Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

A csencselésről érdeklődött Orbán
2013-01-25 08:00
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Szabolcsban tartott kormányülést a kormány, Orbánt leginkább a cigányok sorsa és a csempészek érdekelték. Semjén szerint sajátos spiritualitása van Szabolcsnak, Matolcsy szerint Szabolcs az uniós fejlettségi szint harmadán áll.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye helyzetéről, azon belül is a beregi térségről tájékozódott a kormány szerdai kihelyezett ülésén, Vásárosnaményban. "Végvári benyomásokat" gyűjt a kabinet, és arra kíváncsi, hogy az intézkedései miképpen valósulnak meg az ország ezen szegletében - nyitotta meg a város polgármesteri hivatalában tartott tanácskozást Orbán Viktor miniszterelnök, majd az ülés sajtónyilvános részében Czomba Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár adott tájékoztatást a beregi térség helyzetéről.

A politikus elsősorban a munkahelyteremtés fontosságát emelte ki - rámutatva a közfoglalkoztatás súlyára -, a térség kitörési pontjai között pedig első helyen a mezőgazdaságot nevezte meg.

A kormányfő több ügyben is faggatta Czomba Sándort, így például a határ menti "csencselésről", ami - elsősorban az üzemanyag-csempészet - az államtitkár tájékoztatása szerint visszaszorult az utóbbi években, de a dohánytermékek még okoznak gondot.

 

Orbán Viktor a cigányság helyzetéről is érdeklődött, ezzel kapcsolatban a térség képviselője elmondta, hogy a közmunkaprogramban a cigány lakosság nagy része is részt vesz, a tapasztalatok pedig azt mutatják, többségük akar is dolgozni. "Az a rendszer megszűnt, amikor a segélyezés különböző bugyrain keresztül" több pénzt lehetett összeszedni, mint munkával - hívta fel a figyelmet.

Téma volt a rezsicsökkentés is: Czomba Sándor és Orbán Viktor között egyetértés volt abban, hogy a tízszázalékos csökkentés helyes lépés volt, de szükség lenne további mérséklésre.

Semjén azt mondta, sajátos spiritualitása van Szabolcsnak

A nemzetgazdasági tárca vezetője, Matolcsy György elmondta, hogy Szabolcs megye fejlettségi szintje az uniós átlagénak az egyharmada, emiatt alacsonyabb az életszínvonal is, mindezek mögött pedig elsősorban az alacsonyabb foglalkoztatási szint áll. Jelezte ugyanakkor, hogy az elmúlt két és fél évben javult a foglalkoztatás mértéke a térségben, elsősorban a közmunkaprogramnak köszönhetően, és az ipari termelési mutatók is pozitív irányba fordultak.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes arról beszélt, hogy Szabolcs-Szatmár-Beregnek van egy sajátos spiritualitása, ezért az országos átlagnál sokkal intenzívebb az egyházi élet. A különböző EU-s fejlesztések az egyházakat is érintik, a Hajdúdorogi Egyházmegye által indított magyar-román vallásturisztikai projekt keretében pedig számos egyházi épületet, több templomot fognak felújítani az országhatár mindkét oldalán - tette hozzá.

A megye emellett különösen élen jár a honosítási kérelmek területén, köszönhetően az ukrán és a román határ közelségének. Az ezt követően zárt üléssel folytatódó tanácskozás után Orbán Viktor és Czomba Sándor közös sajtótájékoztatót tart majd.

 

 

 

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Szerdai HarmoNet horoszkóp 2020-07-15
  Nyugodt hangulatban leszünk, - szépen, lassan haladunk a munkahelyi teendőkkel. Ma nincs túl nagy kedvünk a bulihoz, inkább otthon maradnánk este. Egy ínyenc vacsora kedvéért azért hajlandóak vagyunk kimozdulni. Ma a torkunk, nyakunk tájéka lesz sokkal érzékenyebb. Jó ötlet, ha nem iszunk túlságosan hideg italokat, nem eszünk jeges édességeket. A hideg a fogainknak sem tesz majd jót, különösen akkor, ha érzékenyebbek.
 • Heti vagyonhoroszkóp 2020.július 15-től 21-ig
  Vagyoni helyzetre, lehetőségekre vonatkozó horoszkóp.
 • Keddi HarmoNet horoszkóp 2020-07-14
  Megfontoltabbak leszünk, alaposan dolgozunk, bár lassabbak is vagyunk. Kényelmes hangulatunknak köszönhetően nem ma van a sportteljesítmények napja. Az evésben viszont sajnos mértéktelenebbek leszünk. Ma érzékenyebbek lesznek a füleink, s különösen akkor kellene jobban vigyáznunk, ha uszodába készülünk. Ebben az esetben jobban járunk, ha füldugót használunk, így megmenekülhetünk a kellemetlen fülgyulladástól. Az sem jó ötlet, ha huzatos helyeken tartózkodunk.
 • Heti általános horoszkóp 2020.július 14-től 20-ig
  Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
 • Heti munkahoroszkóp 2020.július 13-tól 19-ig
  Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek