Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Martin Schulcznak, ORŐ levelére válasz!
2013-07-06 09:25
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tisztelt Elnök Úr!
A magyarországi roma közösség civilszervezetei, kisebbségi önkormányzatai, valamint cigány pártok képviselői nevében, akik nyíltan és őszintén vállaljuk véleményünket, mert valódi érdekvédelmet és érdekképviseletet látunk el közösségünk valamennyi tagjának és a magyar társadalomnak az érdekében, ezúton fejezzük ki elismerésünket az Európa Parlament által elfogadott Tavares – jelentés kapcsán.

 

Alulírottak különösen fontosnak tartjuk, hogy a jelentés kiemelte a rasszizmusra, az antiszemitizmusra, anticiganizmusra (cigányellenesség) utaló részeit, megvilágosítva azt, hogy e jelenségekért a magyar kormány és Orbán Viktor miniszterelnök személyesen felelős! Meggyőződésünk, hogy működő demokráciában és jogállamban a kormány és a miniszterelnök minden állampolgárért felelős, független vallásától, származásától, etnikai, szexuális valamint politikai hovatartozásától.


Alulírottak, ezennel támogatjuk a jelentés készítőjét, mert hitelesen és objektíven vizsgálták a Magyarországon jelen lévő szélsőséges eszmék térhódítását és véleményüket nem politikai szempontok alapján, hanem szakmai és humanitárius szemszögből alakították ki, megállapításaik tényszerűek, precízek és hitelesek.


Alulírottak, egyet értünk a Tavares –jelentés cigányellenességre vonatkozó megállapításaival, kiemelve azt a tényt, hogy Orbán Viktor és kormánya nem képes a cigányság problémáival szembe nézni, látszatintézkedései a cigánysággal szembeni előítéleteket csak növelik.


Alulírottak, sajnálatunkat fejezzük ki
azért, mert a kormányzó párt és Orbán Viktor szavazatszerző kampányfogásként juttatta be az Európai Parlamentbe roma származású képviselőjét.

A képviselőnő az elmúlt 7 évben oly mértékben szakadt el a közösségétől, hogy nem tudja azt a szomorú tényt, hogy pártjának „nagy” eredménye, mellyel a munkanélküliséget adminisztratív módon csökkenti, a „Közmunka Program”, nem csak lealacsonyító és kirekesztő, de mélységesen hazug is, mert közösségünk munkavállaló tagjai 1 Eurós órabérért dolgozhatnak az utcán, köztereken.

 

Mint ahogyan azt sem tudja- hiszen nem hallottuk felháborodását és felszólalását az ügyben sem, hogy a Magyar Gárda, melyet a Magyar Ügyészség betiltott, rendszeresen menetel a cigánytelepeken, megfélemlítve ezzel közösségünk gyermekeit, öregeit.

Alulírottak, felháborítónak tartjuk azt, hogy az Egyenlő Bánásmódról szóló törvényt, mely az egyetlen és legfontosabb védelme volt etnikumunknak mindennemű megkülönböztetéssel szemben, olyan módon alakították át a kormánytöbbség tagjai, hogy ezek után „indokolt” esetben a szegregáció-legyen az akár a közoktatási is, engedélyezett és törvényes lett.

 

Az elmúlt 20 évben számos esetben érte erkölcsi és fizikai atrocitás közösségünket, de még egyetlen alkalommal sem ítélték el a támadókat. Sajnos ezekkel kapcsolatban sem az Országos Roma Önkormányzat elnöke és képviselői, sem az Európa Parlament roma származású képviselőnője nem emelte fel szavát.

 

 Alulírottak, támogatjuk a Tavares –jelentés cigányellenességre vonatkozó megállapítását azért is, mert az Orbán Viktor vezette kormány alatt 600 cigánytelepen és 600 telepszerű környezetben élnek roma honfitársaink olyan körülmények között, melyek emberi lakhatásra alkalmatlanok. A roma felnőtt lakosság 90% munkanélküli. Gyermekeink rossz minőségű oktatásban részesülnek, fiataljaink 16 éves kortól kiszorulnak a közoktatásból és mindennemű szociális ellátásból. Ezeken a telepeken az egészségügyi és infrastrukturális ellátás elégtelen, sok esetben elérhetetlen.

Alulírottak, szomorúan tapasztaljuk azt, hogy az Orbán Viktor vezette kormány nem csak képviseli a szélsőjobboldal pártjának programját, de végre is hajtja azt.

Alulírottak, mindezek alapján kijelentjük,
hogy erkölcsileg, szakmailag, emberileg, jogilag és politikailag kötelességünk támogatni a Tavares-jelentést, fellépni azon szélsőséges jelenségekkel szemben, amelyet a jelentés leír és tartalmaz.

 

Továbbá határozott fellépésre és kiállásra van szükség azzal szemben is, ami ma Magyarországon a törvényhozó, végrehajtó és ellenőrző hatalom szélsőséges valamint cigányellenes tevékenységeit és működéseit jellemzi.

Alulírottak, felháborítónak tartjuk, visszautasítjuk és tiltakozunk az ellen,
hogy Farkas Flórián, aki:
- Lungodrom elnök,
-11 éve a FIDESZ Országgyűlési képviselője,
- jelenleg az Országos Roma Önkormányzat elnöke,
- egyébként köztörvényes bűnöző múlttal bír,
- 1998- ban elnöki eljárási kegyelemben részesült,
- büntető ügyeit 30 évre titkosították ,


Ö ragad tollat és tiltakozik a Tavares jelentés ellen a magyarországi cigányság nevében, úgy viselkedvén, mint a koncentrációs táborban a kápók, akik szolgalelkűségükkel, árulásukkal, kegyetlenségükkel és saját népük megtagadásával próbáltak hatalmat kovácsolni önmaguk megmentése érdekében.

Farkas Flórián a FIDESZ kormány és Orbán Viktor képviselőtársa a Magyar Országgyűlésben.
Meggyőződésünk, hogy ezzel a múlttal, ezzel a jelennel valamint ezzel az eltorzult jellemmel csak Önmagát, a FIDESZT és Orbán Viktort képviselheti!

Jelen levelünket megkapják az Európai Parlament pártjainak vezetői valamint a Magyar Országgyűlés párt és frakcióvezetői.

Melléklet: Kerényi György vonatkozó írásának másolata.


Budapest, 2013. július 5.

Nemzeti Roma Összefogás
Daróczi Zsuzsa
Elnök

 

A tiltakozó petíció aláírása itt található: 

http://www.peticiok.com/martin_schulcznak_or_levelere_valasz

 

 Kapcsolódó anyagok: 

 ORSZÁGOS ROMA ÖNKORMÁNYZAT levele Martin Schulznak

http://c-press.hu/2013070510383/belfold/orszagos-roma-onkormanyzat-levele-martin-schulznak.html

 

 

Olvassa, kommentelje az c-press.hu híreit és videóit a facebbok oldalon is!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-06-17
  Ma már lassabbak leszünk, eltűnik a tettre készség. Több időre van szükségünk a munkahelyi teendőkhöz, lassabban érünk be reggel. Érdemes korábban kelnünk, hogy mégis mindenre legyen idő. A mai nap egészségügyi problémája a fogak érzékenysége lehet. A fogfájás, rosszindulatú gócok sok más problémának lehetnek előidézői a szervezetben. Gyulladásos folyamatok, hajhullás alakulhatnak ki következményképpen.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek