Üdvözöljük a C-PRESS weboldalán! *** Magyarország és az Európai Unió a cigányokkal együtt egységes, értékes egész! *** O Ungriko Them thaj e Evroputni Unia e rromença kethane si ando jekhipo, thaj e rromença si barvali thaj intrego! *** A szólásszabadság és a véleménynyilvánítás alkotmányos jog! *** A magyarországi cigányoknak is! *** C-PRESS *** Le manusa slobodes te den duma thaj slobodes te phenen so gindinen konstituto hakaj phenel avri! *** Vi le Rromenqe ando Ungriko Them! *** C-PRESS
C-Press
Eltüntették Farkas Flórián elnöki keretét *** Politikai nyomás alatt *** Vádat emeltek a Betyársereg roma családot fenyegető tagjai ellen *** NOVÁK KATALIN: HÁROM INTÉZKEDÉSSEL SEGÍTI A KORMÁNY JÖVŐRE A NAGYCSALÁDOSOKAT *** A gyerekek egy év jóságot, az anyukák két hét türelmet kaptak a csomag mellé a roma önkormányzat kar *** Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő *** Drá­mai ti­tokra de­rült fény a 100 Tagú Ci­gány­ze­ne­kar múlt­já­ból *** Jogtalanul vegzálta a cigányokat az önkormányzat *** LMP: Kiállunk a Fálun Gong követői mellett *** Vádat emeltek az EU-pénzből házat építő polgármester ellen *** Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit *** Már Bristolban is gecizik Orbánt *** A zsi­dó­tör­vé­nyek vissza­ál­lí­tá­sát kö­ve­teli a Job­bik ve­zető po­li­ti­kusa. Vona ma­gá­hoz *** Kihátrálás? - Fidesz: nincs bajunk Soros Györggyel *** Lemondathatják a Jobbik nyugdíjas tagozatának egyik vezetőjét rasszista megjegyzései miatt *** Farkas Flórián megszólalt, és nem szakadt rá a plafon *** Buszoztatott tömeggel mutatná meg erejét Farkas Flórián *** Csalók hitegettek kárpótlással idős embereket *** Tényleg 500 forint belépőjegyet kérnek a cigányoktól egy játszótéren? *** Összeálltak Váradiék ***
Advertisement
fbconnect_user6.jpg
donatehu2.png

Európai Roma Liga

euromaliga.jpg

GYEA

gyea.jpg

Economic Forum

forum_137.jpg

Partnereink

Webriport

Advertisement

Roma Tájház

tajhaz_137.jpg

Kethano Drom


kethanodromlogo.jpg

Hírszolgáltatás

feed image

Ilyen plakátokkal ijesztené el Kanada a romákat
2013-01-16 18:05
Betűméret:   Kicsi: Betűméret csökkentése  Nagy: Betűméret növelése
Gyakoribb hatósági ellenőrzésekkel számolhatnak azok a Kanadából Miskolcra hazatoloncolt romák, akik az önkormányzathoz fordulnak segítségért, a gyerekeket pedig a gyámügy veheti gondozásba – mondta a város polgármestere. A kanadai kormány egy hónapos „lebeszélő kampányt” indít a városban, ami felháborodást keltett. A hvg.hu megmutatja, mi szerepel a plakátokon, amelyekkel megpróbálják otthon marasztalni a romákat.

Magyarországon biztonságos demokrácia van, ezért az onnan érkező menedékkérőket a jövőben pár héten belül visszafordítják Kanadából. Erről tájékoztatta Miskolc polgármesterét Tamara Guttman kanadai nagykövet. Kriza Ákos felháborítónak tartja, hogy miért csak Miskolcon indít ezzel kapcsolatos plakát- és sajtókampányt Kanada.

A kedden érkezett levélre szerdai sajtótájékoztatóján reagált Kriza Ákos, amiben a nagykövetségről közölték vele, hogy megszigorították a bevándorlási politikájukat és a jövőben a menedékkérelmeket pár hét alatt elbírálják. A kivándorolni szándékozókat most már visszaküldik abba az országba, ahonnan Kanadába érkeztek.

"Eljárás alá fogják vonni"

Ezzel kapcsolatban tartanak „négyhetes tájékoztató kampányt a miskolciak részére”. Kriza Ákos szerint viszont felháborító, hogy a magyar polgármesterek közül miért csak ő kapott ilyen levelet, és miért gondolja bárki, hogy „mindenkit ide lehet küldeni”. Kanada ugyanis azt állítja, hogy a legtöbb kivándorló Miskolcról és annak agglomerációjából érkezett hozzájuk. Kriza szerint viszont például a Fészekrakó program körül kialakult botrányban is kiderült, hogy nem miskolci romákat költöztettek az Avas városrészbe.

 

 Ezzel a plakáttal tartaná itthon a romákat Kanada

 

 Kriza Ákos azt is megelőlegezte, hogy a „Miskolcra visszatérő romákat eljárás alá fogják vonni, így aki egykor eladta a lakását vagy visszaadta a bérlakást, nem kaphat másikat”, a hatósági ellenőrzések számát pedig megnövelik. Ugyanez a helyzet a segélyezéssel. „Akinek viszont gyermek elhelyezési problémája adódik, a gyámügyesek megoldják” – tette hozzá. „Senkit nem küldhet Miskolcra Kanada, ebből nem engedek!” – jelentette ki Kriza Ákos.

 

 

A polgármester ezután a Jobbik és az MSZP ezzel kapcsolatos „politikai kampányára” is kitért, majd kijelentette: a „fészekrakó-ügy rendezése már folyamatban van, ezért a városnak nem hiányzik egy ahhoz hasonló újabb felhajtás”.  Jakab Péter, a Jobbik megyei alelnöke, városi képviselő ugyanis megkeresésünkre elmondta: próbáltak rendkívüli testületi ülést összehívatni, amikor értesültek a kanadai hatóságok intézkedéséről. Pontos számuk nincs a kivándorlókról, de Kanada Külügyminisztériumának közleménye szerint 10 ezer magyarországi menekült érkezett hozzájuk az elmúlt néhány évben, 40 százalékuk viszont Miskolcról és a térségéből repülte át az óceánt.

Kanada egyelőre nem válaszol

Sikerült információt szereznünk a kampányra felkért helyi rádió egyik munkatársától, aki elmondta: nem éltek a felkínált lehetőséggel, vagyis elálltak a közléstől. A médiafelület tulajdonosa ugyanakkor még vizsgálja a plakátkihelyezés törvényességét. Megtudtuk azt is, hogy Miskolc mellett Edelényből, Sajószentpéterről és néhány kisebb településről indult el több tucat család szerencsét próbálni Kanadába. Az ottani szociális rendszer bőkezűségéről szóló hírek vonzották a szegény, munkanélküli, sokgyermekes, többnyire roma családokat, akik arra számítottak, akár több százezer forintnak megfelelő ellátást is kaphatnak havonta, bár persze ott a megélhetési költségek jóval magasabbak a magyarországinál.

Felhívtuk Kanada budapesti nagykövetségének sajtóosztályát is, ahonnan az üzenetrögzítőre beszélő hang visszahívást ígért. A vízumról és bevándorlásról érdeklődők hívását viszont a telefonautomata a bécsi nagykövetségre irányítja át.

 

 

 

C-PRESS / HVG

 

 

 

AUTOBUS.HU

AUTOBUS.HU

Magic Team Kft hirdetései

magicteam.jpg

Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész

almoskonyv_250px.jpg
 

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Értéktér - Infovideó

Get Flash to see this player.

 

 

Témajavaslata van?
Küldje el nekünk!

Tovább

Riportot rendelne?
Kattintson a részletekért!

Tovább

Szívesen lenne riporter?
Velünk kipróbálhatja magát!

Tovább

 

Pannónia Biztosító

Horoszkóp

Harmonet horoszkópok
Mindenkinek akinek lelke van
 • Vasárnapi HarmoNet horoszkóp 2020-06-21
  Mára tovatűnik a nehézkesség, lassúság. Felgyorsulunk, érdeklődésünk kitágul. Szívesen beszélgetünk, ismerünk meg új arcokat. Igaz, hogy kissé pletykássá válunk, ami nem tesz jót a munkakapcsolatainknak! Ma a reuma okoz panaszokat. Fájdalmas időszakokat jelent, így a nagyon megterhelő. A tünetek mérséklésére jó módszer, ha egy héten egyszer zöldségnapot tartunk, ami segíti a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Segíthet a hagyományos fizikoterápiás kezelés.
 • Tanító pofonok - Így ne legyél ezotroll
  Ne aggódj, nem Makarenkó előtt akarok főt hajtani! Sallert sem ígérek senkinek, még annak sem aki egyébként megérdemelné, mert mi van, ha mégsem az a legjobb megoldás? A tanító pofon ugyanis létezik, de én nem helyeslem. Ettől ő még köszöni szépen jól van. Sőt, a sok ezónyálon csúszó spiricsiga még kiemelt figyelmével eteti is a pofonosztókat. Bocs, én nem állok be a sorba. Nem kérem a pofont és oda állok amellé, aki a pofont kapja. Elterjedt egy eléggé idealista, félre...
  image
 • Szombati HarmoNet horoszkóp 2020-06-20
  Ma érzékenyebbek leszünk a megszokottnál, ezért könnyebben megsértődünk. Vigyázzunk jobban egymás lelkére, mert a ma ejtett sebek nehezebben gyógyulnak. Ne ma provokáljunk veszekedéseket! Ma érzékenyebb a gyomor területe, ne végezzünk operációkat ezen a területen! A gyomorproblémák, emésztési problémák gyakran javulnak, ha néhány napig csak zöldségfélét fogyasztunk. A gyümölcskúrák nem túl jók, hiszen savasítanak.
 • Pénteki HarmoNet horoszkóp 2020-06-19
  Ma érzékeny hangulatban leszünk, mindent a szívünkre veszünk. Akár ok nélkül is megsértődünk. A békülés nehéz lesz, inkább duzzogva vonulunk félre. Nincsenek ínyünkre az új helyzetek, új arcok. Ma azt tapasztalhatjuk, hogy felszaporodik a víz szervezetünkben. Néhány kilóval többet mutat a mérleg, de nem kell pánikba esnünk, hiszen ez nem valódi súlygyarapodás. Megtehetjük, hogy csalánteát iszunk, - kúraszerűen ? hat héten keresztül.
 • Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2020-06-18
  Ma már nyugodtabb hangulatban leszünk, - nyoma sincs már bennünk a tegnapi feszültségnek. Türelmesen dolgozunk, és az sem ráz meg nagyon, ha sok munkával kell megbirkóznunk. Ma érzéki hangulatban leszünk, így minden olyan szépségápolási praktikát élvezünk, amely egyben kellemes is. Jó ötlet egy finom masszázs, s ha már masszíroztatunk, akkor kérjük meg a masszőrt, hogy tápláló krémmel végezze a műveletet!
 

Bulvár hírek

Összeálltak Váradiék

2017. October 12.

article thumbnailTöbb mint négy év kihagyás után, néhány hete újra összeállt a Váradi Roma Café. Egyik legnagyobb slágerük klipjében gyermekek szerepeltek. Azóta sok idő telt el, a szereplők felcseperedtek, egyikük már...
Teljes cikk

Pápai Joci megszólalt a cigányozós címlapról

2017. May 19.

article thumbnailEzt egy újság nem engedheti meg magának - mondta Pápai Joci arról, hogy a Ripost propagandalap az eurovíziós döntő előtt a címlapon azzal biztatta, Hajrá cigány!
Teljes cikk

További hírek

Sport hírek

Magyarország felkészült a nyári sportesemények biztosítására

2017. July 05.

article thumbnailMintegy másfél éves munkával mostanra felkészültek a hazai szervek az idei nyár három nagy hazai sporteseményének biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára...
Teljes cikk

Szellő Imre nyerte a főmeccset a profi bokszgálán

2017. April 23.

article thumbnailSzellő Imre szerezte meg a Boksz Világszervezet (WBO) nemzetközi cirkálósúlyú bajnoki övét és a magyar bajnoki címet a székesfehérvári Magyar Ring Gálán, miután technikai KO-val győzött Tóth...
Teljes cikk

További hírek