Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Tabajdi Csaba: A Fidesz félrevezeti a magyar közvéleményt!
2013-01-31 02:35
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
A Fidesz és a Híradó félretájékoztatása ékesen bizonyítja, hogy politikailag manipulálják a közmédiát. A Fidesz és a közleményében foglalt ferdítéseket átvevő hírportálok, köztük a Híradó tudatosan akarta félrevezetni a magyar állampolgárokat azzal, hogy azt állította, miszerint sikeresen lezárult a párbeszéd az Orbán-kormány és az Európa Tanács között a magyar médiaszabályozásról.“ – jelentette ki Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője, reagálva Gyürk András, a Fidesz EP-delegációvezetőjének közleményére. Tabajdi felhívta a figyelmet, miszerint Thorbjorn Jagland eredeti sajtóközleményében az áll: „Magyarország és az Európa Tanács között folytatódik az együttműködés annak érdekében, hogy tovább javítsák a médiaszabályozás minőségét, összhangban szakértőink értékelésével.“ (eredetileg: „Cooperation betwen the Council of Europe and Hungary will continue to further improve media legislation in line with our expert assessment“). Hozzátette: már ez a torzítás is felhívja a figyelmet arra, hogy továbbra is súlyos problémák vannak a magyar médiaszabályozással!
 
Tabajdi emlékeztetett arra, hogy nem fejeződött be a magyar médiahelyzet vizsgálata az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében. A nagy befolyású Monitoring Bizottság jelentést készít a magyarországi jogállamiság, így a médiaszabadság helyzetéről. Az Európai Parlament is jelentéstervezetet készít a magyarországi jogállamiság helyzetéről, amelynek a médiaszabályozásra vonatkozó részét az elmúlt héten vitatta meg az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága. „Szó sincsen arról, hogy „minden rendben lenne“. Nemcsak az EP, hanem az Európai Bizottság is komoly bírálatokat fogalmazott meg a magyar médiaszabályozással szemben. Neelie Kroes médiaügyi biztos pl. az elmúlt héten az európai sajtószabadság helyzetét felmérő szakértői csoport jelentésének bemutatásán úgy fogalmazott: még mindig nem elégedett a magyar médiaszabályozással, sőt, a szabályozás és a Klubrádió ügye volt a fő oka annak, hogy kezdeményezte a csoport felállítását“ – emlékeztetett Tabajdi.
 
Neelie Kroes már tavaly júniusban, a médiatörvény második módosítása után közölte, hogy a módosítások nem oldják meg a Bizottság és az Európa Tanács által felvetett problémákat, sőt, a 66 európa-tanácsi ajánlásból csak 11-et teljesítettek. A biztos kifogásolta többek közt a közmédiára nehezedő politikai nyomást, a Médiatanács egyoldalú politikai irányítását, túlzott hatásköreit, a rádiófrekvenciák elosztásával kapcsolatos gyakorlatát, illetve azt a gyakorlatot, hogy a testület bírósági döntéseket kérdőjelez meg, így végső soron „a jogállamiságot teszi kétségessé“.
 
„Jó lenne, ha Gyürk András és a Fidesz EP-delegációja felhagyna annak a számtalanszor megbukott mantrának az ismételgetésével, miszerint itt valamiféle titokzatos baloldali összeesküvésről van szó.“ – hangsúlyozta Tabajdi. „Ha a Fidesz elfelejtette volna, emlékeztetem, hogy a magyar médiaszabályozást és a jogállamiságot lebontó lépéseket először a jobboldali Angela Merkel szóvivője, illetve az akkori jobboldali francia kormány szóvivője bírálta, és ezt követően is számos kritika érte a jobboldalról a Fidesz tevékenységét, többek közt a döntően jobboldali Európai Bizottság részéről. A Fidesz nem a baloldalon, hanem a jobboldali vezetésű Európában vált szalonképtelenné“ – jelentette ki a szocialista politikus.
 
C-PRESS / tabajdicsaba.hu 
 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek