Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szele Tamás: Magyar-Turáni Akadémia
2013-07-18 09:14
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Kérem, a Jobbik nem képes elhagyni Közép-Ázsia végtelen, zöldellő sztyeppéit, ott vágtáznak, vezérük a rettenthetetlen Novák bogdo, elöl jár a csatában, elöl ül a lakomán, az asszonyoknál is első, úgy villog a szemüvege, mint egy másik vitéznek sem. Most éppen új barantára indulnak, a Magyar Tudományos Akadémia ellen, a turanizmus védelmében, ahogy azt kell. Mármint, szerintük. A cél: a Történettudományi Intézet megszüntetése.

novak_elod

 Forrás: stop.hu

 

Sebaj, mondják, történelemre nincs is szükség, elég lesz nekünk az őstörténet is, annak tanulmányozására kell intézetet alapítani. A Történettudományi Intézet pénzéből, természetesen. Ami a honfoglalás után esett meg, arról meg mindenki mondja majd azt, ami a Jobbiknak tetszik, és kész. Hogy az nem felel meg a tényeknek? Annál rosszabb a tényekre nézvést. És végül is: kik is ezek a tények egyáltalán, hogy tiszteljük őket? Nem volt köztük sem kán, sem mirza, nem személyek, nem is tárgyak, csak fogalmak. Le a tényekkel, vesszen az igazság, éljen a Magyar Igazság!

 

Mind a három.

Meg a negyedik is, ráadásul.

Az egész bolondgomba végső soron vasárnap termett, abból az alkalomból, hogy az Országgyűlés tényleg nem szavazta meg, miszerint legyen napja a turáni rokon népeknek. Bezzeg a finnugoroknak van, minden év októberének első szombatja, ami önmagában is bizonyítéka a világösszeesküvés létének, bár a Jobbik daliái annyit elértek, hogy ne „rokon népeket” említsenek a megnevezésben, hanem „nyelvrokon népeket”. A turániak bezzeg rokonok, nem csak nyelvben. Igaz, nem ártana, ha az átlag jobbikos akár csak egy turáni népet is meg tudna nevezni, mármint az ujgurokat kivéve, de így még szebb. Hát mi közük nekik édes, egyszem, lelkünkből lelkedzett kipcsák testvéreinkhez? Ha szembejönne valamelyik az utcán, tán még belé is kötnének.

 

No, de menjünk tovább. Idézzük szó szerint Előd vezért: „A Jobbik az MTA Történettudományi Intézetének állami támogatásnak megvonását javasolja, ugyanis hosszú évek óta képtelenek őstörténetünk paradigmaváltására”. Hát, minek váltani azt a paradigmát, ha jó az eddigi is? Ja, mert ők azt mondták, annak. Az más, rohanunk is azonnal a boltba árpád-sávos paradigmáért. Ott árulják a pántlika és a bajuszpedrő között. Illetve, rohannánk, mert már késő: most már meg vagyon hirdetve a baranta, a Történettudományi Intézetnek annyi, a historikusokat lenyilazzák, fejükből kupát csinálnak, avval koccintanak majd a sámánok az eljövendő Őstörténeti Intézetben. Miközben sámándobokkal vizsgálják a nemzeti DNS-t, bizonyítandó népünk turáni eredetét. Az senkit se zavarjon, hogy a sámán éppenséggel finnugor státus volt, aki sokat kérdezősködik, majd legfeljebb nem lehet turáni. Ugyanis Szőcs Géza egy gyenge pillanatában annak idején megígért némi genetikai alapú ősiségkutatást, csak utána vagy sokat javult az állapota, vagy utánanézett alaposabban, miről is van szó, és elállt a tervtől. Tehát most már ő sem turáni. Különben, a maga idején beszámoltunk mi erről a jeles sajtótájékoztatóról, akit érdekelnek a szikár tények, megnézheti itt.

 

Még azt sem mondhatjuk, hogy a Jobbik vezetősége buta lenne, műveletlen vagy lebecsülné a történelmet. Sőt, túlbecsüli – és bizonyos, hogy olvasták Orwellt: „Aki uralja a múltat, uralja a jövőt is. Aki uralja a jelent, uralja a múltat is”.

Nem buták ezek, kicsit sem.

A helyzet rosszabb: gonoszak.

 

És hihetetlen mértékben lebecsülik a magyar népet. Azt hiszik, bármilyen hazugságot elhiszünk, ha elég nemzetiszínű. Igen, sokan hisznek nekik, akár vakon is – de távolról sem mindenki.

 

Aki nem hisz, az nem is lehet igaz turáni magyar, hiszen nem tekinti logikai bizonyítéknak a nacionalista közhelyeket. Eszerint a jobbikos logika szerint viszont az igaz turáni magyar nem túl okos, de nagyon bátor.

Szóval: sértegetik a nemzetet.

 

Mondom én, a kételkedő, aki ezek szerint nem is vagyok rendes turáni.

Hát, ki is kérném magamnak.

Magyar vagyok, minden Turán nélkül.

 

Szele Tamás

 

Olvassa, kommentelje az c-press.hu híreit és videóit a facebbok oldalon is!

http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS/ gepnarancs

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Tarot: a komoly változás hete előtt állunk
  A Tarot kártya ősi misztikussága évszázadok óta vonzza az embereket. Nem csoda, hiszen egy rendkívül precíz és sokoldalú önismereti és sorselemző eszköz. A lapokon található képek mindegyike egy-egy archetípus, azaz ősi kép, mely a tudatalattira hat.
  image
 • Heti wellness horoszkóp 2019.július 21-től 27-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2019-07-21
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.július 20-tól 26-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-07-20
  Ma érzékeny, befelé forduló hangulatban leszünk, - nincs kedvünk a nagy társasághoz. Inkább otthon maradnánk, és hódolnánk a kedvteléseinknek. Csendes elmélyült tevékenységekre kiváló a nap. Ma vigyázzunk jobban a lábainkra, érzékenyebbek lesznek, mint máskor. Ha nem feltétlenül szükséges, akkor ne erőltessük a lábainkat szoros, vagy túlságosan magas sarkú cipőkbe. A legjobb, ha azt a cipőnket vesszük fel, amelyik a legkényelmesebb.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek