Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért
2013-07-12 21:11
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A megye hátrányos helyzetű, főként roma lakosait hivatott segíteni a munkaerő-piaci elhelyezkedésben, és a vállalkozóvá válásban az az együttműködési megállapodás, amelyet pénteken írtak alá a B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK), valamint a megyei területi roma önkormányzat képviselői.

bokik_roma_alairas_130712_fkcs_1.jpg

 Mint elhangzott, a megállapodás fő célja, hogy segítse megyénk felzárkózását, amihez a munkaerő-piaci helyzet javításával kíván hozzájárulni a BOKIK. – Megyénkben sok a lehetőség, de el vagyunk maradva ezek kihasználásában – hangsúlyozta egyebek mellett beszédében Bihall Tamás, a BOKIK elnöke. Mint mondta, sok hátrányos helyzetű roma és nem roma ember él itt, akiken segíteni kell, ha azt akarjuk, hogy felzárkózzon a megye.

– Fontos a megállapodás, hogy közös céljaink megvalósulhassanak – emelte ki Bihall Tamás.
A projekt részleteiről elmondta, három lépésben akarják elősegíteni a hátrányos helyzetűek munkaerő-piaci integrációját. Először oktatási, képzési programot fognak szervezni a foglalkoztatói igényeknek megfelelően, a leginkább szakemberhiánnyal küzdő szakmákban. Ezzel a szakképzési hátrányt akarják ledolgozni. Miután ez megtörtént, a frissen továbbképzett munkanélküliek foglalkoztatását szeretnék elősegíteni. A felzárkóztatás csúcspontját az jelentené, ha vállalkozókká tudnának válni ezek az emberek, ebben a folyamatban is támogatják őket.

 bokik_roma_alairas_130712_fkcs_4.jpg

 A B.-A.-Z. Megyei Területi Roma Önkormányzat részéről Farkas Félix elnök írta alá a megállapodást. Hangsúlyozta, segíteni kell a foglalkoztatottakat abban, hogy ők is foglalkoztatók, azaz vállalkozók lehessenek. Többek között ebben is segédkezni fog ez az együttműködés, amiért az elnök köszönetet mondott.

A most megkötött, közös munkáról szóló szerződés nem egyedülálló az országban, hiszen először országos szinten köttetett meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), valamint az Országos Roma Önkormányzat között. Ez a megállapodás minden megyei kamarához és roma önkormányzathoz eljutott, akik külön megállapodásokat kötnek, a régió felzárkóztatási igényeinek megfelelően

 bokik_roma_alairas_130712_fkcs_6.jpg

 Parragh László, a MKIK elnöke arról szólt, hogy céljuk elősegíteni az integrációt, de ezt helyi szinten kell elkezdeni, mert mindenhol más módszerek szükségesek.

– Egy társadalom nem tud felemelkedni, ha bizonyos csoportjai leszakadnak – hangsúlyozta, majd elmondta: a kamarának - a gazdasági élet meghatározó szereplőjeként - erkölcsi és racionális kötelessége segíteni a folyamatot. Az Országos Roma Önkormányzat elnöke, Farkas Flórián kiemelte, nagyon fontos nekik Borsod megye. Sok roma él itt, így a segítségre is nagy szükség van. Ez a megállapodás pedig remélhetőleg példát mutat, és további, hasonló jellegű integrációs együttműködéseknek nyithat utat.

K. Cs.
fotó: F. Kaderják Cs.

 

 

Olvassa, kommentelje az c-press.hu híreit és videóit a facebbok oldalon is!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS/ minap.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek