Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A cigány önkormányzatok is keresik Páva lányának támadóját
2013-04-09 05:49
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A pécsi cigány kisebbségi önkormányzat után az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) is nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít kézre keríteni a Páva Zsolt pécsi polgármester lányával erőszakoskodó férfit.

Nyerges Zoltán után negyedik napja tart a hajtóvadászat, amiért péntek hajnalban a gyanú szerint brutálisan bántalmazta a pécsi polgármester lányát. A húszéves lány védekezett, így a nemi erőszakot elkerülte, de eltört az arc- és orrcsontja is (itt és itt olvashatja a korábbi cikkeinket a témáról). Páva Zsolt éppen azon a napon adott ki közleményt az esetről, amikor a Pécsi Törvényszék nem jogerősen tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Bándy Kata pécsi rendőrségi pszichológussal erőszakoskodó P. Lászlót aljas indokból elkövetett emberölés és kifosztás miatt.

 

Az ügy a Bándy-gyilkossághoz hasonlóan országos felháborodást keltett. A Baranya megyei rendőrség elfogatóparancsot adott ki Nyerges Zoltán ellen, a rendőrök razziákat tartottak, Komlón - ahol Nyerges felnőtt - házról házra jártak, a keresésbe a Terrorelhárító Központ (TEK) is beszállt.

 

Az ORÖ hétfőn adott ki közleményt arról, hogy csatlakozik a Baranya megyei cigány nemzetiségi önkormányzat kezdeményezéséhez, és százezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel a pécsi polgármester lányát megtámadó Nyerges Zoltán elfogása érdekében. A felajánlás mellett azt kérik csaknem ötezer képviselőjüktől és a magyarországi cigányságtól, hogy segítsék a Páva Zsolt pécsi polgármester lányát pénteken megtámadó férfi elfogását. A lényeg, hogy a gyanúsított "sehol ne érezze magát biztonságban az országban".

 

Az ORÖ szerint a magyarországi roma társadalomnak össze kell fognia az egész magyar társadalommal annak érdekében, hogy "a gyermekeinket, lányainkat meggyalázókat és a társadalmi békét örökösen megzavaró erőszakoskodókat mihamarabb rács mögé juttassa."

 

A Bama.hu Baranya megyei lap hétfőn jellem- és életrajzot közölt a feltételezett elkövetőről. A komlói Nyerges Zoltán egykori osztálytársaival, tanáraival és ismerőseivel beszélgettek róla. A lap szerint kétéves korában fogadták örökbe. Már az általános iskolában sok volt vele a probléma. Erőszakos volt, verekedős, sokat lógott az órákról. Az osztálytársai féltek tőle, a tanárai nem bírtak vele. Sőt, a szülei sem nagyon, mivel később újra állami gondozásba adták. A nevelőotthonokban ugyanúgy viselkedett, mindenhol "előbb ütött, mint kérdezett". Később a férfi kőművesnek tanult szakmunkásképzőben.

 

Az első és második erőszak elkövetése után öt évet ült börtönben, ahonnan tavaly januárban szabadult. Ismerősei nem tudták megmondani, hogy azóta pontosan miből élt és hol lakott, csak azt mondták, hogy folyton jött-ment, többnyire gyalog, mivel pénze soha nem volt. Állítólag a Komló-Pécs távolság sem okozott neki gondot.

 

A Bama.hu szerint Nyerges korábban néhányszor megfordult az egyik pécsi hajléktalanszállón. A befogadó intézmény rövid időn belül kiutasította, mert a férfi nem tudott beilleszkedni. Többször is agresszívan viselkedett a szálló lakóival szemben, erőszakosan elvette mások telefonját, egyéb értékét.

 

C-PRESS / origo

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2019-11-21
  Ma visszahúzódó hangulatban leszünk, örülünk, ha otthon tölthetjük a szabadidőnket. Semmi kedvünk kimozdulni otthonról. Inkább praktikus teendőink kötik le a figyelmünket, szívesen teszünk, veszünk otthon. Ma a csendes elmélkedés napja van! Vonuljunk el és gondolkodjunk el kapcsolatainkon, értékrendünkön. Ennek ma különösen nagy aktualitása lehet. Ha lehet, kerüljük a társaságot, hiszen inkább fáraszt, mint szórakoztat minket.
 • Heti anya és gyermek horoszkóp 2019.november 21-től 27-ig
  Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2019-11-20
  Ma fontossá válik a munkánk, szeretnénk tökéletesen megfelelni az elvárásoknak. Ennek érdekében több feladatot vállalunk fel, mint amennyi ideális lenne. Szívesen túlórázunk, vagy vállalunk át feladatokat a munkatársaktól. A ma vágott haj tovább megőrzi szépségét és formáját, a dauer szép hullámokat ad, és a hajfestés is sokáig tartós marad. A legjobb, ha a mai napon keressük fel a fodrászunkat, nem csalódunk az eredményben. Akár új frizurával is kísérletezhetünk.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2019.november 20-tól 26-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 19-től 25-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek