Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az államtitkár városában nem cigányoznak
2013-04-17 07:04
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése

Nem a mi városunkban címmel társadalmi befogadást segítő programot indít a Közép-európai Egyetem az Emberi Erőforrások Minisztériumával az USA és Norvégia nagykövetségének támogatásával. A program célja az etnikai konfliktusok megelőzése.

Új, társadalmi befogadást segítő programba kezd a Közép-európai Egyetem (CEU) vezetésével Norvégia, az Egyesült Államok követsége és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A program célja, hogy kis helyi közösségeket erősítsenek meg úgy, hogy saját magukat tudják megvédeni a kirekesztő szélsőségesekkel szemben. A program a Nem a mi Városunkban (Not in our town) nevet viseli. Lényege a párbeszéd, és a nyilvánosság erejének használata a konfliktusok megelőzésére.

A módszert hétfő délután mutatták be a CEU nagyelőadójában. Az eseményen Kovács Zoltán Társadalmi Felzárkózásért Felelős államtitkár mellett részt vett Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok, illetve Tove Skarstein Norvégia magyarországi nagykövete is. Rajtuk kívül megjelentek a legfontosabb jogvédő szervezetek képviselői, aktivistái is.

A kísérleti program legfontosabb célkitűzése, hogy az etnikai konfliktusok ne torkolljanak erőszakba. A projekt kidolgozója, a filmes Patrice O'Neil elmondta, hogy a világ számos országában sikerrel alkalmazzák a módszert, az Egyesült Államoktól Ukrajnáig. A programot elviszik vidékre is, a résztvevők kedden Miskolcra, szerdán pedig Nyíregyházára látogatnak.

A rendezvényt köszöntötte a két támogató ország nagykövete. Mindketten elmondták: céljuk, hogy megelőzzék a romák és nem romák közötti konfliktusokat, kiemelték a diszkrimináció és az intolerancia elleni küzdelem fontosságát. A befogadó politika, a kisebbségek ügye nem csak Magyarországon, hanem egész Európában égető kérdés - tette hozzá Skarstein.

A nagykövetek után Kovács Zoltán államtitkár beszéde következett, aki megismételte a diszkrimináció elleni harc fontosságát. Hozzátette, hogy nemcsak esélyegyenlőséget, hanem esélyt is kívánnak nyújtani a romáknak, ezért is fognak törvényt írni a társadalmi felzárkózásról. Hozzászólásában ostorozta az elmúlt húsz év szociálpolitikáját, majd úgy fogalmazott: szerinte most már tettekre van szükség, ezért is született a Romastratégia.

Kovács beszéde után egy váratlan esemény történt. A teremben ülő jogvédők tiltakozásba kezdtek és transzparenseket emeltek a magasba. Céljuk az volt, hogy felhívják a közönség figyelmét a kormány által az Esélyegyenlőségi törvényben tervezett módosításokra. Szerintük a változtatás iskolai szegregációhoz fog vezetni. Az akció körülbelül fél percig tartott, a teremben ülő diplomaták és az államtitkár szinte észre sem vette, ugyanis a hátuk mögött zajlott. A moderátor, Ellen Hume, annyit tett hozzá: örül, hogy a CEU mindenkinek biztosítja a véleménynyilvánítás szabadságát.

A hivatalos megnyitó után a két diplomata és kíséretük elhagyta a termet, majd levetítették a projekt alapjául szolgáló félórás mintafilmet. A Nálunk aztán nem egy amerikai kisvárosban játszódó tipikus sztori. A helyi szélsőjobboldali fiatalok először csak hangoskodnak, aztán röplapokat osztogatnak, a következő lépcsőben már zsidó temetőt rongálnak, végül pedig meghal egy ember. A végére a kisváros közössége összefog, aminek hatására megszűnik a szélsőségesek rombolása.

A film után következett volna a vita, mivel azonban ekkorra már az államtitkár is elhagyta a termet, nem nagyon volt kivel vitatkozni. Páran azért hozzászóltak, akik elmondták, hogy a helyzet rossz, érzékelhető a kirekesztés és a feszültség.

 

C-PRESS / index

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2019.november 16-tól 22-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2019-11-16
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, szeretetre és gyengédségre vágyunk. Különösen nagy lesz bennünk a romantika iránti igény, szeretnénk közelebb kerülni párunkhoz. Ha nem hajlandó odafigyelni ránk, akkor megsértődünk. Ma mellkasunk kerül előtérbe, jól tesszük, ha néhány órát friss levegőn tartózkodunk. Érdemes a melleinkkel foglalkoznunk, sok olyan természetes eljárás létezik, amely növelheti a mellek feszességét. Ilyen lehet például a mellek kézi zuhanyozóval történő megedzése, melytől jobb lesz a mell tartása.
 • Heti szexhoroszkóp 2019.november 15-től 21-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2019-11-15
  Ma mozgékony hangulatban leszünk, szívesen megyünk hosszabb-rövidebb utakra. Jó alkalom a mai, hogy vidékre utazzunk, leróni kegyeletünket elhunyt családtagjaink felé. Hasznos mindezt összekötni egy rokonlátogatással. Ma felületesebben viszonyulunk kedvesünkhöz, talán az empatikus tulajdonságok sem tengnek túl bennünk. Figyelmetlenek lehetünk és ezzel nagyon megbánthatjuk szerelmünket. Talán ki szeretné nekünk önteni a szívét és még csak végig sem hallgatjuk.
 • Te jó vagy úgy, ahogy vagy!
  Folyton másoknak akarunk megfelelni, miközben megfeledkezünk arról, hogy ez úgy, ahogy van, lehetetlen. Megannyi szerepben éljük az életünket, vagyunk gyermekek, szülők, beosztottak és felettesek, házastársak és szerelmesek, szomszédok, barátok, virtuális influencerek?
  image
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek