Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Harács, dézsma, cégadat
2013-02-02 09:34
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Pártunk és kormányunk aranybányára bukkant, jelentem, megtalálta a magyar Klondike-ot vagy a kiskakas gyémánt félkrajcárját, ahogy tetszik, lehet újra nagyokat álmodni. Kár, hogy a mi zsebünkben találta meg – és az is kár, hogy a nagy álmokból valószínűleg újabb stadionok lesznek, egyéb semmi, igaz, azokat legalább majd a Közgép építi, szóval indirekt módon, de jó helyre kerül a pénzünk, pontosan oda, ahová az összes többi is.

Mert Magyarországon akad egy-két vállalkozás. 2011 végén 650 063 volt bejegyezve, de azóta sokat fejlődtünk, iramlik a magyar puma, érvényesül a gazdasági tündérmese, szóval mostanra lehet olyan nyolcszázezer. Ha nem több. Ezeket bizony nem kis munka legeltetni, terelgetni, a pásztorkodó cégnyilvántartásnak nincs ideje közben még furulyázni sem, mert hát sok a stikli, a gyanús adat, de akár a fantomcég is. Erre fel ütött az asztalra a kormány, és határozott úgy, hogy minden eddiginél szigorúbb és hitelesebb cégnyilvántartási rendszert vezet be, amiben most már az utolsó adatmorzsának is hitelesnek kell lennie.

Igazuk is volna, egy ilyen rendszerben egy percig sem élnének meg a Kaya Ibrahimok, Josif Totok, éljen az átláthatóság!

Hurrá.

Ráadásul az adatok bejelentése még ingyenes is, kivéve az ügyvédi munkadíjat, ami ugyan változó lehet, de egy komoly vállalkozás esetében nem jelenthet anyagi gondot. De akkor hol van ebben az aranybánya, a Klondike, a Golkonda?

Ott van az, kérem, ne tessék aggódni. Az adatok bejelentése ugyanis ingyenes, de a módosításuk, már nem az. Kicsit sem – ha megváltozott valami, és hiba lenne a kréta körül, a megváltozott adat bejelentését, az eddigi módosítását tizenötezer forint illeték és háromezer forint közzétételi díj terheli. Ami mindösszesen tizennyolc rugó, különösebb befektetés nélkül, illetve van egy minimális nyomdaköltsége, gondoljunk a Magyar Közlöny kiadására, amiben megjelennek majd ezek a változtatások.

Mármost, amikor az embernek lejár a személyije vagy lakást cserél, rendszerint nem szokott arra gondolni, hogy ezt a vállalkozásával kapcsolatban is bejelentse. Akkor sem, ha meghal egy üzlettársa, akkor sem, ha egyéb változás áll be – megfeledkezik róla, nem szándékos bűn ez. De most tizennyolcezer forintjába kerül. Ráadásul nem is a frissen alapított, kezdő cégek fizettek – az ő adataik nagyjából rendben vannak, náluk nem sok változhatott az alapításuk óta. Hanem a már régóta működő, bejáratott vállalkozások szorultak, ahol zajlik az élet, és nem tegnap óta.

Mármost, ez a bejelentési határidő tegnap éjfélkor lejárt. Bizonyos szempontból jó is, hogy lejárt, mert a Magyar Ügyvédi Kamara majd’ minden tagja úgy dolgozott február hónapban, mint a gályarabok, ha a kapitány vízisízik – nem sokat aludtak, pihentek, de a munkájuk még most sem ért véget. Hiszen, tekintve az ügyfelek nagy számát, óhatatlan, hogy egyesek – sokak – így is késve nyújtsák be a megváltozott adatokat, márpedig minél később kerülnek ezek bejegyzésre, annál valószínűbben számíthatnak egy alapos pénzbírságra. Mármint, a késlekedő vállalkozók. Tehát ugyan még nem késő, de már késő…

Hogy aztán hány forint bevétel származhat ebből az államkassza számára? Kérem, számoljunk. Mivel igen sokféle adatról van szó, amibe a lejárt személyi és a megváltozott lakcím is beleszámít, talán nem túlzunk, ha mintegy félmillió vállalkozás lehet érdekelt az adatváltozás tizennyolcezres tarifájának a befizetésében. De tán hatszázezer is, országos szinten. Olyan kilenc-tízmilliárd forintot jövedelmezhet ez az átlátható nyilvántartás, mármint a jövőben kiszabott bírságoktól eltekintve. Mert lesz bírságolás, szigorúság van, mindenki tejel majd. Így vagy úgy.

Összefoglalva tehát: a magyar állampolgárok összeadtak kilenc-tízmilliárd forintot a költségvetés számára olyan adatok nyilvántartása céljából, mely adatok egyébként egyéb, szintén állami nyilvántartásokban maradéktalanul fellelhetőek.

Tették ezt azért, hogy átlátható és tisztességes legyen az üzleti élet, és ne lehessen például milliárdos bevételeket zsebrevágni, mindenféle mondvacsinált alapokon.

Ügyes. Nagyon ügyes.

De azért túlzás ezt az állami jövedelmet illetékbevételnek nevezni.

Inkább harács. Vagy dézsma.

 

Szele Tamás - kurirosblog.

C-PRESS

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Heti wellness horoszkóp 2020.augusztus 9-től 15-ig
  Most megtudhatja mely táplálkozási formák, mozgásformák illenek az ön születési jegyéhez.
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-08-09
  Ma azt gondoljuk, hogy csak a saját véleményünk lehet mérvadó, s ha valaki más nézeteken van, akkor hajlamosak vagyunk vitába keveredni vele. Mivel elég szenvedélyes hangulatban vagyunk, akár veszekedéssé is fajulhat a vita.
 • Heti Style-Art-Party horoszkóp 2020.augusztus 8-tól 14-ig
  Művészet, szórakozás, látásmód. A 12 csillagjegyre (élet) - művészeknek .
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-08-08
  Ma álmodozó, fáradékony hangulatban leszünk, érdemes többet pihennünk. Ha tehetjük, akkor aludjuk ki magunkat alaposan, így erőt gyűjthetünk a következő munkahétre. Egy jó nagy séta a friss levegőn jót tesz a közérzetünknek! Ma azt tapasztalhatjuk, hogy több vizet tart vissza a szervezetünk. Lehet, hogy megduzzad a bokánk, vagy az ujjaink. Segíthetünk magunkon, ha egy evőkanál petrezselymet elrágcsálunk, hiszen ez a növény vízhajtó hatású. Használhatjuk ételeink ízesítésére is.
 • Heti szexhoroszkóp 2020.augusztus 7-től 13-ig
  Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

  Sport hírek

  Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

  2017. July 05.

  article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
  Teljes cikk