Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Szabó Tímea: Orbán a felelős az izsáki rendőri brutalitásért és gyilkosságért is? Igen!
2013-04-13 11:28
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ami Izsákon történt néhány napja valódi tragédia, amely ismét rávilágít a félelemre és a nyers erőre épülő Orbán-rezsim tarthatatlanságára.

Az ilyen fájdalmas esetekben az első dolog, amit meg kell tennie minden érző embernek, az a részvétnyilvánítás az áldozat családjának. Soha nem szabadna egy jogállamban (és sehol máshol sem) előfordulnia ilyen esetnek. A második, amit meg kell tennünk, hogy a leghatározottabban elítéljük az ilyen aljas bűncselekményeket, és bízunk abban, hogy a jogállamiság keretein belül az elkövető rendőrök megfelelő büntetést kapnak tettükért (ezért a halmazati bűncselekményért akár 12 év is járhat). Végül a miértek, az okok felkutatása a feladat: hogyan történhetett mindez, milyen folyamatok vezettek oda, hogy a rendőri állomány - amelynek feladata az állampolgárok megvédése - egyes tagjai szégyent hozva hivatásukra és esküjükre átálltak a másik oldalra, olyanná lettek, amilyenné ember soha nem lehet.

Szabó Tímea

Szabó Tímea, Párbeszéd Magyarországért  (PM) országgyűlési képviselő  

 

Meggyőződésem, hogy hazánkban nem a rendőrökkel van baj, nem a hivatásukat felelősen végző és lelkiismeretes honfitársainkkal, akiket Pintér Sándor három éve félelemben tart, és nap mint nap megaláz. Nem, a gondok „fent” vannak. A Nemzeti Szétesés Rendszerében nem működik az irányítás (ezt megtapasztaltuk márciusban a katasztrófahelyzet során), nem érvényesül a jog, hiszen megszűnt annak visszatartó ereje.


Ma állampolgárként azt tapasztaljuk, hogy nem egy európai normákon alapuló szilárd, hanem egy olyan labilis és kiszámíthatatlan jogrendszerben élünk, amit a kormány saját hatalma kiterjesztésének érdekében naponta baltával alakít. Egy olyan jogrendszerben, ami Orbán és Simicska köreinek kivételével senkit sem véd, mert a jogot ma a kétharmadra és az oligarchákra szabják. A jog ma már nem védi a hajléktalanokat, a szegényeket, a földjükért küzdő gazdákat, a kormánnyal szemben panasszal élőket, de a nőknek és gyermeknek sem oltalom.


Magyarországon nem működik a jog. Márpedig, ahol nem működik a jog, ott elszabadulnak az indulatok. Ahol nem működik a jog, ott az emberek kényük-kedvük szerint érezhetik: csak az erő számít. A Független Rendészeti Panasztestület 5. évfordulója alkalmából megrendezett konferencián, amely szerencsétlenül pont egybeesett a gyilkosság napjával, Kövér László Házelnök a következőket mondta: „a jogállam ott kezdődik, ahol nem az erőé a jog, hanem a jogé az erő”. Nem tudom, hogy van-e olyan ember – talán csak maga Orbán Viktor – akinek a szájából ez cinikusabban hangozna. Ugyanitt egyébként a Panasztestület munkájának fontosságát hangsúlyozva tűpontosan összefoglalta a hazai helyzetet: „közbiztonság nélkül nincs szabadság, nincs demokrácia, nincs szociális jólét, és nincs közös élet sem.” Nincs, és sajnos pont ezt éljük át nap mint nap.


Közbiztonság egy olyan országban nem létezhet, ahol a hatalom azt üzeni: a jog nem rendszer, hanem eszköz, a hatalom és az erő eszköze. És ez az üzenet eljut az állampolgárokhoz, eljut a rendőri szervekhez, és eljutott a 47 éves Bara Józsefet agyonverő két rendőrhöz is. Meggyőződésem, hogy az izsáki ügyben érintett két rendőr nem akarta megölni a vádlottat. Csak azt gondolták, hogy a félelem és az erő orbáni rendszerében szabadon meg lehet őt kínozni, mert ők az erősebbek. Képzeljük el azt a morált egy rendőri szervnél, ahol hosszú-hosszú percekig lehet bántalmazni valakit (mert egy halát okozó testi sértés nem egy darab ütés) úgy, hogy senki nem szól egy szót sem. És képzeljük el azt a morált egy rendőri szervnél, ahol utána a két bántalmazó rendőr feljelenti az általuk megölt, már halott férfit.


Itt jegyzem meg, hogy három egyszerű intézkedéssel a jövőben el lehetne kerülni azt, hogy hasonló esetek előforduljanak.

Kamerát kell elhelyezni a kihallgató helyiségekbe.

Ez manapság, ahol már egy mobiltelefonnal is kitűnő hang- és képfelvételt lehet készíteni, nem ütközhet sem nehézségbe, sem vállalhatatlan költségekbe.

Meg kell erősíteni a Független Rendészeti Panasztestület hatásköreit
.

Ez a javaslat persze csak akkor működik, ha a Fidesz nem megint a saját pártkatonáit ülteti be oda (mint ahogy tette ezt a testület volt elnökének, Kaltenbach Jenőnek jogszerűtlen eltávolításakor).

 Érvényt kell szerezni a néhány hete elfogadott, a védelemhez való jogot érintő alkotmánybírósági határozatnak.

Az Orbán-Simicska rendszerben nyílván nem szokás az AB-re hivatkozni, és hivatalosan már nem is lehet, de azért ezzel a lehetőséggel én demokrataként akkor is élnék. Az egyhangú(!) AB döntés kimondja, hogy egy gyanúsított kihallgatása csak akkor jogszerű, ha a (kirendelt) védőjét a kihallgatás helyéről és időpontjáról igazolható módon, olyan időben értesítik, hogy a kirendelt védőnek lehetősége legyen a terhelt kihallgatásán részt venni. Ilyen értesítés elmaradása esetén a terhelt vallomása bizonyítékként nem értékelhető. Magyarul, ha éjjel háromkor érdesítik a kirendelt védőt a kihallgatásról, nem biztos, hogy azonnal oda tud menni. Az izsáki esetben valószínűleg ugyanez történt, ha egyáltalán hívták.


De visszatérve a címben feltett kérdésre: Orbán-e a felelős ezért az esetért? Meggyőződésem szerint igen. Orbán, Pintér, Kövér és minden alattvalójuk és kiszolgálójuk, aki részt vesz a félelem és az erő országának felépítésében. Aki aktív részese vagy csak néma asszisztálója a szilárd európai normákon alapuló jogállam leépítésének.


Ameddig az Orbán-kormány a jogrendszer megszilárdítása, a társadalmi kohézió és szolidaritás megerősítése helyett a mindenki farkasa mindenkinek és a „szegényeknek semmi jogot, csak büntetést” társadalmát építi, addig nem fog javulni a helyzet.

Szerintem a magyarok mást akarnak. A magyarok ennél bölcsebbek, hisznek a jogban, a jog erejében, és egy békés Magyarország megteremtésében. 2014-ben ezért fognak a békére és egymásra, nem pedig az erőkultuszra szavazni.

Magyarország jobb hely lesz, Magyarország mindannyiunké lesz. 

 

 

C-PRESS / http://szabotimea.blog.hu/

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek