Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Kiáltvány Magyarország kormányához!
2013-02-10 19:36
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Önökhöz, az ország valamennyi polgáráért, a nemzet biztonságáért felelős kormánytagokhoz fordulunk és kiáltunk segítségért azok nevében és azok helyett, akiknek szava nem hallatszik el az Önök magas hivataláig!

A magyar népességből 4 millió emberért szólunk, de elsősorban a mintegy egymilliónyi súlyos nyomorban és kitaszítottságban szenvedőért, melynek jelentős része a faji gyűlölettel is körbevett cigány lakosság.

Ezúton hívjuk fel a magyar kormány illetékeseinek a figyelmét arra, hogy humanitárius katasztrófa fenyeget Magyarországon. A kirekesztettek jelentős része nem jut semmilyen jövedelemhez, ezért nincs tüzelőjük, vizük, világításuk, ruhájuk, megfelelő hajlékuk, emiatt jelentős részük éhezik, fázik, betegség gyötri, miközben lenézik, sokszor vérig sértik őket…

Nem tudni, hányan szenvednek a lakhatás, a meleg, a ruházat, az élelem, a gyógyszer hiányától, mert nincsenek átfogó kutatások. Vajon miért? Tényleg lemondott a kormány az ország 1/3-áról, ahogy azt Bogár László kormányközeli közgazdász ecsetelte mint a miniszterelnök által is osztott, de a nyilvánosság előtt nem vállalt ítéletüket? Mi az oka, hogy az államigazgatásban, a médiában, a kormányközeli tudományos nyilvánosságban nem találkozunk egyetlen szociálisan érzékeny szaktekintéllyel, nemzetközileg jegyzett társadalomtudóssal, szociális szakemberrel?

 

A szenvedő, különösen az alacsony nyugdíjú és a vidéki cigány-„rezervátumokban” haláltusáját vívó embereknek joguk tudni, hogy lemondott-e róluk Magyarország, vagy sem! Kapnak-e segítséget a túlélésre, vagy csak saját magukban és egymásban bízhatnak?

Szerintünk a mai végállapotok egyik közvetlen oka az elhibázott közfoglalkoztatási program, amely a legszegényebbeknek havi 47 ezer forint éhbért nyújtott – de a költségvetésnek havi 120 ezer Ft-ba került –, a családok számára a minimális létfeltételekre sem elég. Ráadásul ez a közmunka is leállt. Az újonnan kiírt pályázati programok márciusban indulnak. Vagyis április hónapig mintegy százezer családot közvetlen fizikai veszélyeztetésbe sodor ez a pazarló és embertelen szociálpolitika.

A három hónapra biztosított „álláskeresési támogatás” a világon legrövidebb időn belül teszi földönfutóvá a munkát nem találó embereket és családtagjaikat. Múlt év végi felmérés szerint a hajléktalanok körében már 25% a cigány emberek aránya, vagyis legalább háromszoros a népcsoport felülreprezentáltsága; sokuk véleménye szerint egy budapesti hajléktalan kevesebbet éhezik, mint egy vidéki nyomortelepen élő munkanélküli.

S a szerencsétlenek nemhogy segítséget, de még együttérzést sem tapasztalnak. A szolidaritást mint a társadalmat összetartó lelki-erkölcsi szövetet felszámolta az évtizedes szegény- és cigányellenes politika és az azt kiszolgáló média, amely szerint „aki szegény, az magára vessen: cigány, megérdemli sorsát”. És a romák ellen tovább folyik a gyűlölködő, dehumanizáló és népirtó propaganda. Követeljük, hogy a legolcsóbb szavazatszerzés érdekében se engedjék feláldozni az ország nyugalmát, a társadalmi összetartozást, és a leghatározottabban lépjenek fel az uszító, közösségsértő irományokkal szemben!

Tiltakozunk az ellen, hogy a szegénységet együttérzés nélkül szemléljék, hogy a szegényeket önhibásként, megvetett cigányokként kezeljék, hogy önök passzívan várakozzanak, miközben csendben emberek tömegei rokkannak bele a nyomorba, és hullanak el, mint az „állatok” – ez is egy módja annak, „hogy ne legyenek”…

Tisztelt Orbán-kormány! Amennyiben alkotmányos felelősségüknek tartják az életmentést, a következőket javasoljuk:

– Azonnali intézkedésként javasoljuk, hogy a kormány, együttműködve a helyhatóságokkal, állítson fel ingyen konyhákat és melegedőket a válságtelepüléseken. Ahol nem biztosított az iskolás gyermekek étkezése, ott mindennap, ahol kapnak étkezést, ott legalább hétvégén egyszeri meleg ételt biztosítson az állam részükre és családtagjaik részére.

– A téli tüzelő előteremtése érdekében nyissák ki az állami tulajdonú erdőket a szegények előtt, és onnan meghatározott fajtájú, nagyságú és tömegű hulladék vagy élő fát hozhassanak szervezett formában a rászorulók. E programhoz való csatlakozásra kellene hívni az erdőbirtokos urakat is!

– Ahol életveszélyt jelent a tüzelő hiánya, kérjük, hogy az önkormányzatok és az állami hivatalok nyissák meg a középületeket a bajbajutottak előtt: üres iskolaépületeket, tornatermeket, polgármesteri hivatalokat, raktárakat.

– Az orvoshiányos gettótelepülésekre indítsanak mobil orvosi rendelőket, tartsanak szűrővizsgálatokat, mert rendkívül sok az ellátatlan, beteg ember. Különösen nagyarányú a pánikos depresszióban szenvedő anyák száma.

Tartós válságkezelésként:

– Javasoljuk, hogy az állam hathatós intézkedései révén teremtse meg a feltételeit annak, hogy minden családból kötelező legyen legalább egy főt alkalmazni! Ha erre nem képes a gazdaság, a település vagy a munkaügyi hivatal, az esetben adják vissza a még az előző kormány alatt elvett, a munkanélküli házastársat megillető másik jövedelempótló támogatást (munkanélküli-segélyt), a 21 800 Ft-ot, amit emeljenek fel a korábbi összegre!

– Elvárjuk, hogy az államilag, EU által támogatott vállalkozásoknak kötelező legyen tartósan munkanélkülit fölvenniük! Olyan cég ne juthasson állami vagy EU-s támogatáshoz, amely a társadalmi kötelezettségvállalásnak a minimális feltételeit sem teljesíti.

– Követeljük, hogy az állam ismerje (f)el és szüntesse meg azt a rasszista szociálpolitikai gyakorlatot, amely faji alapon tesz különbséget a segítségre szoruló magyar állampolgárok között.

A totális katasztrófa elkerülése érdekében kérjük gyors intézkedésüket! Kérjük megérteni, hogy nyílt levelünk nem politikai indíttatású támadás a jelen kormány ellen, semmiképp! Kiáltványunk őszinte jajkiáltás, szolidaritás- és felelősségvállalás honfitársainkért, egyben kiállás országunk erkölcsi és fizikai túléléséért.

 

A Polgárjogi Mozgalom nevében Horváth Aladár, Kiss Anikó

 

A Fórum oldalon megjelenő vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját. A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a meg nem rendelt kéziratokat rövidítve és szerkesztve közölje a lap nyomtatott vagy online változatában.

 

 

C-PRESS / nepszabadsag.hu

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk