Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Felszólítjuk Setét Jenőt, s az egész ország roma közösségeit!
2013-04-05 06:09
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Tisztelt Setét Jenő, tisztelt Ide tartozunk csoport, s minden roma közösség az országban. Mielőtt megtennénk felétek a felszólításunkat, megosztanék veletek egy rövid kis történetet.

A Közelmúltban egy képzésen vettem részt néhány egyszerű szürke eminenciás roma társammal egyetemben. A Képzés végén az ünnepélyes oklevél átadására Balog Zoltán, akkor még felzárkóztatásért, s cigány ügyekért felelős államtitkát volt hivatott. Az eset abban az időben történt, amikor már jó pár hete tartott Gyöngyöspatán a rasszista, szélsőjobboldali, neonyilas terror a Gy.patai roma közösség ellen. Hetek óta tartott a terror, s a kormány, a Balog -féle cigány ügyekért felelős államtitkárság szó nélkül tűrte. Semmit nem tett a roma származású magyar állampolgárok védelmében.

 

Sőt szemmel láthatóan asszisztált az ártatlan gyermekeket, s asszonyokat terrorizáló neonyilas söpredéknek. Nos, akkor mi néhányan a képzésen résztvevő romák közül úgy döntöttünk, hogy nem engedi meg a lelkiismeretünk, és a büszkeségünk, hogy együtt parolázzunk egy szinte nyíltan rasszista, cigányság-ellenes elveket valló, hatalomban lévő politikussal. Úgy döntöttünk, hogy tiltakozásunk jeléül a Gyöngyöspatai roma közösséggel szolidaritást vállalva nem leszünk hajlandóak kezet rázni, s átvenni az oklevelet Balog Zoltán akkori államtitkártól. Vállalva minden esetleges negatív következmény a képzés szervezőit ultimátum elé állítva elértük, hogy ne Balog Zoltán legyen az, aki nekünk az oklevelet átadja. Tettük ezt pusztán lelkiismereti okokból, s hogy megőrizzük a magunk, s népünk büszkeségét.

 

Tisztelt Setét Jenő tudomásunkra jutott, hogy te mint az országos roma civil érdekvédelmi mozgalom kiemelkedő, emblematikus alakja. A Magyarországi cigányság képviseletében. 2013 Április 5-én a Nemzetközi Roma nap alkalmából együtt kívánsz ünnepelni az azóta a „Mennyei” Erőforrások miniszterévé avanzsált Balog Zoltánnal. Azzal a Balog Zoltánnal, aki cigányellenes, és rasszista tevékenységét egy percre sem hagyja abba. Azzal a Balog Zoltánnal, aki jelenleg azon ügyködik, hogy törvényessé tegye a roma gyermekek szegregációját, iskolai elkülönítését. Egy színpadon álltok majd vele Bódvalenkén, Ő köszöntő beszédet mond te pedig ünnepi beszédet. S együtt ünnepelitek majd a Nemzetközi roma napot! Kedves Jenő hogyan számolsz majd el a lelkiismereteddel? Ennyi erővel akár Vona Gáborral is ünnepelhetnétek, hisz a két politikus cigánysággal szembeni elvei között szinte csak nüansznyi a különbség.

 

 

Tisztelt Setét Jenő felszólítunk téged, s a csoportodat, hogy a Bódvalenkén tartandó ünnepi beszédedet mond le, az ünnepséget bojkottáld, s Balog Zoltán minisztert nyilvánítsátok Persona non grata, nemkívánatos személynek!

 

Nekünk romáknak az emberi méltóságunkon, s büszkeségünkön kívül nem maradt semmink, felszólítunk, hogy mi nevünkben, a mi képviseletünkben ne csúfold meg azzal a méltóságunkat, s büszkeségünket, hogy együtt ünnepelsz az elnyomóinkkal.

 

 

Felszólítjuk a Nemzetközi Roma nap Bódvalenkei szervezőit, hogy vonják vissza Balog Zoltán miniszter meghívását!

 

Nyilvánítsátok Persona non grata, nemkívánatos személynek!

 

Felszólítjuk a Bódvalenkei Nemzetközi Roma napon fellépő roma származású művészeket, hogy mondják vissza a fellépéseiket, s Balog Zoltán minisztert nyilvánítsátok Persona non grata, nemkívánatos személynek!

 

 

Felszólítjuk Magyarország minden roma közösségét hogy ezentúl Balog Zoltánt soha ne hívják meg a rendezvényeikre, s nyilvánítsátok Persona non grata, nemkívánatos személynek!

 

 

 

 

Szerző: Radics Béla

Nemzetközi Roma Internetes Hálózat

Radikális Roma Érdekképviselet civil Mozgalom

 

Közreadta: C-PRESS

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek