Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Uniós szinten is foglalkozni kell a romák helyzetével
2013-04-17 07:20
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A jogi garanciák biztosítása önmagában nem elég, erőfeszítésekre, tettekre van szükség a társadalmi felzárkózás érdekében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hétfőn, amikor részt vett egy a romák helyzetének javításáról szóló rendezvényen a budapesti Közép-Európai Egyetemen. Kovács Zoltán a „Nálunk aztán nem" (Not in our town) amerikai modellprogram magyarországi ismertetéséről szóló rendezvényen arról beszélt, hogy az integráció, a befogadás olyan kérdés, amellyel nemcsak nemzeti, hanem „brüsszeli", tehát európai uniós szinten is foglalkozni kell, hogy az esélyegyenlőség lehetőségével mindenki élhessen.

Húsz évig elhanyagolták a kérdést

A társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár azt mondta, hogy az elmúlt húsz évben Magyarországon nem megfelelően foglalkoztak a kérdéssel, ezért kezdeményezett a kormány két és fél éve alapvető változást, és azóta megpróbálnak komplex módon foglalkozni a roma kisebbséget érintő problémákkal. Emlékeztetett arra is, hogy a 2011-es magyar uniós elnökség ideje alatt fogadták el az európai uniós roma keretstratégiát Magyarország kezdeményezésére.

A rendezvényt köszöntötte Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok és Tove Skarstein, Norvégia budapesti nagykövete. Mindketten a diszkriminációval szembeni társadalmi összefogás fontosságát hangsúlyozták, és arról beszéltek, biztonságosabb közösségek építésére van szükség.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis azt mondta, a projekt célja, hogy segítsék a romákat és nem romákat abban, hogy biztonságosabb közösségeket építsenek, hogy megvédjék egymást, és hogy ne engedjenek utat az erőszaknak, ne engedjék, hogy a gyűlölet szétszakítsa őket.

Segítik a romák befogadását

Tove Skarstein kiemelte, hogy a befogadó politika az egyik legégetőbb kérdés nem csak Magyarország, hanem egész Európa számára, ezért nyitott a norvég kormány finanszírozási lehetőségeket, hogy az erről szóló diskurzust folytatni lehessen. Utalt arra is, hogy a Norvég Alap forrásaiból Magyarországon többféle, a romák befogadását segítő projektet támogatnak. A két nagykövet megköszönte a projektben szerepet vállaló szervezetek, köztük a magyar kormány és Kovács Zoltán államtitkár támogatását.

A rendezvényen levetítették a Not in our town program alapítójának, Patrice O'Neillnek a témában készített filmjét, majd a résztvevők arról beszélgettek, hogyan lehetne megakadályozni a faji, etnikai, kulturális feszültséget és az erőszakot, ebben milyen szerepük lehet a települések vezetőinek, a rendőrségnek, az egyházak vezetőinek és a pedagógusoknak, a médiának, továbbá, hogyan szólíthatják meg a közösség aktivizálható tagjait. A modellprogram arról kíván gondoskodni, hogy a településeken ne torkollhassanak erőszakba a közösségek közötti konfliktusok, és megoldásokat keres a feszültség oldására.

 

C-PRESS / mno

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek