Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Óriási feladat előtt a fideszes polgármester
2013-04-05 06:33
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szükség lenne az egységes cigányságra Tiszabőn, mert jelenleg erről nem beszélhetünk. A cigány népesség rendkívül megosztott az ország legszegényebb településén. Az új polgármester fő feladata a cigány társadalom megszervezése lesz. Erről Németh György szociológus beszélt az Echo Tv Napi aktuális című műsorában.

Tiszabő lakosságának többsége cigány, a munkanélküliség hatalmas. A kétezer lelkes község most tesz egy próbát. Március huszonnegyedikén új polgármestert és képviselő- testületet választott. Az előző ugyanis december végén az önfeloszlatás mellett döntött.

A márciusi időközi választáson a Fidesz jelöltje, Szabó Béla győzött, aki 2002 és 2006 között már volt elöljáró a településen. A tiszabőiek polgármestertől sokat várnak.

Németh György szociológus az Echo Tv Napi aktuális című műsorában felhívta rá a figyelmet, hogy a település továbbra is megosztott, és a falu cigány lakosai, különböző nemzetségek, klánok küzdenek egymással. A közgazdász szerint csak remélni lehet, hogy jobbra fordulnak a dolgok, de ez nem fog menni külső segítség nélkül. Úgy véli, a település nagyfokú állami, kormányzati, járási és megyei segítséget fog igényelni.

„Tiszabő azon kétes dicsőség birtokosa, hogy 2009-ben átvette a legszegényebb magyar falu címet, ezért is kell erre a helyre figyelni, ugyanakkor a 2000-es árvíz után a cigány lakosság aránya rendkívül megnőtt” – hívta fel rá a figyelmet Németh György.

A településen nem lehet egységes cigányságról beszélni, mert a léteznek a cigányságnak azok a feltörekvő elemei, akiknek fontos a gyermekeik iskoláztatása. A szociológus ismertetése szerint nincs magyar–cigány-konfliktus, hanem a cigányságon belül húzódik egy erős ellentét.

Németh György úgy vélekedik, hogy az új polgármester feladata lesz a cigány társadalom megszervezése Tiszabőn. Szerinte a település vezetőjének küldetésként kell felfognia a szerepét, hogy a cigányság nagy részét sikerüljön bevonni a modernitásba.

Ide kattintva megtekintheti a Napi aktuális című műsort

 

C-PRESS / Echo Tv
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek