árpád-sávos paradigmáért. Ott árulják a pántlika és a bajuszpedrő között. Illetve, rohannánk, mert már késő: most már meg vagyon hirdetve a baranta, a Történettudományi Intézetnek annyi, a historikusokat lenyilazzák, fejükből kupát csinálnak, avval koccintanak majd a sámánok az eljövendő Őstörténeti Intézetben. Miközben sámándobokkal vizsgálják a nemzeti DNS-t, bizonyítandó népünk turáni eredetét. Az senkit se zavarjon, hogy a sámán éppenséggel finnugor státus volt, aki sokat kérdezősködik, majd legfeljebb nem lehet turáni. Ugyanis Szőcs Géza egy gyenge pillanatában annak idején megígért némi genetikai alapú ősiségkutatást, csak utána vagy sokat javult az állapota, vagy utánanézett alaposabban, miről is van szó, és elállt a tervtől. Tehát most már ő sem turáni. Különben, a maga idején beszámoltunk mi erről a jeles sajtótájékoztatóról, akit érdekelnek a szikár tények, megnézheti itt.

 

Még azt sem mondhatjuk, hogy a Jobbik vezetősége buta lenne, műveletlen vagy lebecsülné a történelmet. Sőt, túlbecsüli – és bizonyos, hogy olvasták Orwellt: „Aki uralja a múltat, uralja a jövőt is. Aki uralja a jelent, uralja a múltat is”.

Nem buták ezek, kicsit sem.

A helyzet rosszabb: gonoszak.

 

És hihetetlen mértékben lebecsülik a magyar népet. Azt hiszik, bármilyen hazugságot elhiszünk, ha elég nemzetiszínű. Igen, sokan hisznek nekik, akár vakon is – de távolról sem mindenki.

 

Aki nem hisz, az nem is lehet igaz turáni magyar, hiszen nem tekinti logikai bizonyítéknak a nacionalista közhelyeket. Eszerint a jobbikos logika szerint viszont az igaz turáni magyar nem túl okos, de nagyon bátor.

Szóval: sértegetik a nemzetet.

 

Mondom én, a kételkedő, aki ezek szerint nem is vagyok rendes turáni.

Hát, ki is kérném magamnak.

Magyar vagyok, minden Turán nélkül.

 

Szele Tamás

 

Olvassa, kommentelje az c-press.hu híreit és videóit a facebbok oldalon is!

http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS/ gepnarancs

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek