Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr válasza a Radikális cigány Blognak!
2013-02-08 08:10
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Óriási megtiszteltetésnek vesszük, hogy Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök úr kitüntette figyelmével a mi egyszerű Roma Blogunkat, s kérdéseinkre válaszolt.

 

Gurcsány Fernc válasza:

 Gyurcsány Ferenc

 

Tisztelt Radics Béla!

 

Köszönöm levelét, kérdéseire a legjobb tudásom szerint válaszolok, még ezekben az iszonyatos, embertelen bűntettek ügyében is.

 

Ön azt tudakolja tőlem, hogy a szocialista kormány idején miért titkosították a romák elleni gyilkosságokról szóló parlamenti bizottsági jelentést? Nos, a titkosítás a bizottság 2009. augusztus 6-aI ülésének jegyzőkönyve alapján történt. Akkor én már nem voltam hivatalban, így a titkosításról, annak okáról, körülményeiről sem lehetett semmiféle információm. Biztos vagyok benne, hogy ha a nyomozás során visszaélésekre derült fény, akkor a hatóságok lefolytatják a szükséges eljárást és a bíróság méltó büntetést szab ki a tettesre, vagy tettesekre. Azokra is, akik esetleg hivatalos személyek voltak, és együttműködhettek a gyilkosokkal. Szerintem ha az előző kormányok idején a titkosszolgálatok ez ügyben vállalhatatlan dolgot tettek volna, azzal a jelenlegi rezsim már előállt volna. Bizonyítékok nélkül is elindítottak már koncepciós ügyeket, most sem hinném, hogy ez ügyben akadályoztatnák magukat. Megjegyzem, az Orbán-kormány feloldhatta volna a 2027-ig terjedő titkosítást, ám az elmúlt három évben ezt nem tette meg. Érdemes lenne nekik levelet írni, hogy ez miért nem történt meg.

 

Tovább kérdései kapcsán pedig szeretném emlékeztetni, hogy olyan kormányt vezettem, amely bevezette az iskolákban a deszegregációs törvényt, amely hátrányos helyzetű, így roma gyerekeknek ingyen iskolai ebédet és tankönyvet osztott, amely ösztöndíjat alapított tehetséges, de szegény sorból származó gyerekeknek, fiataloknak. Olyan kormányt vezettem, amely több százezer panellakást újított fel. A Tárki felmérése szerint az én kormányom idején csökkent a vagyoni különbség a legszegényebbek és a leggazdagabbak között. Az én kormányom vállalatokat, cégeket hozott Magyarországnak, fejlesztettük az úthálózatot, az egészségügyi és az oktatási infrastruktúrát. Büszke vagyok ezekre az eredményekre. Emlékeztetném arra is, hogy amikor Bayer Zsolt a cigányok kiirtásáról írt, az általam vezetett Demokratikus Koalíció szervezett a romák mellett kiálló tüntetést a Fidesz-székház elé.

 

Tisztelt Radics úr!

 

Bizonyára értesült arról, hogy járom az országot. Rengeteg családot, köztük romákat keresek fel. Mindenütt szeretettel fogadnak, sokan emlékeznek még, hogy a mi időnkben romának is könnyebb volt lenni. Elmondják bajaikat, beszélgetünk a kilátástalanságról és a reményvesztettségről, amely az elmúlt három évben mélyült el Magyarországon. A Demokratikus Koalíció ahogy eddig, a kormányváltás után is mindent el fog követni a rasszizmus elleni küzdelem sikere érdekében, helyre akarjuk állítani a demokratikus, a gazdasági és emberi viszonyokat. Ebben számítok a roma társadalom és az Ön támogatására is.

 

Tisztelettel:

 

Gyurcsány Ferenc

 

Kapcsolódóanyag: 

 Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek!

 http://c-press.hu/2013020410001/belfold/-nyilt-level-gyurcsany-ferencnek.html

 

C-PRESS /  http://chachorom.nolblog.hu

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk