Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Humanitárius katasztrófa fenyeget Magyarországon?
2013-02-04 08:29
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szolidaritásáról biztosította az éhségmenetet vasárnap megtartott tanácskozásukról kiadott nyilatkozatában számos egyesület.  A találkozón részt vett a a Magyar Szociális Fórum (MSZF), a Polgárjogi Mozgalom (PM), - a tanácskozás kiegészült a Pax Romana-hoz, a MEASZ-hoz, és a Közmunkások szervezetéhez tartozó személyekkel, valamint képviseltette magát a rendezvényen a Szocialista Párt is.

A résztvevők arra kérték az embereket, hogy vegyenek részt a "Munkát-Kenyeret" menetben, tiltakozzanak a fizikai létüket érintő megélhetési gondok elhanyagolása miatt. A demokratikus erőket pedig felszólították, hogy csatlakozzanak a menet záróaktusához február 11-én, a Kossuth téren.

 Humanitárius katasztrófa fenyeget Magyarországon?

 

 

Az éhségmenetek haladnak a főváros felé, a Fidesz pedig Gyulára látogat és kedden ott tart frakcióülést  - számol be most megjelent írásában. 

 

A demonstráció célja annak elérése, hogy az embereknek legyen mit enniük, legyen hol lakniuk, ne kelljen megfagyniuk, legyen miből megélniük. A kormány végre tárgyaljon velük a négy millió embert sújtó megélhetési problémáról, köztük bérekről, a közmunkások 47 ezer forintos éhbéréről, a rokkant nyugdíjuktól megfosztott emberek sorsáról, a devizahitelesek kilátástalan helyzetéről, a kisvállalkozók ellehetetlenüléséről.

 

A civilek követelték a március 1-én lejáró kilakoltatási moratórium érvényben tartását mindaddig, amíg nem biztosítanak más lakhatást az önhibájukon kívül fizetésképtelenné vált embereknek.   

 

"Humanitárius katasztrófa fenyeget Magyarországon, a kirekesztettek jelentős része nem jut semmilyen jövedelemhez, ezért nincs tüzelője, vize, világítása, ruhája, megfelelő hajléka, éhezik és fázik, betegség gyötri, miközben lenézik, sokszor vérig sértik őket” – áll a Kiáltvány „Magyarország kormányához” című dokumentumban, melyet a Horváth Aladár vezette PM dolgozott ki, és amit többiek egyhangúan elfogadtak.

 


 


Simó Endre (MSZF) Hírhatárhoz eljuttatott közleménye szerint sok magyar ember puszta fizikai léte került veszélybe a megélhetési válság súlyosbodása miatt. Október 1. és január 21. között 154-en fagytak meg az országban, többen, mint egy évvel ezelőtt. Az elhunytak többsége saját fűtetlen otthonában hűlt ki. Magyarországon 23 százalékra nőtt az alultápláltság, 2,3 millió ember nem jut hozzá minden második nap húshoz, vagy halhoz. Példátlan méretűvé vált az éhezés.

 

 

A jelenlévők azonnali intézkedésként javasolták, hogy a kormány állíttasson fel ingyen konyhákat és melegedőket a válságtelepüléseken, ahol pedig nem biztosított az iskolás gyermekek étkezése, legalább hét végén egyszeri meleg ételt biztosítsanak a gyermekek és családtagjaik részére. A tüzelő előteremtése érdekében azt kérték, hogy nyissák meg az állami erdőket a szegények előtt, és az erdőbirtokosok is csatlakozzanak a programhoz. Az önkormányzatokat és az állami hivatalokat pedig arra kérik, hogy nyissák meg a középületeket a krízishelyzetbe került emberek előtt. Az orvoshiányos gettótelepülésekre indítsanak mobil orvosi rendelőket, tartsanak szűrővizsgálatokat, mert rendkívül sok az ellátatlan, beteg ember, különösen nagyarányú a pánikos depresszióban szenvedő anyák száma.

 

Tartós válságkezelésként javasolják, hogy minden családból legalább egy főt foglalkoztassanak, az EU által támogatott vállalkozásokat kötelezzék arra, hogy tartósan munkanélkülit vegyenek fel. Követelték annak a gyakorlatnak a megszüntetését, amely faji alapon tesz különbséget a segítségre szoruló magyar állampolgárok között.  A közmunkások bérének rendezését is sürgették az egyenlő munkáért egyenlő bért szellemében.

 

A totális katasztrófa elkerülése érdekében kérték a kormány gyors intézkedését, ennek elmaradása esetén nem zárják ki, hogy nemzetközi humanitárius segítséget kérnek a hazánkban kialakult helyzet miatt.

 

C-PRESS / pestmegyeihirhatar.hu 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk