Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Helyettesállamtitkár-dömping lett a létszámstopból
2013-04-17 06:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A kormányváltáskor csekély, két fős helyettes államtitkári létszámmal harcolt a bürokrácia terjedése ellen a Miniszterelnökség, mára azonban minden fogadkozás ellenére számuk felment 13-ra. Vagy 14-re. Az Origo szerint Lázár János környezetét ellepték a magas fizetésű hivatalnokok.

Indulása óta nagyjából meghatszorozódott a helyettes államtitkárok száma a Miniszterelnökségen. Azért csak nagyjából, mert nincs pontos szám arról, hogy hányan vannak - írta az Origo.

A lap szerint a Miniszterelnökség első államtitkára, Varga Mihály 2010-ben még igyekezett megfelelni az előző kormányzattól elhatárolódó ígéreteknek, és mindössze két helyettes államtitkárral - a szervezési és koordinációs ügyekért felelős Fericsán Anitával és a miniszterelnök kommunikációját irányító Havasi Bertalannal - kezdte meg a munkát. 2012-ben, amikor miniszterré nevezték ki, az államtitkárságon még mindig csak négy helyettes államtitkár dolgozott: a 2011. szeptemberi átszervezésekor vették fel a stratégiaalkotással megbízott Kern Tamást és Mikecz Pétert, a közigazgatási tárca korábbi kommunikációs helyettes államtitkárát.

DSZZS20120906105

Havasi Bertalan a kormányfő sajtóstábjának vezetője (b) Giró-Szász András kormányszóvivő (k) és Lázár János a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén, 2012. őszén Sárváron

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az elmúlt egy évben, Lázár János hivatalba lépése óta azonban elszabadult a létszámkeret.

Újabban körülbelül tizenhárman, vagy tizennégyen dolgoznak a 700-900 ezer forintos bérrel járó beosztásban a Miniszterelnökségen - írja az Origo hozzátéve, hogy „úgy tűnik, hogy valójában maga a Miniszterelnökség sincs vele tisztában, hogy hány helyettes államtitkára is van". A kormányzati kommunikációs központ (Kik) szerint ugyanis "a kormany.hu honlapon a Miniszterelnökségre kinevezett valamennyi helyettes államtitkár szerepel, azaz pontosan 10 fő", a honlapon azonban 11 név van a helyettes államtitkárok menüpont alatt felsorolva.

A tizenegyes listában nem szerepel ráadásul Vidoven Árpád és Héjj Dávid neve, pedig a kormányszóvivő iroda őket egy tavaly júliusi, a kormányzati honlapon is megjelent közleményében parlamenti ügyekért felelős, illetve koordinációs irodát vezető helyettes államtitkárként nevezte meg.

Bár 2012 júniusa óta mindketten a kijelölt feladatkörükben ténykednek, a nevük nem szerepelt abban a tavaly augusztusi összesítésben sem, amelyet törvényi kötelezettségeinek eleget téve a szervezet vezetőinek juttatásairól tett közzé a Miniszterelnökség. Héjj Dávid koordinációs stábvezetőként szerepelt a névsorban, Vidoven pedig nem is volt a listán.

A kinevezések körüli zavart jelzi, hogy a Vidovent és Héjjt bemutató tavalyi kormányszóvivői közlemény kettejük mellett még további három helyettes államtitkár - a Nemzeti Fejlesztési Irodát vezető Homolya Róbert, a nemzetközi sajtókapcsolatokért felelős Kumin Ferenc és a Nemzetbiztonsági Irodát irányító Kádár Andrea Beatrix - nevét is felsorolta, és az ő kinevezésükről meg is jelent a határozat a Magyar Közlönyben.

D SOS20121010016

Kumin Ferenc Fotó: Soós Lajos

A Miniszterelnökséghez ugyanekkor - 2012 júliusában - csatlakozó Magyar Levente külügyi, illetve Fömötör Barna jogi és ellenőrzési helyettes államtitkár kinevezéséről viszont egyáltalán nem tett említést a közlemény, és az érintettek kinevező határozata sem jelent meg a Magyar Közlönyben. Vidovennel és Héjj-jal ellentétben viszont ők szerepelnek a kormány.hu helyettes államtitkári listáján.

A létszámnövekedést a vezetőkön kívül a kormány-tisztviselői állományra is kiterjedt: a korábbi 164-ről 275-re ugrott az alkalmazottak száma is.

 

C-PRESS / index

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek