Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek!
2013-02-04 07:56
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Ha a Hír TV-nek nem.Válaszoljon nekünk Cigányoknak!

Tisztelt Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök úr!

 

A minap láthattunk, s olvashattuk a hírt miszerint Ön nem volt hajlandó beszélni, válaszolni a Hír TV azon kérdésére melyben firtatni szerették volna az Ön kormányzása idején történt, a romák ellen elkövetett rasszista sorozatgyíkosság témáját.

 

Tisztelt Miniszterelnök úr! Én mint roma közösségi véleményformáló, s bátran kijelenthetem, hogy a romák többsége is teljesen egyetértünk önnel, s dicséretes magatartásnak vesszük, hogy egy ilyen aljas médiaorgánumnak, mint a Hír Tv Ön nem nyilatkozik. Minket romákat nem is érdekel a provokatív kérdés és a meg nem adott válasz, miszerint Ön érez e lelkiismeret-furdalást az események miatt. Egy ilyen kérdés feltevése ugyanis személyeskedés véleményem szerint.

 

Az üggyel kapcsolatban viszont nekünk egyszerű roma tömegeknek is lennének kérdéseink.

Tisztelt Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök úr! Arra kérem válaszoljon nekünk egyszerű pártoktól független roma embereknek, néhány kérdésre, melyek foglalkoztatnak minket, és eddig egyetlen illetékes politikus sem válaszolt nekünk egyenesen. Nincsenek válaszok, s mi romák, magyar állam, s választópolgárok itt állunk súlyos kételyek között.

 

Kérdéseink a következők:

 

- Ha önnek, és az akkor ön által vezetett kormánynak, s pártnak semmi köze nem volt a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozathoz, s önöknek semmi félnivalójuk nincs – Akkor MSZP vezetés alatt miért titkosították 80 évre az ezt az ügyet vizsgáló parlamenti bizottság vizsgálati eredményeit?

 

- Ha az önök kormánya által vezetett titkosszolgálatok, s a rendőrségen belül a nyomozás során visszaélések, esetleg a gyilkosokkal együttműködés, vagy súlyos mulasztások történtek állami tisztségviselők részéről – akkor miért a titkosítás, s nem a megfelelő nyilvános felelősségre-vonást választották Önök megoldásként?

 

- Ha történtek az állami tisztségviselők részéről ilyen szabálysértések az üggyel kapcsolatban – akkor felvetődik bennünk laikusokban a kérdés, az Ön tudomása szerint ezek az állami, titkosszolgálati, vagy rendőrségi tisztségviselők vajon még mindig ezen szerveknél dolgoznak, még mindig pozícióban vannak?

 

S végezetül egy nem ehhez az esethez tartozó kérdésünk is lenne. Ön még a Miniszterelnöksége alatt ellátogatott egy Miskolc környéki cigányok által lakott nyomortelepre, és az ön mellett bandukoló, nyomoráról panaszkodó, szinte könyörgő roma asszonynak azt találta volt válaszként mondani, hogy „hát dolgozni kell, én is dolgozom" .

 

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Ezt kijelentését akkoriban hogyan értette kérem?

 

- Hol voltak, a munkahelyek az önök kormányzása alatt, s hol vannak most?

 

- Tisztában van e vele tisztelt miniszterelnök úr, hogy a magyarországi cigány lakosságon belül a munkanélküliség 90% -os. S, hogy ez a munkanélküli ráta állami, intézményes, és széleskörű társadalmi kirekesztés miatt alakult ki?

 

- Ön, mint volt kormányfő, és jelen pillanat az egyik vezető politikus az országban érzi e a saját felelősségét ez ügyben, és kíván e tenni valamit ez ellen a súlyos elnyomás ellen, ami a népem, a cigányság ellen fordul ebben az országban?

 

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Engedelmével esetleges válaszát az általam szerkesztett Blogban, és az általam vezetett több, mint 6000 fős Nemzetközi Roma Internetes Hálózat nevű közösségi oldalon nyilvánosságra hozom.

Megtisztelő válaszát várva.

 

Maradok tisztelettel:

Radics Béla

Szegénység, és Társadalmi Kirekesztettség Okleveles Tapasztalati Szakértő

 

C-PRESS

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk