Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A roma gyerekek kiirtására buzdítottak, a rendőrség tájékozódik
2013-07-02 07:26
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Feljelentéskiegészítést rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy, a Facebookon két hete terjedő (a hétvége óta azonban már el nem érhető) fotó miatt. A képen cigány gyerekek voltak láthatók, képaláírásként pedig a következő szöveg: „Fertőző cigány genetikai hulladékok. Kiirtásuk ajánlott és kötelező!” Közvetlenül a fotó mellett pedig egy másik felhívás: „Ne hagyjuk felnőni őket, ezekből lesznek a gyilkosok!” A fotó, az ügyet feltáró C-Press Hírügynökség szerint június 14-én este jelent meg először a Facebookon, és viharos gyorsasággal terjedt. Másnap, a Furcsa háború címmel közölt írását illusztrálandó, a szerkesztőség közzétett még néhány más képet azok közül, amelyeket a gyermekek kiirtására buzdító montázzsal azonos oldalakon találtak. 

 

Az egyik egy rajz, rajta egy nő a mellette álló férfi fülébe súg: „Nem gondolod, ha már 70 éve fizetjük a holokausztot, látnunk is kellene belőle valamit?” Egy másikon, egy fotón, a Facebookon két különböző profillal is jelentkező hölgy és barátnője náci karlendítéssel pózol (a fotó alapján valószínűsíthetően) a Dohány utcai zsinagóga előtt.

 

 A C-Press cikke szerint a képeket feltöltő nő és elvbarátai célja nyilvánvaló: „Ha a romagyilkosságok sorozatával már nem tudták elérni, hogy a roma és nem roma lakosság között feloldhatatlan ellentét alakuljon ki, most a gyermekek, asszonyok fenyegetésével próbálkoznak... Ha pedig eléggé kiéleződik a helyzet, és már mindenki gyanakodva figyel minden idegen autót, ha már minden tekintet gyanús és minden egyenruhában ellenséget látnak az emberek, akár a postáséban vagy a vasutaséban is – akkor már elég lesz egy szikra is, hogy kitörjön az általuk annyira áhított káosz…”

 

A fotók sokakat felháborítottak, és részben a C-Press felhívására, de állítólag attól függetlenül is, több fel- és bejelentés érkezett a rendőrségre, valamint – a Belügyminisztériumon keresztül – a témában szintén illetékesnek számító Alkotmányvédelmi Hivatalhoz. Egy hete a tárca még türelmet kért az egyik telefonálótól: „dolgozik a titkosszolgálat, a nyilvánosság ártana a munkájuknak”.

 

Lapunktól is türelmet kértek. Egy héttel később azonban a C-Press már arról írt, hogy a hírügynökség főszerkesztőjét és a Furcsa háború című írás szerzőjét tanúkihallgatásra idézték be a Nemzeti Nyomozó Irodába. Érdeklődésünkre a rendőrség központi sajtóügyelete elismerte, hogy az NNI feljelentéskiegészítés keretében vizsgálódik az ügyben.

 

Csík Tamás, a C-Press főszerkesztője pénteki tanúkihallgatása után lapunknak elmondta: a nyomozók arra voltak kíváncsiak, hol találták a fotókat, mennyire járták körbe a témát, ellenőrizték-e a képek hitelességét, azok forrását. Elmondása szerint megkérték őket arra is, hogy küldjék el azokat az internetes címeket, ahol a kérdéses fotókat találták, s azokat is, ahol a képek feltételezett feltöltőinek más, szélsőséges uszító képei, írásai megjelentek.

 

Ez utóbbi állítást az NNI a sajtószolgálatnak feltett kérdésünkre válaszolva tagadta – azt bizonygatják, hogy ők nem kértek semmiféle adatot, linket, internetcímet a tanúktól. Csík azonban kitart amellett, hogy kérték. Erre a sajtószolgálat illetékese csak annyit közölt: „Akkor írja meg a Népszabadság, hogy az NNI ezt mondta, a tanúk meg azt, és kész. Nem ez a lényeg.”

 

Valóban nem.

Bár azért az elgondolkodtató, amit szintén Csík Tamás mesélt, hogy a nyomozók arra hivatkozva kérték a Facebookon megjelentetett képek és szövegek linkjeit, hogy „ők nem lehetnek fenn a Facebookon, így nem látják, hogy ott mik történnek”. 

 

A rendőrségnek van ugyan számítógépes bűnözéssel foglalkozó egysége, ők azonban csak nyomozás keretében járhatnak el az efféle ügyekben, legalábbis a rendőrség egy névtelenséget kérő illetékese szerint, nyomozásról viszont ebben az esetben még szó sincs. Feljelentéskiegészítés van csupán, ami azt jelenti, hogy a rendőrség adatokat gyűjt, hogy eldönthesse, adottak-e a nyomozás elrendelésének törvényi feltételei. Vagyis: még csak adatokat gyűjtenek az esetleges nyomozáshoz. 

 

Megjegyzendő: ezért sem érthető, miért tagadják, hogy a kifogásolt fotók és más feltételezhetően törvénysértő tartalmak internetes elérhetőségeit kérték volna a tanúktól. Hiszen az idézésben az áll, hogy a tanúk „A Furcsa háború című cikkel kapcsolatos iratokat, feljegyzéseket hozzák magukkal”. És semmi kifogásolni való nincs abban, ha a rendőr a kihallgatás közben megkéri a tanúként kihallgatott szerzőt, hogy utólag még küldje már el számára azt a linket, ahol a bűncselekmény gyanúját keltő információkat megtalálta, vagy más adatot. 

 

Törvényes oka és indoka tehát nincs a tagadásnak, a kérés jogszerű és adott esetben indokolt is lehet. Más kérdés, hogy a rendőrség egyes illetékesei finoman szólva sem örültek annak, hogy a C-Press nyilvánosságra hozta a tanúkihallgatásuk tényét és időpontját, s főleg nem annak, hogy párhuzamba állították a képek közlését a 2008-2009-es romagyilkosságokkal. Ezzel ugyanis – mint egy rendőrségi tisztviselő fogalmazott – „feleslegesen hergelték” a romákat, másfelől ország-világgal, s legfőbbképpen a lehetséges gyanúsítottakkal tudatták, hogy bármilyen szándékkal is tették fel a képeket, a hatóság figyeli őket.

 

Csík Tamás komolytalanak tartja ezt az érvelést. „Június 26-án adták postára az idézésünket, párhuzamosan lementhették volna az ominózus oldalakat, amelyeken a roma gyerekek kiirtására buzdító nő és barátja tiltott jelkép előtt pózolnak, vagy náci karlendítéssel állnak a zsinagógánál. Szomorú lennék, ha ez idő alatt nem töltötték volna le a képeket és a kommenteket, és ha a képeken látható jelképek és mozdulatok önmagukban is nem lennének elegendőek a büntetőeljárás megindításához” – tette hozzá Csík, megjegyezve, hogy a nyomozók a kihallgatás közben őt és munkatársát többször is biztosították: az ügy nem lesz eltusolva.

 

A C-Press által megjelölt oldalak azonban a hét végére már eltűntek.

A kérdés, hogy lesz-e nyomozás? És ha lesz, mire elrendelik, marad-e még mit kinyomozni?

 

A kuruc.infótól kérnek segítséget

Segítséget kért a BRFK Bűnügyi Főosztálya a szélsőjobboldali kuruc.info portáltól egy nyomozáshoz. A rendőrség egy 2011 augusztusában, a X. kerületben történt bűncselekmény miatt fordult a kuruc.info-hoz.

Az ügyben több elkövető egy villamosmegállóban bántalmazott egy férfit.

 

A rendőrség szerint a nyomozás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az eseményt egy ismeretlen személy telefonjával felvette, majd a videót 2011. augusztus 20-23. között a kuruc.info videogalériájába is feltöltötte.

 

„Az eljárás sikeres lefolytatása érdekében kérem szíves tájékoztatásukat arra vonatkozóan, hogy ennyi idő elteltével visszakereshetőek-e még a web-oldalra feltöltött videók? Segítségüket előre is köszönöm!” – írta a BRFK Bűnügyi Főosztálya a szélsőjobboldali portálnak. (atv.hu)

 

 Kapcsolódó anyag:  Furcsa háború

http://c-press.hu/2013061510357/belfold/furcsa-haboru.html

 

 

 

Olvassa, kommentelje az c-press.hu híreit és videóit a facebbok oldalon is!
http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

C-PRESS/ NOL.hu

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2020-07-13
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, minden megérint minket. Együtt érző, empatikus hajlamunk megnyilvánul, örömmel hallgatjuk végig a munkatársak panaszait. Ne osztogassunk kéretlen jó tanácsokat! Ma a lábunkra kell jobban vigyáznunk, ezért jobban tesszük, ha kényelmesebb lábbelit veszünk fel. Jó ötlet a talpmasszázs is, ami egész szervezetünket remekül felfrissítheti. Jót tesznek a frissítő lábfürdők, használjuk az élénkítő citromos, vagy narancsos fürdősót.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-07-12
  Még mindig töretlen a tettrekészségünk, nagyon energikusak vagyunk. Örülünk a kihívásoknak, a máskor bosszantó, vagy nehéz helyzeteket is könnyebben kezeljük. Ám igaz, hogy könnyebben keveredünk vitákba is. Ma a fejünk lesz érzékenyebb, így aki gyakran szenved fejfájástól, migréntől, ma könnyen tapasztalhatja meg a kellemetlen tünetet. Legyünk résen, hiszen ha időben elkapjuk a fejfájást, akkor könnyebben orvosolhatjuk. Sokszor segít az elsötétített szoba, vagy az aromaterápia.
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-07-11
  Ma bizonytalanabb, szórakozottabb hangulatban leszünk, a munka sem megy úgy, ahogyan máskor. Több útmutatást igényelhetünk a főnökünktől. Ha nem értünk valamit, akkor kérdezzünk rá, de ne zaklassuk feleslegesen! Ma a káposzta vagy a spenót nagyon fontos vitaminokkal láthatja el szervezetünket. A káposzta segíthet a zsírégetésben is, ha sokat fogyasztunk belőle, akkor könnyebben fogyhatunk néhány kilót.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-07-10
  Érzékeny hangulatban leszünk, a romantika mindennél fontosabb számunkra. Örülünk a közös programoknak, kedvesünkkel. A munka már nem megy ennyire jól, teljes egészében képtelenek lehetünk az odafigyelésre. Ma értékes tápanyagokat fogyaszthatunk, ilyen például a spenót. Ezt nemcsak a megszokott módon, hanem akár palacsintával is ehetjük. A káposztafélék is sorra kerülhetnek, amelyek szintén gazdagok ásványi anyagokban. Töltsük fel vitaminkészleteinket!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek