Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Orbán: Tudunk késsel, villával enni
2013-04-05 07:53
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A kormányfő szokásos pénteki rádióinterjújában árvízről, Matolcsy-csomagról, rezsicsökkentésről, E.ON-vásárlásról és Brüsszelről beszélt.

A miniszterelnök naponta kér tájékoztatást a belügyminisztertől az árvízi helyzetről, a dolog most jól néz ki, de „aki egyszer forró tejjel megégette a száját, a hideg vizet is fújva issza” – fogalmazott a közrádió reggeli műsorában. (Az nem derült ki, hogy Orbán Viktor a hókáoszra, vagy a korábbi árvizekre gondolt-e.) A dolog nem néz ki rosszul, de senki sem tudhatja, holnap esik-e eső, hó, ezért óvatosnak kell lenni, de van ok az optimizmusra. A kormányfő egyértelművé tette, hogy az árvízi védekezés nem pénzkérdés. Olyan helyzet nem fordulhat elő, hogy arra ne jusson. Most úgy érzi, ennél többet nem lehetne tenni, és az emberek biztonságban érezhetik magukat. Orbán mindig a Tiszát, meg borsodi folyókat nézi. Szerint a Tisza a legveszélyesebb folyónk.

MNB - "Tudunk késsel-villával enni"

A kormányfő Matolcsy György MNB-elnök csütörtöki bejelentésére reagálva azt mondta, hogy a jegybank eddig rossz politikát folytatott, nem tudott semmit hozzátenni a magyar gazdaság fejlődéséhez". "A világ számos helyén segítettek az embereknek, a kkv-knak a jegybankok, eközben az MNB nem tette ezt. Ha más képes volt rá, talán mi is megtehettünk volna" - fogalmazott Orbán Viktor, megismételve, hogy a jobbkeze által irányított  "jegybank független", ezért nem voltak abban a helyzetben, hogy elnökét "rákényszerítsék valamire". "Egy rossz gyakorlatot meg kell változtatni, ezzel próbálkozik az új jegybanki vezetés" – tette hozzá. A program visszafogottságáról Orbán annyit mondott, hogy "sokan kétségbe vonják, de tudunk késsel, villával enni."A miniszterelnök szerint az egyik legfontosabb kérdés a vállalkozások hitelhez juttatása lesz, a mostani magas kamatszinttel ugyanis biztosan nem lehet vállalkozásokat növekedési pályára állítani.

 Fotó: Csibi Szilvia

 

A hiánytól Brüsszelig

A 2 százalékos GDP-arányos hiány ugyan mindenkit meglepett, de a kettő is sok – mondta a miniszterelnök. Józan paraszti ésszel nézve a költségvetés akkor jó, ha egyáltalán nincs hiány. Magyarország sokkal jobban teljesít, mint 2010 előtt, sikerült komoly, fegyelmezett pénzügypolitikát megvalósítani, de még mindig adósságot görgetünk magunk előtt – közölte Orbán, aki szerint Magyarországgal szemben az eljárás nem mindig tényszerű. A bankok zsebéből hiányzik néhány forint, ezért dühösek, és mindent megtesznek, hogy az országot rászorítsák a bankadó csökkentésére és a rezsicsökkentés visszavonására. Ezt nemzetközi cégek ma már szemérmetlenül megteszik, kérdés, mennyire tudják Brüsszelt meggyőzni.

Az Európai Parlament nem európai

A kormányfő készül az Európai Parlament Magyarországgal foglalkozó napjára, ahol – véleménye szerint - a tények senkit nem zavartak, mert nem egy európai hely, vastag nyakkal ordibálnak a baloldali képviselők, akik nyilvánvalóan nem ismerik a magyar helyzetet, és csak egy dolog biztos, az, hogy valamiért gyűlölnek bennünket – fogalmazott Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint Magyarország nem bízhat abban, hogy Brüsszel csak a tények alapján dönt a túlzottdeficit-eljárás megszüntetése ügyében. Mint mondta: az EU-ban a Magyarországgal szembeni bánásmód nem mindig méltányos. Magyarország ellenfelei mindent megtesznek azért, hogy a kabinet csökkentse a bankadót és vonja vissza a rezsicsökkentést. "Megnézzük, hogy Brüsszelt mennyire fertőzi meg ez a gondolkodásmód" - fogalmazott Orbán Viktor.

Az E.ON-kamra kulcsa

Az E.ON gázcégének megvásárlására azért van szükség, hogy nálunk legyen a kamrakulcs – fogalmazott Orbán Viktor. Ha van saját tározónk, sok gázt tárolhatunk, biztonságban vagyunk, nem a kitermelőktől függ, jut-e a gáz a családokhoz, vállalkozásokhoz – magyarázta a kormányfő. A kormány vállalta azt, hogy kiszabadítja az országot az energiafüggőségből, így Magyarországnak lehetősége lesz máshonnan is gázt beszerezni – hangsúlyozta Orbán Viktor, aki szerint most az E.ON és egy másik tározó megvételével 7 milliárd köbméternyi gáz betározása lehetséges. Mint mondta: a paksi atomerőmű bővítése és az E.ON-ügylet két külön dolog, nincs összefüggés.

 

C-PRESS / FN24

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti általános horoszkóp 2019.november 12-től 18-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2019-11-12
  Ma türelmesebb hangulatban leszünk. Torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek a fogaink. Inkább igyunk szobahőmérsékletű innivalót.
 • Heti munkahoroszkóp 2019.november 11-től 17-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 • Hétfői HarmoNet horoszkóp 2019-11-11
  Ma érzéki hangulatban leszünk, így különösen kedvezőek a szerelmes találkák. Örülünk egy ínyenc vacsorának, egy zenés szórakozóhelynek, és a szex is kedvünkre van, - szeretnénk minden percét kiélvezni. Ma érzékenyebbé válhatnak a füleink! Ha úszni megyünk, és nem szeretnénk, hogy a víz a fülünkbe menjen, akkor viseljünk füldugót. Óvakodjunk attól, hogy huzatos helyen tartózkodjunk! Az érzékeny fülűek viseljenek sapkát, ami védelmet jelent.
 • Heti wellness horoszkóp 2019.november 10-től 16-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek