Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A rokkantak május 1-je alkalmából üzennek a társadalomnak
2013-04-23 05:31
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Itt van május elseje! - szólt régen a majálisra buzdító ének. Mindenki emlékszik még a régi felvonulások és a majálisok hangulatára. A felvonulásokat volt, aki kényszeredetten élte meg, de: a virsli evést, a sörivást, a lufi és a sárkányeregetést a ligetben, a család apraja-nagyja is várta. A munka ünnepén volt mit ünnepelni, mert mindenkinek volt munkája. Családias hangulatban múlatták az időt az emberek. Mára már ebből, csak a múltidézés maradt meg nekünk?

A költői kérdésre még a makkegészséges emberek is felkapják a fejüket, nem hogy a rokkantak, akiket a nem létező munka világába egyre hangzatosabban küldene a kormány. Mit lehet ünnepelni nekik, ha mindössze 10% a foglalkoztatási arányuk? Ennek a bővítésére szánt 30 milliárdos EU pénzforrásból származó TÁMOP új foglalkoztatási program beindítása már egy éve csúszik. Miért is tartják vissza ezt a programot és az arra szánt pénzeket? Senki sem érti.

Újabban már azt hallani, hogy a kormány az akadálymentesítési határidőket is fel kívánja számolni. A cégek pedig nem szívesen alkalmaznak megváltozott munkaképességű személyeket. Inkább megfizetik a 964.500.- Ft rehabilitációs hozzájárulást, erről szólnak a hírek. A nyílt munkaerőpiacon pedig a rehabilitálás alatt álló érintettek nem vállalhatnak munkát. Sőt, a munkaügyi központban sem keresgélhetnek a meghirdetett állások között, csak a számukra kijelölt Rehabilitációs Szakigazgatási Hivatal munkatársainál érdeklődhetnek! Számukra álláskeresési támogatás sem jár! Ez súlyos diszkriminációt is jelent. Így, akkor hová is mehetnek dogozni a rokkantak? Sajnos az életben egyre vadabb dolgokról lehet hallani. A nem létező munka világába egyre betegebb embereket irányítanak a semmibe! Mit is lehetne nekik ünnepelni a munka ünnepén? A számtalan korlátozást és az embertelen törvénykezést, vagy az ellenük irányuló diszkriminációk sorát?

A rokkantak üzenete a társadalom felé:

Május elseje az érintetteknek sajnos nem a munka ünnepe. Nekik már se egészségük, se munkájuk nincsen! A rokkantsági nyugdíjjogfosztás utáni életük kilátástalan, ha segélyen tengődnek a hatalmas gyógyszer-költségeikkel. Ezt nem lehet ünnepelni! A változás reménye, csak összefogással ünnepelhető. Ébredjen fel a társadalom! Ma én, holnap te kerülsz sorra, bárki megrokkanhat. Ne menjetek el közönnyel a problémák mellett! Ne csináljatok úgy, mint, aki nem lát, hanem beszél és nem hall! A becsületes, az évtizedekig agyonhajszolt, a munkában megfáradt rokkantaknak emberibb élet járna, mint, amit a kormány a rendkívül megszigorított rendelkezésekkel szán nekik.

Az érintettek számára érthetetlen, hogy egyetlen politikai erő sem sürgeti az égető problémák hathatós megoldását, közös akaratot ehhez nem is keresve. Ez ügyben nincs meg az összefogás igénye a demokratikus pártok részéről sem? A hitegetés ennek a súlyos és humánkatasztrófához vezető problémának a megoldásához kevés! A semmittevő hitegetés bűn a rokkantak ellen.

Kezünkbe kell venni a sorsunkat!

Május 1-én minden rokkantat szeretettel várunk az alábbi felhívásunkkal:

 

JÖJJÖN EL, ÉS NÉZZEN BE HOZZÁNK!

 

2013. MÁJUS 1-i programunk a Városligetben, a Petőfi Csarnok mellett!

 

Demokratikus, változatos, hangulatos, családias programajánlóink:

 

Kérdezzen a szakpolitikusoktól!

 

Töltse ki a TOTÓT és vegyen részt az ajándéksorsoláson!

 

Kapcsolódjon be programjainkba, adja le szimpatizánsi nyilatkozatát!

 

Legyen a tanácsadónk és írja le javaslatait arról, hogy a 2014-ben megválasztandó, új demokratikus kormány első intézkedéseiként Ön mit tartana a legfontosabbnak!

 

PROGRAMOK A SÁTRUNKBAN:

 

A fórumok itt jelzett kezdési időpontjai csúszhatnak a központi színpad programjával történő összehangolás miatt!

 

Kezdés: kb. 10 órától!

 

A javaslatait megteheti írásban és itt le is adhatja!

 

Kitöltheti a Közéleti TOTÓT és részt vehet a sorsoláson!

 

Beszélgethet a HÍD Egyesület aktivistáival és csatlakozhat programjainkhoz!

 

Kérdezzen a SZEM, az MSZP és a HÍD Egyesület szakpolitikusaitól, az itt tartandó fórumainkon.

 

 • 13:00 kezdettel Gazdaság és megélhetés
 • (Frenkel Attila, Dr. Józsa István, Dr. Tölgyessy Ferenc)
 •  
 • 14:00 órától: A Fogyatékkal élők helyzete és a szociálpolitika
 •  (dr. Nagy Marianna, Lendvai Anna, Szalai József)
 •  
 • 15:00 órakor „Szövetség a változásért”, a program alapú együttműködésről
 • (Árok Kornél, Horváth Csaba, Farkas Péter)
 •  
 • 16:00 órától

 

Ajándékok kisorsolása a TOTÓT legeredményesebben kitöltők, továbbá a javaslataikat (névvel vagy jeligével és jelszóval is feliratozva) leadó 5-5 fő részére!

 

 

RÓLUK IS LESZ SZÓ, 14:00 ÓRÁTÓL!

 

 

 

 

 

 

ROSTA HÍRADÓ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A „HÍD” Egyesület támogatásával megalakult a Rokkant Számkivetettek Társasága (ROSTA)!

 

Mindenkit szeretettel vár a „HÍD” Egyesület.

 

Fogjunk össze a demokráciáért, a szebb és biztonságosabb jövőért!

 

HÍD A DEMOKRÁCIÁÉRT EGYESÜLET ELNÖKSÉGE

 

 

Nézze és kommentelje az c-press.hu híreit és videóit a facebbok oldalon is.

http://www.facebook.com/hirugynokseg

 

 

 

C-PRESS /  pestmegyei-hirhatar.hu

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek