Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Az ottawai magyar nagykövet szerint a Jobbik nem szélsőjobboldali párt
2013-02-04 13:46
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Pordány László, Magyarország ottawai nagykövete elmondta a kanadai SUN TV-nek, hogy a Jobbik nem szélsőjobboldali párt és hozzátette, hogy a jobbikosoknak nincs is nagyon közük a Magyar Gárdához.

C-press megjegyzés:

Tisztelt parlamenti pártok és képviselők!
Tisztelettel megkérjük Önöket, a hazai és a Kanadai cigányok nevében, hogy magukat demokratikusnak tartott parlamenti pártok és  képviselői, közösen lépjenek fel, álljanak ki és kérjék számon, a nevünkben az elhangzottakat - mivel a magyarországi cigányoknak nincs parlamenti, se országos független érdekképviselete!

A fejleményekről a C-PRESS weboldal folyamatosan be fog számolni és tájékoztatni fogja a hazai és kanadai cigányokat.

--

 

A tavaly készült VIDEÓ  interjúra Itt látható -  véletlen bukkantam rá a YouTube-on, hiszen nem vagyok a kanadai bulvár tévé rendszeres nézője.

De az elhangzottak annyira döbbenetesek, hogy így késve is érdemes foglalkozni a nagykövet szavaival.

 

 Pordány László, az Orbán kormány ottawai nagykövete és

a szélsőjobboldali kapcsolatokkal rendelkező Kanadai Magyarok Országos Szövetségének  

(KMOSz) egyik legnagyobb támogatója.

 

A hét perces interjút Michael Coren készítette Pordánnyal és a beszélgetés alapja az volt, hogy Magyarországot azért támadja a nyugati, baloldali média, mert Orbán Viktor kormánya konzervatív és családbarát mer lenni. A kanadai műsorvezető szerint Orbán Viktor politikája bizonyára semmiben sem szélsőségesebb Margaret Thatcherétől, vagy Ronald Reaganétől. Pordány elmondta Corennek, hogy egy “összehangolt kampány folyik Magyarország ellen.”

“Azok a politikai erők, amelyek elleneznek bármit, ami konzervatív, ezúttal kissé megijedtek attól, hogy talán a magyar jobboldal választási sikere elterjedhet Európában és másutt”–mondta Pordány. Aztán hozzátette: “Volt nálunk ez az úgynevezett rendszerváltás–vagy politika átalakulás–vagy micsoda, több mint húsz évvel ezelőtt. De a kommunizmus még mindig jelen van.” Pordánynak ebben részben igaza is lehet. A Fidesz az egyetlen párt az Országgyűlésben, mely az ügynökakták nyilvánosságrahozatala ellen ágál. És – mint, ahogy tudjuk – a Fidesz törekedett a kommunista állambiztonság történetét feltáró levéltári anyag megsemmisítésére, mely elbukott kísérletet Pordány László és a fideszes kanadai magyarok alapvetően támogatták.

 

De az interjú igazán hajmeresztő részére akkor került sor, amikor Magyarország nagykövete a Jobbik védelmére kelt. Coren szerint miközben Orbán kormánya nem szélsőséges, a Jobbik viszont az. Erre Pordány nyomban helyreigazította a kanadai riportert. “Ez nem egy militáns szélsőjobb. Sőt, a ‘szélsőjobboldali’ jelző sem a legjobb kifejezés rájuk. Én inkább radikális jobboldalnak hívnám őket”–mondta Pordány, aki hozzátette, hogy azért a kormány mégsem ért velük egyet.

“Volt egyszer egy olyan kvázi-militáns szervezet, amely kapcsolatban állt ezzel az úgynevezett jobboldali párttal, de még ez a kapcsolat sem volt közvetlen”–mondta Pordány az úgynevezett jobboldali Jobbikról. “Ne felejtsük el, hogy ez egy parlamenti párt. Nem kell velük egyetérteni”–legitimizálta a nagykövet a Jobbik politikáját.

 

A nagykövet kacagva beszélt az antiszemitizmusról.

Szerinte Magyarországhoz képest van sokkal antiszemitább ország Európában.

Azt viszont tudjuk, hogy az ottawai magyar nagykövetségnek igencsak magas a tűrőképessége, ami az antiszemitizmust illeti. Például a Kanadai Magyar Hírlap cikke után határolódott el Pordány attól a torontói magyar nácitól, akinek zsidózó levelét hálásan megköszönte az ottawai nagykövetség.

 

Miután előkerült Pordány jobbikos interjúja, lapunk felkereste a nagykövetségen Oláh Lajos elsőbeosztottat.

Megszerettük volna tudni, hogy a nagykövetség ma is osztja-e azt a nézetet, miszerint a Jobbik korrekt, nem szélsőjobboldali párt. De az Orbán kormány diplomatája nem válaszolt felkeresésünkre.

 

Pordány kanadai interjúja alátámasztja azt a gondolatot, miszerint a magyar jobboldal és szélsőjobboldal közti határ szinte teljesen eltűnt.

 

A Fidesz egy-egy politikusa időnként csak elítéli az antiszemitizmust, de az igazság akkor derül ki, amikor egymás közt vannak.

 

VIDEÓ  interjúra Itt látható

 

 

C-PRESS / kanadaihirlap.com

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk