Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nekimentek a cigányok Balog miniszternek
2013-04-09 06:51
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Megsem próbálta védeni őket.

A Nemzetközi Roma Napot ünnepelték a világhírű freskófaluban, Bódvalenkén pénteken. A Borsod megyei faluban a térség más településeihez hasonlóan rendkívül rossz a helyzet. A pénteken, számos civil szervezet segítségével, zenészek, művészek fellépésével létrehozott ünnepség díszvendége Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter volt, aki az összefogás szükségességéről beszélt. Ezután kénytelen volt meghallgatni az övétől nagyon eltérő véleményeket is.


Az Opre Roma! - Fel, Romák! nemzetközi jelszóval megrendezett ünnepség előtt nyílt levélben szólította fel egy radikális roma aktivista a meghívottak között szereplő Setét Jenőt, hogy ne mondjon beszédet egy rendezvényen, ahol a miniszter is meghívott.   Íme a Levél:

 

"Tisztelt Setét Jenő, tisztelt Ide tartozunk csoport, s minden roma közösség az országban.

Mielőtt megtennénk felétek a felszólításunkat, megosztanék veletek egy rövid kis történetet.


A Közelmúltban egy képzésen vettem részt néhány egyszerű szürke eminenciás roma társammal egyetemben. A Képzés végén az ünnepélyes oklevél átadására Balog Zoltán, akkor még felzárkóztatásért, s cigány ügyekért felelős államtitkát volt hivatott. Az eset abban az időben történt, amikor már jó pár hete tartott Gyöngyöspatán a rasszista, szélsőjobboldali, neonyilas terror a Gy.patai roma közösség ellen. Hetek óta tartott a terror, s a kormány, a Balog -féle cigány ügyekért felelős államtitkárság szó nélkül tűrte. Semmit nem tett a roma származású magyar állampolgárok védelmében.

 

Sőt szemmel láthatóan asszisztált az ártatlan gyermekeket, s asszonyokat terrorizáló neonyilas söpredéknek. Nos, akkor mi néhányan a képzésen résztvevő romák közül úgy döntöttünk, hogy nem engedi meg a lelkiismeretünk, és a büszkeségünk, hogy együtt parolázzunk egy szinte nyíltan rasszista, cigányság-ellenes elveket valló, hatalomban lévő politikussal. Úgy döntöttünk, hogy tiltakozásunk jeléül a Gyöngyöspatai roma közösséggel szolidaritást vállalva nem leszünk hajlandóak kezet rázni, s átvenni az oklevelet Balog Zoltán akkori államtitkártól. Vállalva minden esetleges negatív következmény a képzés szervezőit ultimátum elé állítva elértük, hogy ne Balog Zoltán legyen az, aki nekünk az oklevelet átadja. Tettük ezt pusztán lelkiismereti okokból, s hogy megőrizzük a magunk, s népünk büszkeségét.

 

Tisztelt Setét Jenő tudomásunkra jutott, hogy te mint az országos roma civil érdekvédelmi mozgalom kiemelkedő, emblematikus alakja. A Magyarországi cigányság képviseletében. 2013 Április 5-én a Nemzetközi Roma nap alkalmából együtt kívánsz ünnepelni az azóta a „Mennyei” Erőforrások miniszterévé avanzsált Balog Zoltánnal. Azzal a Balog Zoltánnal, aki cigányellenes, és rasszista tevékenységét egy percre sem hagyja abba. Azzal a Balog Zoltánnal, aki jelenleg azon ügyködik, hogy törvényessé tegye a roma gyermekek szegregációját, iskolai elkülönítését. Egy színpadon álltok majd vele Bódvalenkén, Ő köszöntő beszédet mond te pedig ünnepi beszédet. S együtt ünnepelitek majd a Nemzetközi roma napot! Kedves Jenő hogyan számolsz majd el a lelkiismereteddel? Ennyi erővel akár Vona Gáborral is ünnepelhetnétek, hisz a két politikus cigánysággal szembeni elvei között szinte csak nüansznyi a különbség.

 

"Tisztelt Setét Jenő felszólítunk téged, s a csoportodat, hogy a Bódvalenkén tartandó ünnepi beszédedet mond le, az ünnepséget bojkottáld, s Balog Zoltán minisztert nyilvánítsátok Persona non grata, nemkívánatos személynek! 

Nekünk romáknak az emberi méltóságunkon, s büszkeségünkön kívül nem maradt semmink, felszólítunk, hogy mi nevünkben, a mi képviseletünkben ne csúfold meg azzal a méltóságunkat, s büszkeségünket, hogy együtt ünnepelsz az elnyomóinkkal.

 

Felszólítjuk a Nemzetközi Roma nap Bódvalenkei szervezőit, hogy vonják vissza Balog Zoltán miniszter meghívását! 

Nyilvánítsátok Persona non grata, nemkívánatos személynek! 


Felszólítjuk a Bódvalenkei Nemzetközi Roma napon fellépő roma származású művészeket, hogy mondják vissza a fellépéseiket, s Balog Zoltán minisztert nyilvánítsátok Persona non grata, nemkívánatos személynek!

 

 Felszólítjuk Magyarország minden roma közösségét hogy ezentúl Balog Zoltánt soha ne hívják meg a rendezvényeikre, s nyilvánítsátok Persona non grata, nemkívánatos személynek! "Végül Setét felszólalt és vitába iss bonyolódott a miniszterrel.

 

Háttéranyag: 

Radics Béla írása

http://c-press.hu/2013040510142/belfold/-felszolitjuk-setet-jenot-s-az-egesz-orszag-roma-kozossegeit.html

 

C-PRESS

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek