Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Közszereplés: elkaptuk Habony Árpádot a parlamentben egy kamerával
2013-07-06 09:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Csak egy rövid kérdést tettünk fel a Fidesz tanácsadójának, Orbán Viktor egyik legfőbb bizalmasának, akivel a parlamentben futottunk össze. Habony Árpád korábban róla készült fotók közlése miatt is perrel fenyegette meg a hvg.hu-t. Mint az Orbán Viktor 50. születésnapjára készített elemzésünkben megírtuk, Habony Árpád csillaga a 2002-es választási vereség után kezdett meredeken felfelé ívelni a Fideszben, amikor Orbán Viktor bizalmasi köre rövid idő alatt szinte teljesen kicserélődött. (Az Origo szerint egyébként Habonyt még 2000-ben, a Korona Parlamentbe szállításakor ismerte meg.) Habony Árpád azóta köztudottan Orbán Viktor egyik legfontosabb tanácsadója kommunikációs ügyekben, és rendszeresen látható a kormányfő, vagy vezető fideszes politikusok környezetében, ott van például a zárt frakcióüléseken is.

 

Habony gyakorlatilag a Semmelweis Egyetem nevében járt el az Origo szerint 2012 februárjában, amikor Rogán Antal társaságában Abu-Dzabiba utazott, ahol Velez Béla magyar konzul kíséretében keresték fel az Öböl menti Orvosi Egyetemet (Gulf Medical University), egy helyi hírügynökség beszámolója szerint például Habony szorgalmazta, hogy öböl menti országok orvostanhallgatói jöjjenek ösztöndíjjal a SOTE-ra. A SOTE azt közölte, a nevükben senki nem tárgyalt, a Miniszterelnökség szerint „magánemberként” volt jelen.

 

Több forrásból is úgy tudjuk, Orbán Viktor az M1-esen kialakult, később komoly politikai botrányt is okozó márciusi hókáosz idején is folyamatosan kapcsolatban állt kommunikációs főtanácsadójával Habony Árpáddal. Információnk szerint Habony maga szorgalmazta, hogy a Brüsszelből éppen visszatért Orbán menjen el az autópályára és személyesen tájékozódjon. Egy nap múlva ki is került egy videó a miniszterelnök Facebook-oldalára, melyen az látható, hogy Orbán maga vezette az autót, majd felvett két fiatal stoppost. A NOL.hu szintén azt írta, Habony Árpád részt vett az ügy kommunikációs kezelésében, szorgalmazta például Pintér Sándor belügyminiszter nyilvános számonkérését. (Ez végül nem történt meg.)

 

Nem közszereplő?

Habony Árpád ennek ellenére nem tartja magát közszereplőnek (sőt igazából semmilyen konkrét munkahelyről nem lehet tudni személyével kapcsolatban), így rendszeresen perrel fenyegeti a róla cikket, fényképet publikáló sajtótermékeket. Így a Magyar Narancsot is, amikor megírták, hogy Habony Árpádot 2011. május 4-én jogerősen próbára bocsátották, miután 2006 novemberében egy idős házaspár egyik tagját megütötte, a másikat pedig hasba rúgta, mert leléptek az útra az autója elé. Úgy tudjuk, az ügyvédi fenyegetés ellenére végül nem indult per a hetilap ellen.

 

Habony akkor egy Lexusszal közlekedett, júniusban a 444.hu egy Audiban fotózta le, majd június 26-án lapunk munkatársa egy Mercedes G63-assal látta. (Ennek listaára 44 millió 119 800 forint.) Habony Árpád ekkor információink szerint Hajdú Péterrel vett részt egy gyerekzsúron egy budai étteremben, mint ahogy két nappal később az atlatszo.hu munkatársai is a rendszeresen mozgássérült parkolókat használó celebbel látták a Budapest belvárosában felszerelt óriáskeréknél.

 

"Igen gúnyos hangnem"

Cikkünk megjelenése után Habony Árpád ügyvédje levelet küldött szerkesztőségünknek, amiben azt írta, „igen gúnyos hangnemű” cikkünknek „nyilvánvalóan semmi más indítéka, célja nincs, mint az, hogy olvasói(n)k számára érzelmektől túlfűtött, gyalázkodó ’kommentek’ közreadásához szolgáltassanak alapot”. Az ügyvéd, Karas Mónika azt is kifogásolta, hogy a hír mellé képet is mellékeltünk, pedig Habony Árpád „nem közszereplő” (vastag betűkkel írva – a szerk.), és „nem nyilvános közszereplésen” vett részt, így polgári peres eljárást indítanak a hvg.hu ellen, ha nem távolítjuk el 24 órán belül a képeket.

 

A hazai bírói gyakorlat szerint az, aki közfeladatot lát el, nagyobb nyilvánosság tűrésére köteles. Ugyanakkor az Alkotmánybíróság már 1994-ben kimondta, hogy közszereplésnek minősül az a megnyilvánulás, amely a szűkebb vagy a tágabb társadalom életét, a helyi vagy az országos viszonyok alakulását befolyásolja.

 

Az Ab akkor egy, az Európai Emberi Jogi Bíróság gyakorlatára is kiterjedő jog-összehasonlító elemzést is végzett, és hivatkozott arra, hogy a strasbourgi bíróság több esetben megállapította: „A közszereplést vállaló személyeknek vállalni kell azt is, hogy mind a sajtó, mind pedig a szélesebb közvélemény figyelemmel kíséri minden szavukat és cselekedetüket, így nagyobb türelmet kell tanúsítaniuk a kritikai megnyilvánulásokkal szemben.”

 

 A rövid videó itt tekinthető meg:

http://hvg.hu/video/20130705_Habony_Parlament_kozszereplo

 

 

 

Olvassa, kommentelje az c-press.hu híreit és videóit a facebbok oldalon is!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS / HVG

 

 

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek