Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

ORSZÁGOS ROMA ÖNKORMÁNYZAT levele Martin Schulznak
2013-07-05 08:39
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Tárgy: Az Országos Roma Önkormányzat nyíltlevele az Európai Parlament Tavares-jelentése kapcsán

 

 Farkas Fkórián ORÖ elnök, a Fidesz országgyűlési képviselője

 

Tisztelt Elnök Úr!

A magyarországi roma nemzetiségi törvényes képviselete vezetése megdöbbenéssel fogadta azokat a vádakat, amelyekkel az Európai Parlament illeti Magyarországot a Tavares-jelentés elfogadásával.

 

Az Országos Roma Önkormányzat különösen méltánytalannak tartja a jelentés rasszizmusra és cigányellenességre utaló részeit, amelyek azt a látszatot keltik, hogy Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök személyesen felel e jelenségekért.

 

A magyarországi cigányság nevében az ORÖ ezennel visszautasítja e hamis vádakat, s egyben jelzi, hogy a jelentéskészítői semmilyen módon nem kérdezték meg az ORÖ véleményét a magyarországi rasszizmus és romaellenesség témájában álláspontjuk kialakítása előtt, csak nyílt politikai ellenszenvek alapján, igaztalanul, sztereotip állításokat fogalmaztak meg minden tényszerűséget nélkülözve.
 

Visszautasítjuk a Tavares - jelentés cigányellenességre vonatkozó megállapításait, mert Orbán Viktor kormánya volt az első Európában, aki adminisztratív szinten, önálló kormányzati szakpolitikává tete a roma integráció kérdését.

 

Visszautasítjuk a Tavares-jelentés rasszizmusra vonatkozó megállapításait, mert az Orbán Viktor vezette pártszövetség adja az Európai Parlament egyetlen roma származású képviselőjét, mely pártlistára több millió magyar állampolgár adta le szavazatát.

 

Visszautasítjuk a Tavares-jelentés cigányellenességre vonatkozó megállapításait, mert Orbán Viktor kormánya kezdeményezte az Európai Roma Stratégia elfogadását és elsőkén tadott Nemzeti Roma Stratégiát az EU elnökségének Magyarország által betöltött időszakában.

 

Visszautasítjuk a Tavares-jelentés rasszizmusra vonatkozó megállapításait, mert Orbán Viktor miniszterelnök zéró toleranciát hirdetett mindenféle hátrányos megkülönböztetéssel szemben, és ő a világtörténelem első és egyetlen miniszterelnöke, aki keret-megállapodást kötött a magyarországi roma vezetéssel a társadalmi felemelkedés és integráció programjáról, amelynek végrehajtását, miniszteriális szintű bizottság élén maga a miniszterelnök felügyeli.

 

Végül visszautasítjuk a Tavares - jelentés cigányellenességre vonatkozó megállapításait azért is, mert az Orbán Viktor vezette kormány három év alatt több roma fiatalt juttatott tanulási- és munkalehetőséghez, mint az azt megelőző kormányok együtt véve húsz év alatt.

 

Az ORÖ vezetése mindezek alapján elhatárolódik az EP döntésétől és nem engedi, hogy a Tavares-jelentés agresszív megállapításai megrontsák azt a kiváló viszonyt a magyarkormány és a magyarországi cigányság között, ami az elmúlt három esztendőben bontakozott ki és példaértékű Európában.

 

Budapest, 2013. július 3.

Farkas Flórián sk.

Elnök Országos Roma Önkormányzat

 1074. Budapest, Dohány u. 76.

Tel.:06 1/322-8903 Fax.:06 1/322-8501

E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

Európa Parlament Iktatószám:2769/2013

 

Martin Schulz Úr

Elnök

Rue Wiertz 60, 1047 Bruxelles

Belgique

 

 

Olvassa, kommentelje az c-press.hu híreit és videóit a facebbok oldalon is!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-07-16
  Ma örülünk az új kapcsolatoknak, szívesen szerzünk új barátokat. A régiekkel is szervezhetünk közös programokat. Ma ne kezdjünk alaposabb otthoni munkálatokba, - ehhez nincs meg a kitartásunk és a türelmünk. Ma érzékenyebb lesz a mellkasunk tájéka, gondoskodjunk önmagunk számára friss levegőről. Ha dohányzunk, akkor mérsékelhetjük az elszívott cigaretták számát. Dohányos családtagjainkat, pedig megkérhetjük, hogy ne a jelenlétünkben dohányozzanak.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2020.július 16-tól 22-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek